Friday, April 24, 2009

back to 80's :)

masa korang kecik2 dulu, korang pernah tak tengok citer ni???

Flashman


Maskman


haaa.... kalo korang pernah tengok citer ni, konfem la yang sekarang ni korang semua dah tua.. hahaha... ooopss... terkena batang hidung sendiri plak.. :P bukan tua... orang lama... yela, zaman sekarang mana ada dah citer2 ni kuar kat tv.. kan? kan? hehehe... eyh, aku ni apsal bangga sangat menjadi 'orang lama' ni?? haihhhh.... (-_-")

ok,aku nak tanya...sapekah hero korang sepanjang zaman? (jawapan seperti my daddy @ bapak aku tidak boleh diterima dalam konteks ini) ultraman? doraemon? superman? power rangers? oh, no..no... flashman and maskman? woahhhhhh.... my feveret heroes ever!! yay!! ^_^


masa aku kecik2 dulu, memang teruja giler bila ade citer ni.. dok depan tv sambil berlakon gak tiru aksi lawan-lawan diorang tu.. hehehe.. FLASHMAN and MASKMAN ni 2 citer yang berlainan. tapi konsep sama. kalau nak tahu citer ni macam mane... hurmm... lebey kurang ala-ala citer power rangers gak la.. tapi citer power rangers ni pon di adaptasi daripada citer flashman and maskman ni.


contoh jalan cerita nye macam ni... memula bumi dalam keadaan aman, pastu orang jahat datang buat kacau, antar makhluk asing yang pelik2. pastu scene lawan-lawan. bila heroes macam dah nak menang, makhluk asing tu jadi gergasi plak. so, apa lagi. heroes tu pon panggil robot diorang plak. robot versus gergasi jahat. last-last, mestila hero yang menang. bumi pon kembali aman.. macam tu la untuk episod seterusnya... huhuhu.. arghhhh... camne la aku boley suke citer2 macam ni!! haihhh.... papepon, aku tetap suka gak citer2 ni...


untuk pengetahuan korang, citer flashman ni dah ade since tahun 1986 lagi! aku pon tak lahir lagi tahun tu.. and after citer flashman, baru la kuar plak citer maskman ni tahun 1987.. walaupon citer ni dah ade since 1986 and 1987, tapi citer2 ni mula bersiaran kat malaysia pada tahun 1990++. aku pon tak ingat the exact year, tapi time tu aku masih memakai kain baju kurung berwarna biru tua (saje taknak cakap sedang bersekolah rendah). bile dipikir-pikirkan balik sekarang ni, aku pon tak tahu la camne la aku boley syok giler kat citer camni. padahal citer tu memang sangat tak logik kan. dengan raksasa nye la.. plak tu, setiap episod jalan cerita lebey kurang sama je. memang kite dah boley expect ape ending die kan. hehe. tapi masa kecik2 dlu, tak kesah pon. dok layannnn je... enjoy tetap enjoy!! ^_^


dalam banyak2 kaler mask ni, my feveret mestilah yellow mask!! *wink* tak kesah la dalam cite flashman mahupun maskman, yellow mask tetap menjadi pilihan... :)


Sara - Yellow Mask (Flashman)


Haruka - Yellow Mask (Maskman)


by the way, ni aku sempat carik link kalo korang pon teringin nak mengimbau balik zaman kanak-kanak riang dahulu kala...enjoy!! :)




p/s: haaa... now saya sedang layan drama THE GOOD OLD DAYS kat ntv7... best2!!! sangat rindu dengan drama ni... if i'm not mistaken, kali terakhir aku tengok drama ni masa aku darjah 4 or 5 camtu... sekarang diorang siarkan semula drama ni... woahhhhh.... saya sungguh teruja!!! sudah lama saya nantikan nye!! my feveret drama ever!! :')


pic taken from amychansauman.tripod.com

6 Colonies Tumbuh:

haN@ said...

wrgh...
ckp pasal flashman nie..rindunyer nak tgk power rangers
p hna xpenah tgk cte flashman n maskman nieh..
ngeh3...

haniey said...

hah? xpenah tgk? eish2.. baru la aku sedar betapa tua nya diriku ni.. eish2...

rindu nak tgk cite zaman kanak2 riang dlu kan...best nye... ;)

n a r d indie winkie said...

wah..sama la kita hani. suka tgk kartun2 action. ala2 action kame. ahaks.. i love power rangers by the way.

haniey said...

yay!! bagus2~
pas grad ni if x dapat keje kite apply jd power rangers ramai2 keh.. i chop power rangers kuning!! hehehe

:: puteri_katak :: said...

but sis...
im not a kipas ssh mati 4 those muvee...~
im more in love wif TOMATO MAN.... =)
hehehee....~**

haniey said...

entah nape akak ske gile cite maskman tu..mebe kecik2 dlu sorang yg ganaz kot..layan pon katun yg alal2 ganaz gitu...hehehe... eyh? tomato man! haaa... mcm penah tgk, tapi x begitu meninggalkan kesan dlm ati ni...huhuhu

 
Blog Template by yummylolly.com