Tuesday, May 19, 2009

lawatan bebudak BIO ke PWTC

actually lawatan ke PWTC ni bukan la untuk bebudak BIO je.. terbuka kepada semua pelajar USM yang nak mencari pekerjaan. alaaa.. pernah dengar tak, KARNIVAL KERJAYA DAN KEUSAHAWANAN GRADUAN 2009? haaa... mende ni lah yang kitorang pergi... sebab cakap lawatan bebudak BIO? oh,well.... majoriti yang pergi karnival ni, bebudak BIO je yang ramai. so, dah nampak macam lawatan bebudak BIO plak... best2!! dapat jumpa balik member2... :)

3rd Year Biologist

sape kate budak bio skema huh??


15 May 2009

ok,nak citer sket.. USM bawak 2 bas pergi karnival kerjaya ni... unfortunately, aku, tikah and zue kne naik second bus.. with engineering students.. terpisah daripada bebudak bio yang lain.. adeyh... tula, sape suh datang lambat? padan muke kitorang.. hehehe. tapi papepon, kitorang syok gak naik 2nd bas tu.. sebab tak ramai org. so, dapat tmpat duduk exclusive lah.. dapat dok sorang2... bising2 pon tak kesah. wat macam bas sindri je.. hahaha.. plus, pakcik bas kitorang ni pon sporting... ;) *pakcik, sila berbangga* ohye, zue jadi leader utk 2nd bas ni.. hehehe... tak pasal2 dapat mandat baru... :P

bahagia dok sorang-sorang :)

tikah seperti berada di umah sindri... :P

kitorang gerak from penang at 9.30am and reached PWTC at about 2.30++pm.. sampai2 je kat sane trus jalan2 cari makan kat dalam tu. mak aihhhh... punya la ramai org... sesak bangat... tapi sempat jugak la aku menyinggah kat booth2 yang berkenaan... walaupon tak banyak sangat sebenarnya booth yang berkaitan ngan BIO ni.. redah jela gi semua booth.. jangan memilih sangat kan... pas dah bosan ronda2 dalam tu, kul 5.30++ kitorang pon balik... ohye, nak gitau... aku dah daftar SPR!! hehehe... pasni dah boley mengundi... "marilah mari, pergi mengundi... tunaikan kewajipan...pada negara..." :P

petang tu, bas kitorang sesat nak pergi WISMA BELIA.. nak dekat 3 kali la pusing kat tempat yang sama... tak sampai2 gak... bas yang lagi 1 dah smpai lame dah.. then, dekat kul 7.30pm baru la sampai kat hostel tu... pastu kul 8.30pm dah nak kuar gi jenjalan plak.. kalut giler ah. dengan toilet yang bermasalah.. lif yang agak2...menyeramkan.... haihhh.. nasib baik la semua nya free, so tak leh nak komplen banyak2.. huhuhu... haaa...malam tu kitorang gi jalan2 kat MID VALLEY MEGAMALL.. tapi tak tahu nak gi mane.. nak shopping tak de dwet plak.. so, pegi la main boling.. time tu dah pukul 10, nak kena balik kul 11, entah sempat ke tak.. lantak la... belasah main je... hehehe.. memula masuk boling kat mid valley ni, rase cam 'jakun' sket.. ini disco ke, tempat boling...? (iye...saye amat jakun kerana tak pernah pergi tempat sebegini) takot2 gak nak masuk, tapi masuk jela.. bukan nak wat pape pon, nak main boling je kan... lalalala... *slumber2 takot* bile nak bayar, terkejut bapak ah... 1 game=rm9?? what the....?? mahal gilerr!! kalo main kat BJ ni bley dapat 3 game dah... huh! ok, mebe sebab skarang aku di key-ell, so, rate tinggi... ok, fine..... punya syok main, sampai tak sedar yang dah pukul 11pm.. oh my gosh!! (ala-ala laura dalam citer upik abu dan laura) dah lambat ni... tak pasal2 wat adegan the amazing race dalam mid valley tu.. berlari2 tak hengat... nasib baik dah tak ramai orang.. sampai2 je kat tempat tunggu bas, nasib baik tak kena tinggal. bas pon tak sampai lagi... phew!!

muka gembira tak kena tinggal bas

16 May 2009

Bertolak ke PWTC kul 9.30am.. sampai2 kat sana kul 10am.. perghhh.. ramai giler orang.. ingatkan smalam dah ramai, rupe2nya arini lagi ramai... berebut2 nak masuk..

ramai orang kat bawah tu. percayalah!

teringat plak suasana berebut nak naik bas kat USM.. T_T 2nd day ni takde pape yg menarik. same camtu gak la.. ade la antar resume kat 2-3 tempat.. pas dah bosan ronda2 dalam ni, kitorang pon ape lagi, gerak gi The Mall.. sebelah PWTC ni je kan... hehehe..

bukti yang aku mmg ade kat pwtc..hehehe

kat sana jumpa Syafiq, Zul, Amir and Adlan.. wahhh... lame tak jumpa.. rindu2.. huhuhu.. ingat nak makan same2, tapi diorang dah makan plak. haih... tengok jela kitorang makan pizza ni ye.. hihihi... after dah makan2, kitorang beramai2 gi jenjalan kat Berjaya Times Square plak.. aiii.. ni memang dah macam lawatan makan angin kat Kuala Lumpur.. asyik jalan2 je.. hehehe.. seperti biasa, tak tahu nak wat ape lagi slain shopping, so nak pegi main boling lagi...yay!!! memula diorang ajak gi main roller coaster etc, tapi since aku tak ske mende2 camni, i pass.. so, gi main boling jela.. kat tempat boling ni jumpa plak geng boys yang lain.. so, kitorang main same2.. girls vs boys... tak perlu la nak bgtau sape yang menang... dah terang lagi bersuluh kan... hahahaha.. *gelak bangga*

geng boys

excited nye die....

-amy-zue-hani-tikah- (hadi n bad sebok kat blkg)

after main boling, tak tahu nak wat ape lagi, pastu me,tikah and zue jalan2.. then jumpa 1 kedai instant picture ni.. ape lagi.. kitorang pon try la... dengan pose2 yang over.. hahaha.. comey je.. tapi x dpt la nak upload kat cni.. utk tatapan peribadi je.. :P lebey kurang kul 5.30pm, kitorang pon gerak nak balik penang dah... sepanjang perjalanan aku tak tido pon... dok layan lagu, borak2... sampai je kat perhentian tapah, berenti utk semayang, makan.. pnya la semangat nak carik megi hot cup, tapi takde jual.. kecewa giler.. sanggup gi carik kat kedai petrol station dalam meredah hujan.. tingin nak mkn megi pnya pasal. huhuhu.. sampai je kat bas, dapat tau yang sape2 yang nak balik kampus induk, kena tukar bas. aku tak balik kampus induk, nak balik engineering campus, sebab umah aku dekat je ngan campus ni... huhuhu.. maknanya, nanti aku dok sorang2 jela dalam bas tu. yang lain2 semua adik2 engineering.. dah la ade 'krisis' dengan bebudak ni... tak borak2 pon ngan diorang... hurm.. anyway, memang sedey giler ah.. sebab nak berpisah ngan diorang dah... tak pasal2 nanges kat bas.. wat malu je.. huhuhu... siap kena perli lagi ngan pakcik bas tu.. haihhh...

me and my babe, fikah

tapi nak wat camne, memang sedey la... pasni tah bile lagi la leh jumpa camni lagi.. dok dalam bas tu layan feeling sorang2 ah.. sepanjang perjalanan dari KL ke penang, aku tak tido! tetiba kagum dengan diri sendiri... huhuhu... sampai kat usm transkrian kul 11.45pm.. huwarghhh.. baru rasa ngantok giler.. tapi sempat lagi tengok final AF7.. hehehe.. congrats to Hafiz coz jadi juara AF7... tapi cian yazid tak dapat top 3.. ni mesti sebab die dapat lagu yang tak seswai ngan die.. huh! sabotaj ke hape.. okla, dah malas nak cakap pasal AF... so, ini jela yang dapat aku update pasal lawatan ke pwtc baru2 ni.. sangat best! sebab dapat gi jenjalan and jumpa kawan2... heeeeee....

terima kasih kepada karnival kerjaya dan keusahawanan graduan 2009 ni sebab dah kembali mengkonfiuskan aku samada nak sambung belajar ataupun mencari kerja..... T_T arghhh...aku dalam dilema ni.... pening2... haihhhh......

p/s: 16 MAY - Happy Teacher's Day to all my teachers and lecturers!!

- Tadika Islam Jelapang
- Sekolah Kebangsaan Jelapang
- Tarcisian Convent School
- SMK Seri Perak
- MRSM Pendang
- Kolej Matrikulasi Pulau Pinang
- Sekolah Memandu Berkat
- Universiti Sains Malaysia

Thanks for everything!!

9 Colonies Tumbuh:

+ akhis + said...

~bestnya p PWTC ramai2...
~ari tu igt nk p..
~tapi xder member..huhuhu...
~kalo tau..leh join korg...

tehais said...

ko ada krisis pe dgn bdk engin.Poyo je dorang tu.huhu

Korang menang ke boling?
Dasyat owh kalahkan budak laki.

AKu malas nak updet pasal pwtc,bleh?hehe

haniey said...

to akhis--> alaa...yeke?kalo pegi ramai2 lagi syok.. bebudak bio je yg conquer..hehehe

to tehais--> bebudak kejut 2 tah pape je..memandang rendah kat kitorang.. tp x semua la...huhuhu.. well, main boling mesti ar menang kan.. diorg xdela hebat mane.. :P alaa..awat xnak update pasal pwtc? hehehe.. xpe.. ok je.. ;)

Sharing is caring. said...

salam..

ade x kekawan tu ensem2? bg la sekeping dua. huahuaa..

ala, bjy gk p..bkn nk ajk,leh tumpang! huwaaaa~ sll u tgglkn i!

(emo sambil hentak2 kaki dan seterusnya menggulingkn diri dgn terjerit2 cm sipot sedot tersedut tapir)

haniey said...

to syaf--> salam dear.. hmm... u bley tgk sindri kat gambo 2..ade ke yg ensem? i carik x jumpa pon.. kalo x dh lame i rembattt.. hehehe.. ala,bukan x nak ajak.tp i tau u bz la..kang i gak yg kecewa.. huk huk..
eyh, syaf.. bley x u send me the video camne u emo sambil hentak2 kaki dan seterusnya menggulingkn diri dgn terjerit2 cm sipot sedot tersedut tapir tu.. i xleh nk imagine la... hehehe

Sharing is caring. said...

oh honey-chan..cuti2 ni, 4 u iA i can do anythink.. bwahahaa~
mm..kalo kate sume xensem, takbaek lak. kang kena band from menjejak ibu jari kt usm.. lctrr u ke, anak lctrr ke, leh je. kite rembat sesame..

psl bideo tuh, i dh upload kt tubeawok.com. tp, xleh nk embeded kat kt cni la..keciwa i..

haniey said...

to syaf--> erm..tula,if i kate sume yg kat usm, mau i kne banned dlm usm. xleh nak grad.. so, utk jln slamat, i ckp la yg semua warga usm hensemmmm giler..cume i je yg x berminat.. hehehe...u nak u bley amik je mane u ske ek.. :P

owh,u upload kat tubeawok.com ye? ok,nnt i cekidaud...;)

ARYN said...

dak laki yg pkai baju belang2 ungu tu kalu xsilap junior silat..hoho

haniey said...

to aryn--> budak tu name hadi.die budak silat ey...??ooo...saye pon x tahu..hehehe

 
Blog Template by yummylolly.com