Sunday, March 15, 2009

NAP 2009 --intro--

first of all, sorry to all my readers (ade ke readers...??) coz memang dah lama giler tak update blog ni. nak kate busy sangat dengan thesis, tak jugak. thesis still macam tu.. takde perubahan langsung pon. adehh..
actually for the past 1 months, aku busy dengan program under pusat bahasa.. NAP-SoLLaT.. iaitu "Nanzan Asia Programme" dengan kerjasama School of Languages, Litteracies and Translation.. program ni bukan program seminggu dua je.. tapi sebulan.. from 15 february 2009 until 14 march 2009.. selama sebulan ni seramai 18 orang students yang dipilih akan menjadi "buddy" kepada pelajar-pelajar dari Jepun ni yang seramai 24 orang.
oleh sebab before this aku takde masa nak update cerita pasal NAP ni, so aku akan cuba ceritakan apa yang berlaku sepanjang penglibatan aku dalam NAP.. walaupun orang kata cite ni dah 'lemau', tapi aku tak kesah... nak cite gak.. lalalalala~
Frankly speaking, aku baru je tau ade NAP kat USM. walaupun sebenarnya tahun ni dah masuk tahun yang ke-8 collaboration antara pusat bahasa ngan Nanzan University. huhuhu.. aku tau ade NAP ni pon coz Soeda Sensei yang mintak Ann carik wakil desasiswa Saujana yang pernah pergi Jepun last December aritu. Insan terpilih ialah aku, Ezzah ngan Shaza. at first aku cam blur2 gak nak join. malas pon ade. sebab nak kne bagi komitmen utk program ni. tapi pape pon aku try gak la join. memang cambest je. lagipon ini jela peluang kitorang nak jumpa balik dengan bebudak Nanzan University yang kitorang visit last December aritu.. maka, bermula la detik2 yang akan merubah hidup kami 18 orang "buddies"...
Buddies: Jia (leader), Afif, Hani, Ezzah, Ann, Shaza, Jira, Khairul, Khai (topi), Meor, Hanim, Syafa, Nadia, Azmi, Farha, Ida, Haja, Helly...
....to be continue....

2 Colonies Tumbuh:

faRaH said...

i'm one of ur blog readers, hani!!
bz eh? xpe2 akan ku tunggu ko update blog ini.. wah semakin berminat dgn japan nmpk? good for u.. n good luck with d program!

haniey said...

tanks farah for d support!!
yup..i'll update this blog even it takes some times.. i'm so interested in Japan~ ^_^ jom kite pegi japan beramai2~

 
Blog Template by yummylolly.com