Friday, December 19, 2008

ReSuLt sEm 1 08/09…???

OMG!!! Result utk sem 1 2008/2009 dah pon kuar semalam… as usual.. memang kecut perut gak la time nak check result tu.. errmm.. camne ni ek… nak check ke, xnak..?? kalo check kang, dpt result trok, mau aku berkabung sebulan nnt.. tapi, kalo x check result, sampai bile aku xnak tau result aku kan? sure kne tau gak sooner or later.. hurmm… xpela.. blasah check jela.. mende dah nak jadi.. bukan leh tukar pape dah… terimalah kenyataannye wahai hani dgn hati yg terbuka.. bismillahirahmanirahim….

NURULHANI SHAKILA FADZIL

870908-xx-xxxx

BIOLOGI GUNAAN TAHUN AKHIR

PNG: …………??

hehehehe…saje je nak bg surprise.. nak tau ke result aku camne? huhuhu.. alhamdulilah…result aku sem ni ade improvemnet sket compared to last sem.. even x dapat anugerah dekan, tp dapat timbalan dekan pon dah kire bersyukur sangat2.. =) “ala…sume paper ko senang2 je..sbb tu ko leh score!” eyh..yeke paper aku sem ni senang? meh aku nak review sket….

MARKETING: 1st time paper minor aku leh score..agak membanggakan bg aku..huhuhu..seblom ni kalo nak dpt B+ pon terkial2..adeyh…aku rase aku leh score paper ni sbb aku study btol2 kot.seblom ni study pon main2..nak xnak je study paper minor..huhuh..menurut kate rumate aku la..”ko mmg study giler ah marketing..fokus abes..”

GENETIC ENGINEERING: paper teras aku yg paling terbaekkk!! i love this paper!! it is about genetics afterall..lgpon suke gak lecturer yg mengajar paper ni..dr.razip!! hahaha… ok,aku xnak menimbulkan kontroversi di cni..let me makes this clear.. SUKE dlm context ayat aku ni,maknanye, berminat dgn gaya dr.razip mengajar…walopun last sem aku memang anti giler nak gi klas die..ade la kot 4-5 kali je aku dtg klas die last sem.hahaha..tp sem ni,aku rase klas die la yg plg best.dok depan skali n x penah ponteng even ade extra klas! hahaha.. nape la bebudak lain x suke die ngajar..aku ok je…hmm..mebe die ade anak laki yg agak hensem kot…ooopsss…=p aku rase x sia2 aku gi jumpa die time study week dlu.. suh die explain anything yg kitorang x paham and die mmg bg byak input..mebe 1 of d reason aku leh score this paper..=)

TISSUE CULTURE TECHNOLOGY: fuh…syukur sangat sbb paper ni ok.. aritu time exam mmg dah x bley jawap..mane tak nye..1 soklan carry 20 marks.. giler ahh.. rase cam nak nanges je jawap exam aritu.. tp alhamdulilah, i stil can score this paper..lgpon lecturer yg ngajar paper ni best! tanks to prof chan lai keng and dr.sreeramanan…=)

PLANT GENETICS: argghhh…paper ni yg mengkantoikan result aku!! tp aku rase, i really deserved that..huhuhu…yela,stiap kali time lecture,xpenah aku xtido.. walopun mata aku celik,tp otak aku rase x berfungsi stiap kali masuk lecture ni..memang aku xpaham ape ar..tambah2 study pasal PLANT…lagi la aku xleh nak trime..even aku sangat ske study pasal genetics..dowhh..paper yg sgt membosankan bg aku…(-_-!!)

ENGLISH: as expected…. result aku same je cam sem2 yg lepas.. adehh…susah btol la nak score paper english ni..nasib baik paper U 2 unit je..hehehehe

ok…so,ini jela yg aku leh ckp pasal result aku sem ni…before exam, aku rase, result aku bley dpt more than this…ble dah blaja nmpak senang plak…tp time dah jwab exam, memang x konfiden lgsg yg aku leh dpt 3 above.. luckily, after dpt result, result aku agak bley tahan…alhamdulilah…mebe aku dpt result yg berbaloi dgn usaha yg aku lakukan…

haa..to all my fwens..nnt dah check result tu, jgn la sombong sangat..share2 la pape yg patot…x kemana pon result tu.. mende dah lepas…bukan leh ubah pape pon lg..kan? sekadar berkongsi…=) kpd kwn2 ku yg dah final year, dun worry guys,kite ade lg 1 sem nak cover.. sem depan ade paper projek 8 unit kan..kalo leh score paper tu, insyallah leh cover blk..lgpon sem depan kite sume dah x bnyak paper kan..so,leh just fokus kat paper2 yg ade…u just need to believe in yourself! think positive guys! ala,aku ni bukan nak tunjuk belagak pandai ke ape,sbb aku ni pon bukannye jenis org yg kuat semangat, tp bile aku bg motivasi kat org, secara x langsung aku leh memotivasikan dri aku skali..=)

hurmm…aku rase sem ni ramai btol dpt result yg mantap2… budak coursemate aku pon,sume result power2…aiii…even 2 of my bestfwen (different major) dpt dean list!! woahhh…congrats!! sem depan leh ar korang naik pentas bionyte lg…adehh..jeles btol dgn korang…2x dah naik pentas..xleh jadi ni..nnt nak mintak korang blanje prosperity burger mcd..!! =p ooopss…sapekah yg dimaksudkan dlm petikan di atas?? “lu pikir la sindri!!” =)

SayOnArA_maTaNe~

0 Colonies Tumbuh:

 
Blog Template by yummylolly.com