Friday, February 6, 2009

Ronggeng Rokiah~

erkk..? apehal title entry tetiba ronggeng rokiah plak ni? hahaha... xde idea nak letak title ape.. tetiba tingat ronggeng rokiah.. bedal je.. okla tu.. :P

haaa..bersempena dengan title RONGGENG rokiah ni, aku nak cite la aktiviti ronggeng aku arini.. hm,actly before this dah plan ziffi baekkk punye nak pegi main boling ngan bebudak ni.. shaza, ann, asma and yat.. (ezzah x masuk dlm snarai meronggeng ari jumaat!-coz die sorang je yg x free..hehehe).. tapi dah last minute, masing2 ade hal plak.. asma ade keje nak kne setelkan.... yat plak ade presentation kul 3pm.... shaza kena gi KL coz ade lawan pantun...die pemantun VARSITY ok...(all d best rumet!:)) lastly, tinggal aku dengan ann jela yang free.. hmm.. xpela..nak wat camne kan... bak kate acha septriasa.. "berdua lebih baik"..

so,kitorang pon gerak nak gi BJ kul 11.30am...on d way,jumpa dgn ezzah.kebetulan die pon nak gi BJ gak..ape lg..tumpang ngan die skali naik kete...heeeee...sampai2 je,kitorang gi lunch dlu..bg ade energy nak main boling nnt..:P after lunch ezzah xnak join kitorang gi men boling...(spt biase dia akn cube melarikan diri) actly die dtg pon juz nak repair lptop..xpela..kitorang pon naik ke BJ Bowl.....naik gi main boling ar..fuyyyoooo!! jd 1st customer!! xde sape2 pon lagi...macam kitorang dah sewa 1 tempat boling tu je...gembire je main..hehehe...kitorang nak main 3 games.. hm,our performance? mine = very bad...(tah nape arini cam x perform je.mebe dh lame x prektis) ann = perghh...smakin mantap!! ade improvement... pasni kalo aku ngan ann bergabung...for sure dpt kalahkan team shaza ngan yat...muahahaha... (it's a challenge for u guys!! :P) pas dah puas main 3 games, rase cam x ckup lg..so,tmbh lg 1 game.. hek elehhh... lagi trok!! kali ni aku dpt SUMPAHAN 9~ xde strike pon...tp ade la 2x dpt spare.yang lain sume asyik jatuh 9 pin je.. plak tu total pon dpt 109 je..eishh...trok btol...

sumpahan 9


okeyh,pas dah puas main boling..kitorang pon gi la ronda2 BJ tanpa ade hala tuju yg nyata.. masuk kedai ni.. masuk kedai tu.. tp xde pape nak beli. window shopping je la... last2, beli waffer je.. tetiba tingin nk mkn wafer choc+peanut butter... macam sedap je... nyum2....


ok,skang dah masuk waktu zohor... masih tidak mempunyai hala tuju...so,kitorang decide nak gi QUEENSBAY MALL la plak.. mengade-ngade konon nak semayang zohor kat sane.. hahaha.. pastu siap nak makan waffer dlm surau lagi.. :P (time tu cume ade 2-3 org je dlm surau..so,lantak la nak wat ape pon.hehe) tetiba,aku terpikir... "ann,sbnrnye ape tujuan kite dtg QB ni??xkan stakat nak smayang and makan waffer dlm surau ni je??" adehhh...dah smpai kat cni baru nak pikir..ape la.. dah x gune.. dah sampai QB pon... alang2 dah ade kat QB ni,kitorang decide nak jalan2 kat QB... cuci mate sudahhh..

"i'm still available"


xtau nak shopping ape..tp ann ade la bli adiah utk member2 die..me??aaaa...xbernafsu utk membeli ape2...:P tp pnat giler kitorang meronda dlm QB ni.. drpd south zone smpai ke north zone and back to south zone again.. mane tak penat.. mngalahkan pak gad yg bertugas je.. lenguh2 kaki ni berjalan... mane tmpat duduk ni ey....hurmmm.... ahha!! dah jumpa!!

yay...xde org...^_^

masih mampu tersenyum walaupun kepenatan..huhu

saye kepenatan.. (-_-!!)

ann yang sedang kepenatan juge...



lepas dah refill smule energy2 yg hilang... kami kembali meneruskan perjalanan.. erkk? "kite nak pegi mane lg ni?dah bosan ronda dlm ni.." tetiba ann came out with an idea...die ajak plak gi main pool kat BJ.. actly dari pas main boling lg si ann ni tergedik2 nak main pool.tp segan sebab ramai sgt kaum adam kat situ.. kali ni x kesah dah.walau apepon die nak try gak men pool..me no hal.. let's go!! pegi BJ balik...hahaha...mcm org x btol je kitorang ni... kejap gi BJ,pastu gi QB,then pegi BJ balik..eish2..mmg dah buang tebiat bebudak ni...:P

tunggu bas nak gi BJ semula...bye QB~



sampai kat BJ je,trus gi kat tempat pool.same tmpat ngan tempat boling td.. sure uncle tu dah knal..x balik2 lg bebudak ni...huhuhu.. slumber je la main pool...memula nak main mmg cam segan.. xde pon girls yg main kat situ. all boys!! huhuhu.. dah la kitorang xtau camne nak main.. ok2,xpe.. control.. yg penting wat muke konfiden.. hahaha... mmg kecoh giler kitorang 2 org main td.. mmg havoc!! dah la aim x kne.. lame gile nak masukkan 1 bola pon.. plak tu sesuka ati je nak masukkan bola yg mane2.. hahahaha.. nway,mmg enjoy la.. memula main mmg cam kurengggg sket,tp bile dah lame2, MACAM dah ok sket.. aim pon dah 50% accurate..hehehe.. bagus2.. leh wat hobi baru ni.. :)



me = sumbat je...

ann = first-timer (khusyuk aim bola)

ok,next...pas main pool,kitorang gi kat arcade games plak.main mcm2.. main 2 org je pon,tp happening giler!! hahaha... suke! suke! (^_^) okla,dah pnat main, lenguh2 badan...trus balik la... pegi kat lif...tengah tunggu depan lif... G.....1.....2.....3.....4......5(floor di mana kitorang berada)......ding! lif pon terbukak... eyh2...rase cam xnak blk lg la...nak pegi karaoke dlu...hehehe...so patah la balik...gi tempat karaoke.. actly aku xnak nyanyi pon...saje nak teman ann nyanyi... :P die nyanyi 2 buah lagu...1st lagu GIRLFRIEND by avril lavigne.. 2nd lagu SAAT YANG BAHAGIA by p.ramlee and saloma... alaa..lagu yg diorg nyanyi kat tepi tasik dalam filem masam-masam manis.. :)



"Saat Yang Bahagia" :)


lagu yg 2nd ni aku duet dgn ann.. hahaha... lawak je.. aku mmg btol2 xde bakat nyanyi ni... suara memang ke LAUT!! heeee... sekadar menYUMBANGkan 1-2 lagu tu bley la.. hehehe.. bukan senang aku nak karaoke ni...slalu teman shaza and nyanyi dlm hati je.. :P errrmmm...dah puas menYUMBANGkan lagu, kitorang pon nak balik... kali ni btol2 pnya nak balik tau... dah meninggalkan BJ...with no turning back!

otw back to USM


finally... sampai sudah ke USM~ (^_^) ohye,jumpa yat dlm bas RST. die nampak jeles kerana kitorang baru balik meronggeng..dan die tersangat jeles kerana tidak dpt turut serta dlm aktiviti meronggeng hari ini...hahaha...


fuhhhhhh.... memang sgt kepenatan dan rase agak buang tebiat pada arini...huhuhu... memang meronggeng sakan! x cukup BJ, pegi plak QB... then patah balik kat BJ.. eish2...gile btol la kitorang ni... kalo leh wat calculation, rasenye dah hampir2 20km kot kitorang jalan2 arini... hehehe... well...kitorang kan ade stamina yg sgt kuat.. :P ermm...okla...rase nak stop kat sini dlu.. stamina dah xde ni... mate dah ngantok...kaki dah sakit... badan dah lenguh2... i need to sleep right now~ (-_-)zzZZZ


p/s: ann...tanks so much!! heeeeee... sangat enjoy outing dgn kamu td... next time kite hangout sesame lagi eyyy... with other "RONGGENGIANS" ...hehehe.. suke! suke!! :)


aDiOs^^

7 Colonies Tumbuh:

daLYaLaMHa said...

waahhhh..ni mmg meronggeng sakan ni..
ulang alik soping complex..hihi..

haniey said...

tula pasal.. meronggeng abes!! itupon rase x puas lg sbnrnye.. hehehe.. over plak!

ey..bile kite nak gi ronggeng same2ni?? :P

n a r d indie winkie said...

aku suka tgk cite rambo. dolu2 la. haha.. tapi kalo rambo tu arnold anaknaga lagi aku teruja nak tgk. :-p

~Mizz Ann~ said...

yeh...jd gak kite kua meronggeng...suke2!! da jd habbit lak sbt cm tuh..walaupn kite agk xbetul pd hari tersebut tp xmengapa janji kite enjoy.. tu plg pntg..ha, thanks kat Eza sb htr kitorg ms 1st nk g BJ..weh, Hani..meh aku sumbatkan ckt cite ko ms kite men pool tu..ade la mamat dr mane dtg smpt perli kite lak..ayt xle thn..mcm kite pn pompuan jht lak kn..xpatut btl..tp ape2 pn aku tetap happy and sgt2 enjoy kua ngan ko walaupn SEPATUTNYA ade 5org..last2 tggl kite 2 je..xpe la..thanks sgt2 kt ko jgk sbb jd kua wlupn b'2 sahaja..kpd minah2 ronggeng lain, kalau agk2 terase jeles, next time kite kua la same2...jgn xjd last minit lak..ok!! Adios Hani..jmp lg d next komen..hehehe!! pjg gak aku ngarang yek!! (n_n)!

haniey said...

to nard--> erk?apehal tetiba masuk cite rambo ni? hehehe...

to ann-->yeahhh...mmg kite sgt x btol aritu..bley plak meronggeng x hengat dunia..haah,time kite main pool tu ade plak mamat2 yg kuang ajar ckp kite cmtu kan..ingt kite ni pompuan murahan ke??huh...marah ni.. haa..for sure bebudak ronggeng lain jeles ah..tulaa..sape suh diorg xnak join kite kan..bukan sng nak kuar cam aritu lg..hehehe.. hopefully kite leh hangout sesame lg.. best dpt ronggeng ngan korang!!! (^_^)

fuzama said...

wah..jelesnya i..rindunya nak jadi student!!!..rindu!rindu!rindu!

wan fara said...

huh.. ni mmg ronggenggg gilaaa. men bowling laa. pool la. shupping la.. huhu mslhnye tak ajak akk pn kan, hukhukhuk. fuzahhh jommm rogerrr... hihi

 
Blog Template by yummylolly.com