Wednesday, April 22, 2009

NAP 2009 --Final Part--

----[ Final Part ]----

9 March 2009- Traditional games! konon-kononnye nak main permainan tradisional dengan bebudak ni unfortunately hari hujan. so, tak dapat la nak bersuka-ria. kitorang sempat main batu seremban dengan teng-teng je. tu pon main kat koridor. tak best sangat la. lagipon tak berapa nak mendapat sambutan. ada half je yang turun. bebudak yang lain semua lepak dalam bilik sindri. tapi time makan petang boley plak diorang turun. pastu masuk bilik balik. haihhhh.... so, kitorang main yang mana ada jela. memula nak ajar diorang main traditional games, last2 diorang pulak ajar main permainan jepun. exchange cultural games. hehehe. dah puas main kat tepi koridor, kitorang main kat kawasan lapang lak. main bola tampar la, basketball la. haa... yang ni best. malaysia versus japan. hebat btol bebudak ni main. kalah kitorang. diorang siap cakap lagi yang orang malaysia tak hebat mane pon. main pon kalah. ececeh... memandai je. diorang tak tau yang orang malaysia ni sebenarnya baik hati. saje bagi can je kat diorang aritu. hehehehe.. seronok btol main dengan diorang. tapi penat. yela, orang tak pernah bersukan, tetiba nak main terlompat sana, terlompat sini, mengah wehhh.. overall, happy sangat arini, tapi agak kecewa dengan bebudak ni sebab tak supportive langsung. not all, but a few students. seharian tak nampak muka. huh! ingatkan diorang tak lama kat sini, nak la enjoy masa-masa yang ada ngan kitorang, tapi nampaknya kitorang je kot yang over... diorang macam tak kesah pon... hurmmmm........ohye, malam tu kitorang kuar makan ramai2 kat khaleel.

kebosanan menunggu makanan

mayumi and junko

actly tak ramai pon, tapi junko, chika and haruka ade okla. huhu. nasib baik diorang ni sporting.. ade je budak2 lain yang tak nak join. seperti anak buah NAP ku... haihhh..... let them be lah......

10 March 2009- pagi tu takde aktiviti pape. so, aku, ezzah and ann ajak chika and haruka pegi meronda. nak pegi mane ek? memula ajak diorang lunch dlu...

berhimpit dalam kereta...

pastu baru gi ronda-ronda. penang ni besar mane sangat la kan. tak tahu nak bawak gi mane lagi. so, bawak la diorang gi Gurney Plaza. tapi diorang macam dah bosan dengan shopping complex. kitorang bawak diorang pegi padang kota lama. nak bawak masuk fort cornwallis, panas plak. tengah terik malas nak berjalan2. so, kitorang pegi makan ais kacang. sedap2! dengan tengah panas terik, dapat pekena ais kacang, fuhhh... masyuk beb!!

me-ann-chika

haruka and ezzah <3


haa... on the way back, boley plak suasana jadi hening. pasal aku la! tetiba emosional plak. cengeng!! huhuu.. ok. tak nak cite. lalalala.... petang tu kitorang ada unofficial + informal party. buat kat Pelita Nasi Kandar. yup, but this time, party untuk kite-kite aje. tapi ada jugak la few cikgu yang datang. tu pon diorang datang kejap je. haa.. actly, aku and geng tak plan pon nak datang. kitorang cakap kat bebudak tu yang kitorang tak jadi nak datang. macam2 alasan yang kitorang bagi. bebudak tu pon ape lagi, sedey semacam dah. siap pujuk suh datang gak party tu. adehh... tak sampai hati nak tolak. tapi truskan gak lakonan ni. nak wat surprise la kata...hehehe.. petang tu, time kitorang datang, ape lagi. menyerbu bebudak tu tengok kitorang. hahaha..

junko tak dapat menahan keterharuan...

happy ^_^

ezzah-ann-junko

terharu nye.. sayang jugak diorang kat kitorang ni kan... lalalala... :P hm,malam tu, ade celebrate besday KANA, KANAKO and HELLY. happy bithday girls!! :) ohye, makanan malam tu semuanya di support oleh bebudak jepun tu. woahhhh... macam2 menu ade! thanks guys! lepas dah makan2, kami pon bergembira dengan menyanyikan lagu GEMURUH and SEKAI NI HITOTSU DAKE NO HANA, special performance from buddies. bebudak jepun tu pon ade menyanyi gak. tapi aku tak tahu la lagu ape. enjoy dengar je.dah mula sedey, tapi leh control lagi. lalalala... pas dah menyumbangkan lagu, kini tiba la pula, sesi pertukaran hadiah. wooohooo...!! aku, shaza, ann dengan ezzah bagi uncang yang kecik comel kat semua bebudak jepun tu. kitorang siap jahit lagi name each one of them kat atas uncang tu. hopefuly they like it. takde la cantik mane pon kan, tapi, boley di banggakan la jugak. hehehe. ohye, bebudak jepun tu bagi semua buddies baju masa diorang buat persembahan souran bushi. i don't know what's the name. tapi kat baju tu ade la name kitorang dalam tulisan kanji plus kitorang dapat gelang ape tah. tak reti nak describe. huhuhu. aku dapat gak daripada anak buah NAP aku.. Yoshi, Kaji and Tecchan~ sweeeet!! :) adiah dari bebudak lain dapat gak.. :) so... inila antara present2 yang aku dapat malam tu... walaupun takde la banyak, tapi aku menghargainye.. thanks to all NAPs..

antara hadiah yang dapat di kutip malam tu...

so, menghabeskan masa malam tu dengan bergambo.. pixx!! ;)

mesranya kami :')

antara yang turut hadir

Peace y'all (^_^)v

name ann and hani in Kanji words

me and shaza with our anak buah@anak ikan. haha :P


ohye, malam tu, kami sume buddies lepak dengan bebudak NAP kat guest house. boley kate sume buddies tido kat sane malam tu. yela, nak spend time dengan diorang for the very last time. sob! sob! so, malam tu aku, ann, shaza and ezzah lepak kat bilik junko and haruka. chika pon lepak kat bilik diorang gak. kitorang just sembang2, lepak2 sambil tengok diorang kemas barang. sok nak balik baru nak kemas barang? haihh..ape2 jela.. bile dah boring2, aku pon merayap la kat bilik budak2 yang lain ni..borak2, tangkap gambo lagi...

me and andre

shaza and yoshi pose gedix

pastu gi bilik chika and rin. tapi yg ade dalam bilik tu, rin, yumi and hanim. lepak2 ngan diorang sambil tengok tv. layannnn...ingatkan mlm tu taknak tido, tapi dah mengantok plak. kembali ke bilik junko and haruka and tido. nak tido atas katil chupp!! hehehe.. katil limited. so, 4 orang tido atas katil. insan yang bertuah: shaza, chika, aku and ezzah. ann,haruka and junko tido kat hall. si kaichi tu pon ikot join tido kat hall. haihh.. budak ni mmg kaki tido. tak kesah tido kat mane2 pon. huhu. good night everyone. (-_-)zzzZZZZZZZZ


11 March 2009- Ohaiyo minna!! selamat pagi...(^_^)v woahh..awal aku bangun pagi ni. sebab malam tadi tido tak berapa nak lena sebenarnya. yela, 4 orang tido atas katil, tido pon tegak je. tak boley nak gerak. tapi cian ezzah, dapat baring atas katil separuh badan je. huhuhu... ok2, tak yah nak ungkit pasal katil. sume dapat tido gak kan. hmm... pagi2 ni gi tolong diorang kemas apa2 yang patut. kul 8.30am diorang dah nak kne berkumpul. tengok muke bebudak ni pagi2 macam tak bermaya je. ni mesti tak cukup tido. yela, last minute baru nak packing barang kan. hmm.. takde perasaan pon tengok bebudak ni pergi. tak sedey pon. lalalala...


tak sabar nak balik la tu....

muka-muka tak cukup tido...

ezzah and anak buahnya...

our best NAP members... love you guys!!

sempat lagi bergambar untuk kenangan buat kali terakhir. cewahh... tapi bile budak2 ni dah nak naik bas, ape lagi.. tetiba rasa sebak.. dah tak bley nak control dah empangan air mata. empangan dah pecah! huwaaaaaa... sangat sedey!! pasni dah tak boley nak jumpa diorang... yela, dah sebulan kitorang bersama kan. buat itu la, buat ini la. pastu sekarang ni diorang dah nak balik. balik pon bukan area dekat2 ni.. tu haa...kat jepun sana.. camne la nak jumpa lagi. kalo ada duet senang la nak cakap kan.. haihh.. sedey2.. daripada diorang naik bas, sampai la bas tak nampak kat depan mate dah, aku tak berenti nanges. ehem.. bukan aku je. buddies yang lain pon same ok.tapi mebe aku la yang over kot.huhuhu.. pas antar budak2 ni balik, kitorang gi bekfes kat subaidah. sampai je kat subaidah, boley plak nanges lagi. yela, tingat balik time kitorang makan2 ngan bebudak ni kat subaidah.. wuwuwu.. ape la nak jadi.. pegi sane ingat diorang.. pegi situ ingat diorang.. haihhh... miss them~

12 March 2009- hmm... meneruskan hidup seperti biasa~ tanpa bebudak NAPs.. ohye, Ann ajak aku gi KL sebab die nak balik umah. kebetulan bebudak tu still ade kat KL sampai 14hb. so, dah ade kat KL tu, boley la antar diorang kat airport skali kan.. yeahh! gud idea.. petang tu trus gi beli tiket bas. malam tu jugak naik bas gi KL. stay kat umah ann.. hehehehe.. (bersemangat giler budak 2 orang ni)

13 March 2009- Surprise!!! aku dah sampai kat KL.

muka masih mengantuk baru turun dari bas

misi utama aku datang KL ni semata2 nak jumpa diorang je. hahaha. korang jangan salah paham ye.. aku memang takde kelas ari jumaat ok. so, tak kesah la kalo aku pegi KL pon kan semata2 nak jumpa diorang pon. hehehe. okeyh, aku sampai KL kul 6am. pastu lepak kat umah ann smpai kul 12. nak jumpa budak2 ni kat Pasar Seni. ohye, budak2 ni tak tahu yang kitorang nak datang sana. tapi sensei and cikgu2 tahu la. selain kami berdua, Helly pon ade skali. die dah tunggu kat sane. sampai2 je kitorang kat depan mate diorang, ape lagi. terkejut la diorang kan. camne la kitorang boley ade. hehe. haa...lunch tgh hari tu di taja oleh sensei soeda!! yay!! bagus2.. well, we all ni kan your beloved daughter. kan? kan? hehehe.. pas dah lunch bawak bebudak ni gi shopping2 kat area pasar seni ni. banyak gak diorang borong. makanan la, souvenir la, chocolate la... aku ni tengok jela diorang shopping.. hurmm.. budak2 ni tak cukup shopping kat pasar seni, on the way nak balik hotel pon sempat shopping jugak kat Lot10.. haihh.. bile la nak balik hotel ni... ohye, malam ni aku tido dengan bebudak ni.

dinner kat food court Pavillion

Rin sungguh ayu berkain batik

menumpang kasih di bilik Rin and Chika


tapi ann ngan helly balik umah diorang sindri. yela, dah ade family kat sini kan. tak kan tak nak dok ngan family plak. bukan senang nak balik umah. huhu. aku tido kat bilik chika and rin. tapi chika bagi aku tido atas katil die coz die nak tido ngan junko and haruka. adeyhh.. cian plak kat chika. actly aku tak kesah pon tido kat mane2. atas lantai pon ok. tapi dah chika sindri nak tido kat bilik sane kan. hm..tak ape la. tido jela dengan rin. thanks to rin and chika coz bagi aku menumpang kasih kat bilik diorang. kalo takde diorang, mane la aku nak merempat malam tu. hukhukhuk.. oh, lupe nak gitau name hotel. diorang stay kat HOTEL PICCOLO. btol2 kat tengah town. hurm, tak tahu nak mengarut ape lagi. dah2.. jom tido... selamat malam semua!!


14 March 2009- haa..malam tu aku tido nyenyak giler. bilik yang ber air-cond, katil yang empuk, bantal yang lembut, wahh... best2.. tapi yang tak best nye sebab pepagi lagi dah kna bangun! kul 4.30am! coz kul 5.30am dah nak kena bertolak gi airport.. huwargghhh... ngantoknye.. takpe2.. sambung tido dalam bas nanti.. tapi dah dok dalam bas trus tak jadi nak tido. sebok dok tangkap gambar orang tido. muahahaha.. alaa..bukan gambar orang tido je, gambar org tak tido pon aku tangkap gak okeyh.. erm, layan feeling sorang2 dalam bas. nak sembang ngan martin, die tido plak.

ini gambar Martin sebelum die tido

hurm, takpe la.. sampai2 je airport, masing2 dah bz dengan luggage. aku pon tengok jela.. haihhh.. tingat plak time gi jepun aritu. masing2 bz mengangkut luggage. eyh2.. boley plak berangan kat depan tu. jom2 gi check in. sementara menunggu budak2 ni abes check in luggage, aku pon setia menunggu sambil suh diorang tulis kontek add+num. yela, pasni bile rindu boley la kalo nak kontek2 kan... aiii.. mane la ann ngan helly ni. lambat plak diorang. haaa!! dah sampai pon.. yay! takde la aku bosan nak melayan bebudak ni sorang2. sementara tunggu bebudak ni check in plak, kitorang bergambo la.. ape lagi..

me-helly-ann

lepak-lepak

merempat di jalanan

last picture together :')


me and 'quiet' yumi

me and kanako :)

with my anak buah, Kaji :)

with best student NAP 2009, Kenchan :)

pastu main rakam video.. interview budak tu, interview budak ni, interview cikgu, sensei.. klakar plak. konon tak nak bagi sedey la. nak happy2. memang happy pon time tu. asyik gelak2 je. hahaha. tapi bile tiba masa diorang nak check in, tetiba rasa sebak. masanya telah tiba.... huhuhu. dah berjanji dengan diorang taknak nanges. diorang isythiharkan arini sebagai "smiling day".. huhu. tapi tak bley. rasa nak nanges gak. memang arini btol2 the last time aku boley jumpa ngan diorang. pasni dah takde. iye.. takde.. tak kan la aku nak wat surprise tibe2 muncul kat jepun plak kan? mestila tidak.. sebab tu sedey.. tak bley jumpa diorang lagi dah. bile tengok sorang2 masuk departure hall, makin sedey.. sob! sob! pastu yang last skali tinggal chika, haruka, kaichi, ken, rumika, mayumi, kumiko.. tengok diorang nanges, lagi aku rasa nak nanges. yang tak tahan nye tengok ken and kaichi nanges. mane tahan tengok orang laki nanges.. huwaaa... okeh2.. kontrol emosi. today is smiling day... SMILE! :') hanya mampu menghantar mereka semua dengan senyuman dalam tangisan... :') aku harus tabah.. iye! mesti! sayonara minna!!! love u all... mwahhhh!!



ok....ini sajela laporan aku mengenai NAP 2009. harap korang terhibur la dengan apa yang aku cuba sampaikan walaupun ade rasa cam bosan2 kan... huhuhu.. kalau orang tanya apa yg aku dapat dengan NAP ni? best sangat ke? dengan bangganya aku aku akan jawab i'm very proud to be part of NAP 2009. memang sangat best! macam2 yang aku dapat belajar.. walaupun aku tak penah amik bahasa jepun, now aku dah tau la sket2 vocab bahasa jepun. pastu, aku dapat gi jalan2.. banyak gak tempat yang tak pernah pegi, aku pegi. banyak mende yang aku tak penah buat before this, aku buat after join NAP ni.. pastu aku berpeluang jumpa dengan macam2 orang. aku dapat kenal ramai kawan baru. kawan-kawan yang sangat best! baru je kenal, kitorang dah boley kamceng. we shared everything together. best friends.. :) so, kirenye nak bgtau yang NAP ni memang best la! if i have another chance, i would never say NO to join NAP again.. the best experience ever! 1 of my best memories in USM...nope... in my life... :)



-----[ ThE_eNd ]----

0 Colonies Tumbuh:

 
Blog Template by yummylolly.com