Wednesday, January 28, 2009

back to USM~

adehhh...lamenye aku x post kat blog ni...bukan pe,xde pape cite yg menarik.nak cite pasal KELAB RONGGENG..skang tgh cuti.so,xde ape2 aktiviti yg kitorang bley wat.masing2 dah balik umah dahh.. hmm..nak cite ape ek?


okeyh2...aku dah kembali ke USM... akhirnya~~
baru2 ni cuti CHINESE NEW YEAR+MID SEM BREAK..almost 1 week jugak la dapat cuti. so, ape lagi... balik umah la.. xkan la nak stay kat kampus lagi kan...adehhh..buhsannn je...mmg x sabar2 nak kuar dari usm..lalalalalalaaaa~ tapi ade je kawan2 aku yang x balik cuti ni.ade yg nak siapkan final year project...nak pegi snorkeling,etc...anyway,cian my roomate kne dok sengsorang..huhuhu..sory ye shaza! :p dun worry,sok kite balik.. :)


so,ape yang bestnye cuti ni?
hmmm....actly aku balik umah pon bukannye gi mane2.stay kat umah je...home sweeeeet home! :) since skang ni cuti skolah,so dapat bnyak gak la invitation kenduri kendara...kadang2 tu, 1 hari smpai 5 jemputan kenduri...x terkejar rasanya...slalu aku la yg kne ikot mak aku gi kenduri ni...itupon stelah kne paksa..huhuhu...bukan pe,bile dah besar2 ni,cam malas la plak kan nak ikot gi kenduri.lagipon bukan knal tuan umah pon...tapi,xpela...bukan slalu kan...ikot jela...dapat makan free...xkan nak tolak plak..ade nasi minyak, rendang ayam,daging masak kicap,jelatah,air sirap....bukan senang nak dapat ni,time kenduri jela kan...hehehehe...


adehhh...cuti sminggu dok kat umah ni mmg naik berat badan aku...bley kata tetiap ari aku ade jemputan kenduri...pastu,bile dah dok kat umah ni,makan dah x kontrol dah...24 jam asyik nak makannnnn je...plak tu,bley request lagi makanan yg best2..."mak,arini rase cam nak makan ni la..." "mak,ape kate sok kite masak lauk ni?" "petang2 camni rase tringin plak nak makan kueh ni..jom kite buat.."... haaa....camtu la aku bile dok kat umah.request macam2...mane berat badan x naik..huhuhu... bukan pe,rindu la nak makan masakan air tangan mak aku...kalo dok kat kampus dah x dapat nak merase...skali skala dok umah ni,ape salah nya request 'lebey' sket kan... ;P


alaaa....sok dah nak kne balik kampus!! even cuti ade lagi 3 ari... haihhhh... sebab aku kne gi sustainable leadership seminar...for 3 days..semuanya ditanggung oleh pihak univ. ditanggung HALAL! hehehe...afterall seminar ni pasal sustainable program...since USM dah jadi APEX UNIVERSITY kan...everything must be sustainable...lagipon desasiswa saujana sedang bergerak ke arah menjadi sebuah desasiswa yang lestari so-called "DESA LESTARI". what is desa lestari? i'll update that in the next entry.. :)


oklaa...ni je yg aku nak bgtau...xde pape yg mnarik lg utk diceritakan...hmm...mungkin next post lebey mnarik...?? hehehe...so,tunggu!! till then~

4 Colonies Tumbuh:

shazzy said...

huhu..hsni..cpstla balik..kite thap buhsan gle ni..hehe..uwaa..jelesnya ko request mcm2 mkanan kat mak ko..dahla mak ko masak sdap..uwaa..nak jugak..hehe..samela cam aku..klu kat rumah rasa mcm puteri plak..mintak je nak mkn pape, t mak masakkan..hehe..ayh aku pun masak gak ntuk aku..hehe..okla..nak smbung experimen ni..jumpa kat blik..adios..

haniey said...

hahaha...macam puteri?well..mengade-ngade je lebey sbnrnye.. bukan slalu dpt blk kan,skali skala,nak gak bermanja2 request mcm2..hehe..weyh,selamat berprojek! ;P

fuzama said...

Desa Lestari?! wah..sound interesting..nnti crt k..tak sabar nak dengar..crt jg pasal seminar tu...cian..masa akak dulu tak dak benda2 tu sma..hmm..

haniey said...

okeyh..nnt kalo saye ade mase saye update pasal tu.. saye ingtkan seminar aritu ade collabr8 dgn healthy campus..mane la tau leh jmpa akak ke..huhuhu..

 
Blog Template by yummylolly.com