Monday, December 29, 2008

SaYoNaRa 2008

haa..lagi beberapa hari lagi dah nak masuk tahun baru, 2009. so, camne ngan azam tahun 2008 ni? dah abes tunaikan ke blom? kalo rasa x tertunai lagi, forward ke tahun depan plak ye... hehehe... for this time posting, aku nak wat kronologi-kronologi peristiwa yang berlaku kat aku sepanjang tahun 2008.. it's really a meaningful year for me.. =) kalo korang rasa membosankan...please bear with it! =p

JANUARI: erm...xde pape yang mnarik...study cam biasa..dah 2nd year kan..cume agak bz dgn aktiviti persatuan..

FEBRUARI: juga x de aktiviti yang mnarik..makin bz dengan preparation for bionyte.

MAC: BIONYTE!! malam penghargaan kpd pelajar-pelajar skool bio. i'm the person in-charge. mlm yg agak kelam kabut..macam-macam masalah timbul sebelum, semasa dan selepas majlis.. alhamdulilah, semuanya berjaya di manage dgn baik oleh semua AJK yg terlibat.. tanks guys!

APRIL: final exam!! sebok dengan study.. paper yg agak tough utk 2nd year 2nd sem. arghh...x suke exam! >_<

MEI: latihan industri bermula for 2 months.. aku just wat kat skool bio je. malas nak carik tempat jauh2. buat LI under supervision dr.rashidah bersama-sama shaza, feyka dan chua..mmg best dpt kawan2 yg sekepala cam diorg ni..

JUN: masih bz dgn LI walaupun lebih bnyak main-main daripada buat kerja. al-maklumla, supervisor xde.. co-supervisor (kak sab) pun sporting.. at the end of this month, baru bertungkus lumus menyiapkan kerja sbb supervisor nak tengok.. uwwaaaaaa.... ohye, lupe nak gtau, i had a crush on 'HANNAZ' =p (actly since awal2 sem 2 lagi dah suke...)

JULAI: abes LI!! yay.. tp sebok siapkan report LI plak.. aiii... agak menyakitkan ati spanjang menyiapkan report LI..(hanya kami ber 4 yg memahami).. result final exam dah kuar..sangat terok! x suke! >_<

OGOS: dah start sem baru.. i'm a final year student!! yeeehaaaaa!!! awal-awal sem ni x bz sgt.. so, bnyak berjoli.. bulan ni gak aku mengalami tekanan prasaan yg agak trok.. demi memikirkan tajuk final year projek yg aku nak amik.. ape yg aku mintak, x dapat.. mmg sgt sedey giler!! time tu rase cam nak drop je projek.. shaza dan fikah yg tau camne aku sgt2 frust..bile pk je pasal projek,mesti nanges..mcm x mampu je nak truskan..tp,aku truskan jugak..mebe ade hikmah lain yg aku tak tau kan.. aku redha dan tawakal je...besides, aku start join community projek ke jepun..under MPD saujana..

SEPTEMBER: bulan ramadhan... aku celebrate besday dlm bulan ramadhan.. it's my first time.. dapat bnyak adiah dari kawan2..tanks guys! juga meminati 'HANNAZ' yg sgt kronik pd sem ini...=p

OKTOBER: aku join SUKAD Saujana! join game boling.. unfortunately, i lost the game.. mmg sedey sgt.. aku dah prektis btol2 for d tournament, tp x de rezki nak menang..nak wat camne.. nway, congrats to team SAUJANA B for d 2nd place! at 1st mmg susah aku nak trime knyataan ni.. even aku dah nekad x nak main boling lg pastu. nak tinggalkan trus arena boling ni...huhu.. kalo ade sape2 je sebut pasal boling, sure aku nanges.. hahaha.. memang trok btol time tu.. frust sangat2!! lama gak aku nak sembuh dari sindrom boling ni...adeyhhh...slain join sukad, bz handle projek ke jepun..meeting..meeting..dan meeting lagi...

NOVEMBER: study for 3rd year 1st sem final exam!! pulun jangan x pulun.. huhu.. azam baru, nak score btol2 paper sem ni.. yeahhh!! ohye, bulan ni smakin bz dengan program ke jepun.. masalah itu, masalah ini... meeting hampir tiap2 malam, dengan prektis tarian joget, MTA utk projek jepun tu.. (jgn terkejut plak yg aku masuk tarian..ingat aku x de talent ke?? huh...) dan akhirnya...masa yg ditunggu-tunggu telah tiba... kami berlepas ke jepun!! 22-30 nov... it was such a great trip ever!!! =)

DISEMBER: pulang ke tanahairku, MALAYSIA!! balik je dari jepun, bz siapkan final year projek.. walopun sbnrnye projek aku ni xde ape la sgt.. main2 je lebey...hukhuk.. ohye, pastu aku join plak ASEAN U GAMES kat KL.. x join pon games tu, skadar pnonton mase prasmian nnt.. hehehe.. alaaaa...dpt 2 t-shirt free, dwet pon dapat, tempat tinggal di sediakan....so what?? pegi jela kan... erm, 22 disember 2008, secara rasminya aku telah menjadi pelajar sem akhir tahun akhir..ade lg beberapa bulan je lagi b4 aku grad.. buat yg terbaekkk!!! slain sebok menyiapkan projek, aku gak bz menyiapkan report utk laporan projek jepun aritu...xpe2..dah nak siap pon..heeeee =) ohye,aku ade nak wat pengumuman sket..ehem2..for that 'someone'(definitely not my HANNAZ) who has been nice and kind to me all these while...tanks for your 'feelings'..i really appreciate dat.......


hohoho...ini jela antara aktiviti2 yg aku ingat dan penah berlaku kat aku sepanjang tahun 2008 ni.. memang macam2 aktiviti dan pengalaman aku dapat.. semuanya kenangan terindah bagi aku... =) bile tringat balik, rasa klakar plak.. camne la aku bley nanges sbb x dpt tajuk projek yg aku nak...org len pon ade je yg x dpt tajuk projek yg diorg mintak..hehehe.. apsal la aku bley emo sgt2 sebab kalah boling..dah adat bertanding kan...mesti ade menang kalah... pastu skang ni,aku still x percaya yang aku penah menjejakkan kaki kat negara jepun.. semuanya macam... unbelievable..!! but it did happen...=)

so...for me, this 2008 memang bnyak kenangan bagi aku..i won't forget this 2008! hopefully, tahun 2009 yg akan datang ni,juga akan membawa macam2 kenangan dan pengalaman baru yang menarik bg aku....ermm..sory la kalo posting aku kali ni sangat panjang dan agak membosankan...aku just xnak lupekan apa yang dah berlaku dalam hidup aku...=)


cHeRisH_eVeRy_mOmEnTs

8 Colonies Tumbuh:

dee aDjuSteR said...

wah2!!!
nak grad daa...
nanges2, men boling, gi jepon,
nengok2 dah nak final sem dah!!!!
fuh!! jeles gler....
hish!!! lambat tol la aku nak abes!!

haniey said...

insyaallah..kalo xde pape dah leh grad bulan 8 nnt.. lalalala.. jgn ar jeles. lambat laun ko akan grad jugeeee.. heeeee

Anonymous said...

weit org azam br waktu awal muharamla huhu

haniey said...

erm..iye2..=p

kerol said...

none of those month entitle me as your reference..huh!!

haniey said...

erk..?
i will..
on the next post..
hurmm..
yeahh..
err...
maybe...
will think over it..
urghhhhh

shaza said...

hehe..bnyak kan knangan 2008?especially knangan kte dua..thun 2008 la stat kte jd rapat..tol x?i really hepi dat u are my rumate..very sporting..n thanx 4 always be there 4 me..cian kat ko, slalu jd pndgar stia bout my problem..sowi 4 everything k?my advice to u...don be afraid..b confident coz i know u can..pastu stady hard..kata nak smbung master..jgn jadi cam ak..nak kawen..haha..xberwawasan btol..

haniey said...

to shaza--> i'm very2 glad to be ur rum8 too!! dah name pon rum8,xkesah.kalo ko ade pape prob cite je.i'm fine wif dat. study hard?erk..bnyak main je.mls nk study,tp nk smbg master.bley x?hahaha..papepon, smoga ko cepat2 la kawen.nnt jgn lupe jemput k..=p

 
Blog Template by yummylolly.com