Tuesday, April 14, 2009

NAP 2009 --Part 3--

Now tengah exam week. tapi mengapakah aku masih lagi mengade2 nak update blog? jawapannya mudah saje.. sebab aku dah abes semua paper teras!! yayyy!! tinggal lagi 1 paper minor pada 30hb nanti... masih jauuuuuuuuuh lagi kan? berehat sebentar mengupdate blog lah! hehehe. okeyla, malas nak komen lebey2 pasal paper exam ni. aku nak update pasal NAP.. dah masuk minggu ke-3 nih..jom!!!!!!! :)

----[ Third Week ]----

2 March 2009- Baru dapat jumpa bebudak ni lepas diorang balik dari homestay. Nak kate rindu takde la rindu sangat kan...tapi sebenarnya rindu la jugak.hehehe. tengok semua happy balik dari homestay.macam2 yang diorang cite. wat macam2 aktiviti dgn host family masing2.siap pakai inai lagi...macam menarik je kan... oh,lupe nak cite. ari isnin ni sepatutnya ade tutorial.tapi sebab keesokkan harinya ade trip to muka head, so, xde klas tutorial.yang ade kelas prep peram ayam untuk bbq sok.hehe. haihh..bosan btol la. xde pape keje nak wat.just lepak2 dalam bilik pantry tu.tapi ade la tolong2 basuh ayam (bukan brainwashed ye... ). excited btol basuh ayam sambil menyanyi2 kecil di bilik pantry sehingga tidak sedar bahawa banyak mata memandang dan telinga yang mendengar suara sumbang ku itu...(adakah saya gedix?) ok.jgn jawab. lalalala... pas basuh ayam xde wat keje pape semua orang pon boley balik.. tapi ade 3 orang NAP members ni nak ikot aku ngan ann balik bilik.diorang teringin nak tgk bilik kitorang.my bilik? korang tak yah tengok pon takpe.dah tak macam bilik pon..hahaha.. luckily,diorang gi bilik ann je.bilik aku tak bape nak kemas. so, strictly prohibited! diorang datang pon just nak lepak2 sambil wat tarian dikir barat. apakah? actly diorang suka tarian dikir barat yang kitorang bawak ke jepun dlu...terharunye.. :') after that gi dinner ngan diorang.makan2..borak2...taking pix..and diorang pon balik..hmm...itu je untuk ari 2 mac yg tak seberapa ni.....


v(^_______^)v

3 mac 2009- Trip to Muka Head!~ seawal jam 8.30 pagi dah kena bertolak.tapi kitorang TERdatang lambat.hahaha.tension je muke buddies yang lain.sorry guys! :( perjalanan dari USM ke muka head (teluk bahang) lebey kurang sejam setengah kot.not sure.dalam bas aku dok dengan chika. sembang2 ngan die. best3!!

Bajet comel ar buat macam nih??

so,sepanjang perjalanan tak tido!! *bangga* tapi tengah syok dok borak dengan Chika tetiba jadi senyap.sebab rase nak muntah coz jalan pusing2.. *sick* tapi bernasib baik kerana isi perut masih berada di tempat yang sepatutnye.huhuhu.. yay! dah sampai! ^_^ pastu divide into 3 groups. me in d 1st group.dok depan skali...woahhh.. dah jadi macam tourist guide plak. we have to walk and walk and walk for about half an hour to reach muka head marine station. sepanjang perjalanan tak abes2 tangkap gambo je.. (antara yg sempat di upload)

"inilah barisan kita...."

Warga first group


hmm...bile dah sampai ape lagi..cam whoring lagi la..hehehe ^_^


bersama pakcik "guider"

pose "Negaraku"

ann dan shaza bergabung

pastu kitorang ade wat aktiviti sikit by groups. kena tangkap ketam! mak oii.. susah giler nak tangkap. "kawan2 cakap, die memang laju..." (masih ingat iklan ini?:P) bersungguh2 group aku menangkap ketam.ade la dapat 6 ekor.. *bangga lagi* pastu kami kena tangkap 1 gambar group yang menarik. anything... hurmmm...nak wat pose ape yang menarik ey..? then diorang suggest wat pyramid. cool~ memang cantik ah~ seyess!! (tapi xde gambar dpt diupload memandangkan pix pyramid ni ditangkap oleh cam org lain) *frust* okey2, pas dah puas main tengah panas, kitorang pon gerak plak g Monkey Beach a.k.a pantai monyet. actly name melayu tu aku xtau la wujud ke x. tapi bile ditranslate, macam tu la jadinye.hehehe.kali ni dah xde trackking, naik bot plak. *gulp* adoii..ni yg lemah ni.. aku mmg x brape nak ske mende2 yg bergelombong/berombak ni.rase cam nak terkeluar isi perot.. (so,sape2 yang terpikir nak ajak saye naik bot,sila hentikan :P) tapi nk wat camne kan.xkan nak kne tinggal kot.kena naik gak la. dalam bot tu mmg aku senyap jela.x abes2 kena perli ngan en.kelana.sabo jela.. :( sampai2 je kat monkey beach dah xbley wat ape.jalan pon macam dah melayang2.. huhu.. tapi bile dah terbau BBQ, tros sihat balik.hehehe.it's makan time!!

menyebok nak amik gambar je... :P

makan dengan penuh 'over'

macam2 ade.. ubi bakar, jagung bakar, ayam bbq, bihun goreng, kuih-muih, air oren sejuk and ape lagi tah.. yang penting semuanya sedap! *wink* xde pape aktiviti menarik kat monkey beach ni. bebudak jepun ni jela yang macam tak penah jumpa laut.seronok je diorang mandi.main2 air..

tak pernah jumpa laut kah?

buddies? hmm..kitorang dok layan blues kat tepi pantai la...feeling2...hehehe.hm..lebey kurang kul 3 camtu kitorang pon pulang.. kali ni dalam bas dok dengan chika lagi.tapi masing2 senyap je sbb tido.sangat kepenatan~ semua org pon tido.saye tidak. kerana saye suka snap gambo org tengah tido...muahaha *gelak kejam* sila layan gambo2 ini.. :P


haruka tido macam baby :)

Chika yang tersangat kepenatan

mokkun and tecchan

ohye,walaupon masih kepenatan, tapi malam tu kitorang still ajak bebudak ni gi dinner.chika, junko and haruka... mkn kat tesco.penat x penat...janji makan! yeahhhh...

muka dah tak penat :)

muka hepi dapat makan :)

4 mac 2009- arini ade trip to factory. tapi aku x join. mengapakah? sebab KENA pegi kelas. dah lame sangat ponteng kelas. hahaha. so, mintak maaf. xde ape yang boley di update. just tau yang diorang sume pegi kilang clarion. ala..one of the factory yang buat radio utk kereta. pastu diorang sume ni siap dapat pendrive free 2Gb lagi...wahhh..best nye..rugi x pegi..haihhh... haaa..by the way, malam tu kitorang ade party! party! dengan bebudak tu..diorang yang nak wat party utk kitorang. so, lepak kat bilik junko and haruka. sambil tu invite gak beberapa org yang berkenaan. actly takdela macam party sangat pon, makan2 tu ade la.. tapi oleh sbb bebudak ni dah nak exam (exam bahasa melayu) so kitorang pon wat la tuition nak ajar diorang. ade yg macam dah pandai, ade lagi yang mcm x tau pape.haihhh...jd tutor la plak kitorang mlm tu..rase cam ajar bebudak darjah 1 yg baru nak belajar bm.hehe..comey je..^_^

shaza tutor berjaya :)

party ilmiah

fokus~~

papepon sangat seronok mengajar diorang ni..cepat pick up.. bagus2... masih boley di selamatkan lagi...so, ini la die party yang x macam party pon. name die party ilmiah~ hehehe.. sonok la ngajar diorang.sampai tak hengat nak balik.tengok2 dah sampai kul 12am. balik tu ape lagi...terbongkang atas katil... zzzZZZZZZZ

5 mac 2009- pre-exam! yup....diorang ade pre-exam before final exam keesokkan harinya. aku tak sempat nak tggu diorang wat exam ni sebab ade lab work. haihhh... pas abes wat keje2 lab baru leh datang. itupon diorang dah siap jawab pre-exam. so, sempat bincang2 jawapan and ajar ape2 yang diorang salah and x paham. aku and shaza mengajar chika,haruka,martin and ken. nampak macam senang je nak explain. tapi sebenarnya... fuhh.. mencabar jugak la nak explain kat diorang nih nak bagi diorang paham.entah diorang paham or tidak ape yang aku explain. huhu. hopefully la diorang paham.. aku rase mase cam tak cukup masa je nak ajar diorang. even ade few students tu yang tak nak balik.still nak belajar lagi.tapi tak leh nak wat ape la..sampai sini je yang kitorang boley tolong..sorry guys... :( anyway wat yang terbaik untuk exam sok...gambate kudasai~!

6 mac 2009-exam! alhamdulilah...semuanya selesai...diorang pon boley jawab dengan baik... bak kate diorang la...alaaa...konfem boley buat pnya la... *wink* petang tu ade aktiviti lagi dengan diorang. kena bincang pasal trip to melaka. tapi yg pegi melaka nanti diorang je la.. so, malas nak bincang pape...hahaha.. eyh2, tak la.. sebenarnya aku pon baru 2-3x je sampai melaka.. tu pon sejak dahulu kala. nak cite lebey pon bukannye aku tau. nak bace map pon tak reti.... (map dlm bahasa jepun ok!) -_-" adoyay.... hmmm... xboley nak wat ape la....

7 mac 2009- ade farewell lunch untuk semua yang involve dalam NAP.. official pnya farewell walopun sbnrnya diorang still ade mase beberapa hari lagi stay kat malaysia ni.. hmm.. farewell lunch ni dibuat kat pulau jerejak. of course kena naik bot lagi la kan.. (againnnnn!!!) -_-"

masih mampu tersenyum :)

tapi nasib baik la bot ni tak goyang bnyak sangat.i'm fine... ^_____^ sesampainye kat sane, trus bersiap2 tukar baju untuk persembahan.. pastu perot pon dah lapar.. makan time!! yayyy~

me and shaza

shaza and NAPs

- no caption -

sorry to say, makanan kat sane biase2 jela.. memang la sangat banyak dan menyelerakan tapi biasa2 je... huhu.. orang dah bagi makan free lagi mau komplen ka? hihihi... lepas sume dah makan, maka bermula la acara... (sila baca seperti seorang pengacara majlis) majlis dimulakan dengan ucapan dekan pusat bahasa, bla...bla..bla... and wakil NAP iaitu yoshi~ :) majlis diteruskan pula dengan penyampaian sijil kepada NAP members and buddies.. kemudia, pengumuman BEST STUDENT NAP 2009 jatuh kepada......(drum roll) KEN~ :') he got the highest score in the last exam.. woahhhh...omedeto gozaimasu~~ ^_^ okey2, next ade persembahan daripada buddies. erkk..? malu2.. huhu.. kitorang wat ala2 teater muzikal taming sari.. ade lakonan, tarian, silat and lastly wat dikir barat. alhamdulilah,semuanya berjalan lancar. sume nampak macam pelakon pro.leh menang oscar tahun depan! well...berbaloi la kan prektis tetiap malam...memang berbaloi!! huhu.. after persembahan drpd buddies, persembahan bebudak NAP pulak. memula diorang wat persembahan nyanyian.lagu SORA MO TOBERU HAZU.. uwaaa... sangat sedey... walaupon tak paham pon ape lirik yang diorang nyanyi, tapi bile tengok diorang menanges rase nak nanges plak... entah nape rase sedey...mebe sbb pasni tak dapat jumpa diorang lagi... :'( pas dah feeling2 nyanyi lagu ni, diorang wat la persembahan SOURAN BUSHI yang bersemangat tu plak.. lorhhh... baru nak feeling lebey2 dah kena bersemangat balik. tapi pape pon best la diorang wat.. masing2 bersemangat..comey...hehehe ^_^ after NAP buat persembahan, buddies wat persembahan lagi. en.kelana main gitar secara unplugged and kitorang nyanyi lagu kau ilhamku, i have a dream and lagu sekai ni hitotsu dake no hana :) oleh kerana aku menyanyi lagu2 ni dari dalam hati yang penuh kusyuk dan mendalami maksudnya, maka aku menanges. sob! sob! mmg sedey la... di hati ini, hanya tuhan yang tahu...(sambil nyanyi lagu UNIC) selesai semuanya, kami pon bergambo kenangan beramai2 sebelom bersiap2 utk kembali pulang ke USM.

NAP+Buddies+VIP

sementara menunggu trip bot yang seterusnya, lepak2 ngan junko and chika...diorang still sedey lagi pasal tadi.

Junko............. :'(

Chika............. :'(

yup...aku pon still sedey...tapi tak nak layan sangat prasaan tu.. walopun sbnrnya tak boley tahan bile tgk diorang menanges.. :'( utk mengurangkan kesedihan itu, kami pon nyanyi2 and tangkap2 gambo... happy! happy!!



wajah kami yang happy :)


mestila kena bagi happy sbb petang tu nak gi shopping2 kat night market batu ferringgi plak..yea! yea!!! ~ my first time tau nak gi night market batu ferringhi ni..huhuhu...excited plak... sampai2 je kat sane, gi carik kedai makan dlu. lapar2!! unfortunately x jumpa pon kedai makan melayu...(xtau la mmg xde or kami yg x jumpa.kalo ada pon sangat jauh). so, masuk 1 restoran ni..yg majoritinya kedai2 makanan cina. walopun ade je orang melayu yg tutut menjual dalam restoran ni, tapi mmg tak berselera aku nak makan. mmg tak mkn pape walopun perot dah berkaroke. tengok jela bebudak ni makan... alaa.. tak terliur pon.. huhu...


muka sedey tak dapat makan :(

kaichi makan penuh berselera~

seronok la tu dapat makan...

yumi and rin otai

pas dah makan2 bawak diorang gi jalan2 shopping2 kat sepanjang jalan ni.. aku bawak kaichi, rin and yumi.. x bnyak plak barang diorang nak beli. diorang pon just tengok2. haaa...CD/DVD yang jual kat sini mmg murah. sbb tu ramai yang beli CD/DVD kat sini. dari cerita yang aku dengar daripada bebudak jepun ni, harga CD/DVD kat jepun mmg sangat mahal. kadang2 tu bley sampai ratus2 ringgit malaysia jugak la.. that's why kalo kat sane diorang prefer rent je CD/DVD daripada beli sindri.. so, dah sampai kat cni ape lagi...borong sakan la..~ dalam perjalanan, tetiba berjumpa dgn ann, chika, haruka. pastu sementara nak tunggu bebudak yang lain beli barang, cam mane tah, bley plak aku jalan2 dengan chika je. yang lain2 tertinggal dengan ann. huhu.. jalan2 dengan chika ni pon die xde nak beli pape. so window shopping jela.. konon nak carik adiah utk boyfriend nye, tapi x tau nak beli ape2. last2, bile aku ckp nak gi KFC, die pon nak beli hadiah jam KFC utk boyfriendnye.. hehehe.. bley plak.. sebanyak2 barang kat night market tu, jam KFC gak yg menjadi pilihan? eish2... ooo...patut la..kat jepun xde jam KFC... aiii.. suka hati la.. :) oleh kerana dah xde pape yang kitorang nak beli selain drpd KFC dan jam KFC kitorang pon balik ke bas. hello? takde orang dalam bas? mane yang lain? tak abes shopping lagi ke diorang ni?? hmm... so takde nak wat pape dalam bas borak2 ngan chika dari hati ke hati...ape yg kitorang borak? biarlah rahsia~ *wink* on the way back tu masing2 dah penat semua pon tido.. mmg sangat penat la arini... dah penat menangesnye..pastu gi jalan2 kat feringgi plak... adoiiii... sangat penat!

Kami memang penat....penat berlakon tido...


Chika....tak real la camni.... >_<

adeyhhh...penat btol la... penat main belakon tido2...hahaha... takde la...anyway, kuar jalan2 arini memang penat pon... tapi xpela.. bukan slalu macam ni kan. pasni dah takde nak kuar2 ngan diorang camni lagi... :'(

8 mac 2009- ade aktiviti makan2~ bebudak NAP belanja makan makanan jepun.diorang masak sindri.wahhhh...bestnye!! tapi poor me and shaza can't join them. sebab kitorang ade boling tournament. wuwuwu.. ingt kalo sempat nak gak datang, tapi tak sempat...hmmm...takpe la tak pegi pon sebab menang boling~ lalalala~ *bangga*


hmmm.....adoiii....panjangnye review kali ni.... macam2 benda yang berlaku... yang happening, yang sedey, yang penat, yang best, yang tak best, yang pening, yang terharu, yang....oooo....yang.... ooops..... hehehe.. apa2 pon ini jela masa yang ade nak spend time ngan diorang. pasni mane de dah... nak tunggu diorang datang malaysia lagi entah bile la...nak tunggu kitorang gi jepun? aaaa.... kalo ade org nk support bley je...hehehe... tapi.....this is not the end.... ade lagi 1 week ngan diorang. the very last week...hurmmm.... even ade lagi beberapa hari ngan diorang ni pon dah sedey, nnt bile diorang btol2 dah takde kat depan mata, dah selamat sampai ke jepun camne plak ye......????? so, tungu la my next entry, NAP 2009 --Final Part-- .. lebih aksi dan lebih dramatik.... nantikann!!! *wink*

0 Colonies Tumbuh:

 
Blog Template by yummylolly.com