Saturday, April 4, 2009

NAP 2009 --Part 2--

seperti yang dijanjikan...berjaya jugak saya mengepost enrty ini...akhirnya!! *clap2*
okeyh...taknak cite panjang...so,jom review balik apa yang berlaku sepanjang second week aku dengan bebudak NANZAN UNIVERSITY ni.... zassssssssss!

----[ Second Week]----

23 february 2009-- tutorial time!! tutorial kali ni dah tak ajar diorang bahasa melayu.. time ni diorang ade discussion. so, divide into groups.. each group kena discuss on different topics. ade yang group discuss pasal makanan melayu, ekonomi, culture, agama, fesyen and...and...aku pon dah lupa.. huhu.. guess which group that i joined? about fashion in malaysia okeyh! hahaha.. silap besar ar masuk group ni..(junko-chika-shiba) it's not that i'm not interested in fashion, but kurengggggg sket. korang pon tau aku dress code aku camne kan... cukup la skadar pakai t-shirt and jeans. kalo rajin sket, baru pakai baju kurung.. haha.. tapi so far, apa yang diorang tanya pasal fashion aku boley ar jawap dgn jayanya.. kelentong sket2 apa salahnya kan...hehehe.. last2 end up discuss pasal lain...artis2 jepun la...cerita jepun la...aiiii.......out of topic la plak!

22 february 2009-- trip to balik pulau! sory guys... aku tak dapat nak elaborate panjang2 trip kali ni. sebab aku tak dapat join pon trip ni.ade lecture fermentation tech. (slalu malas je nak pegi, tp tetiba rajin plak nak datang kelas arini). daripada apa yang aku tahu, diorang pegi tengok silat, pastu melawat kampung melayu. kat sane bebudak ni belajar permainan orang melayu and makanan melayu. main sepak raga, teng-teng, congkak, makan bahulu.. errr... tak tahu dah. huhu. on the way back diorang ada pegi beach. kat mana and buat apa, wallahualam... tapi aku ada few pics about dis trip...(credit to ann for taking pics!) :)

boys main sepak raga

girls main congkak

beach~

24 february 2009-- Malay Dance!! yay!! suka2... sebab boley menari..lalala..(macam la menari hebat sangat) wat malay dance ni kat atas Dewan Budaya. aku pon xtau nak describe katne. first time datang sini. kalo tak, tak penah tau ada dancing floor kat USM ni. huhu... okey,on this day, kitorang semua kena pakai baju kurung. utk tnjuk malay culture. eyh? menari pakai baju kurung? ok pe.... (walopun 3-4 kali jugak terpijak kain sindri.huhu) ade sorang cikgu dewan budaya yang akan ajar diorang ni menari.of couse la bukan aku yang ajar kan... daripada nak ajar malay dance, kang trus jadi tarian robot plak..(paham2 sindri) hmm...memula semua menari ramai2... kami buddies pon join jugak.hehe.then, encik yang ajar menari ni divide bebudak ni into 2 groups. yang mane die nampak ade talent and macam terer menari join 1 group and not-so-talented into 1 group.. actly bukan diorg ni tak talented, just lambat pick-up je.. lama2 ok je diorang ni..ok2 nanti aku story. pas dah divide ni, diorang pon prektis ikot group. daripada yg aku nmpak, group yang terpilih ni prektis cambest je. siap ade formation lagi.plus, ruang diorang prektis sgt luasss! compared ngan bebudak yg tak terpilih ni,macam kesian je kat diorang. dah la steps diorang cam biase2 je, pastu tempat sempit plak.and lagi 1 yg aku agak trasa, diorang ni macam terpinggir je. takde pon orang bg diorang perhatian sgt.semua fokus kat group yang selected tu je..so, aku dgn ann mengambil inisiatif utk bersama2 dgn bebudak ni.join diorang menari.tak tahu la kalo kehadiran kitorang ni diorang tak kesah pon sbnrnya.takpela.at least nak diorang rasa yang kitorang tak isolate diorang..haa...pastu kan, bebudak yg selected tu, each of them dapat pakai baju dewan budaya.baju dewan budaya yang cantik2 and macam2 pattern and warna!diorang kne pakai sbb nak perform nnt..mmg menjadi perhatian abes la..org jepun pakai baju melayu,baju kurung,baju kebaya...comel je kan..abes tu, bebudak yang tak terpilih tu camne plak?well...diorang prektis..prektis..and prektis...diorang tak heran pon dgn bebudak yang dapat baju2 tu...mmg cian gilerrr ar kat diorang ni.dlm ati sure sedey.sebab diorang xde pluang camtu..pas bebudak ni semua perform, aku tgk bebudak yg tak terpilih ni ok je...diorang dah improve..and in fact ade je bebudak dlm group selected tu yg x bape nak ok..aiii...tah la..aku rasa kecian sgt tengok bebudak ni..btol...mmg nmpak sgt bias.kitorang pon tak leh nak wat ape sbb yg handle ni encik dewan budaya.so,ikot rentak dia jela.pape pon,aku kagum ngan bebudak yang not-so-talented-at-first ni, sbb diorang willing nak prektis till the end and sabar je...tak komplen pon.. bagus2!! eyh2...it's not dat i don't like the selected group...it juz dat i feel very sorry to the other group...sampai sekarang rasa terkilan.... :'( haa..nk tgk gaya bebudak jepun ni menari tgk la pics ni ye.... :)

bebudak yang tak terpilih :(

not so bad kan... :)

selected group


insan terpilih~

kami pon nak enterprem gak :P

26 february 2009-- Batik!! kali ni...diorang kena blaja camne nak paint batik.. alaa...rugi nye.. aku tak dapat join aktiviti ni ngan diorang.. apa alasan aku kali ni? hello.... aku ade test management ok! (sbnrnya tak perlu nak marah2..huhu) ala,xleh ar nak ponteng.kalo tak, stakat ada lecture je..dah lama aku ponteng klas management ni..huhu...tapi apakan daya,sebab ada test,x leh ar sesuka ati sesedap rasa je nak ponteng semata2 nak pegi wat batik kan... hmm... bile aku tgk gambar2 batik yg diorang wat ni, OK gak.. but not for sale ye... anyway, meh la tgk batik yang diorang lukis ni...lawa ke tak...korang decide sindri... :)

Yumi and Rin

bz mewarna batik~

tak dapat dikenalpasti..huhu

kanako!

aya-shiba-rumika-junko

chika and junko

yoshi~

akki-rumika-ken

not for sale :)

27 february 2009 - 1 mac 2009-- homestay!!
tiada laporan yang dapat diberi memandangkan bebudak ni pegi homestay di kampung semilang selama 3 hari tanpa meng'involve' buddies.. jadi selama 3 hari ni, dapat la kami buddies rest puas2 tanpa perlu berkepit dgn bebudak ni je...dan tak payah pikir pasal diorang...hahaha...ayat macam tak ikhlas je....eyh2...bukan mksud camtu sbnrnye...makna tersirat nye,time ni la nak kitorang nak belajar erti rindu... wahhhh... ayat tak bley blah plak.. hehe....but seriously, we miss them! :)

hmmm....so,sampai sini jela review utk NAP 2009 --part 2--.. dis week aku tak bnyak involve ngan diorang...bagi aku minggu ni sedang-sedang saja.. haaa... tapi third week ngan diorang sangat menarik tau! nak tau ke apa aktiviti yang kitorang wat...? well....kne la check out for the next entry!! *wink*


coming up next: NAP 2009 --Part 3--

0 Colonies Tumbuh:

 
Blog Template by yummylolly.com