Tuesday, May 5, 2009

penangan VIVA berakhir...

alhamdulilah....
akhirnya perkara yang paling mengerikan sepanjang 3 tahun di USM telah berjaya di harungi...
aku dah lepas VIVA!!
apa perasaan saya??
wahhhh...mesti la sangat2 tersangat gembira!!
happy sangat2 sebab dah habes VIVA~ :')
tahniah kepada semua final year students school of bio USM!!
We did it...yeahhhh~~ :)

ok,nak citer pasal presentation...
hurmm...alhamdulilah, sume ok je...
skrip berjaya dihafal dgn baik..tapi ade gak la terlupa skrip sket and belasah je apa yang ingat... *cover2*
(nasib baik examiner tak perasan :P)
time aku present tak ramai sangat students...
lecturer pon ade la 2-3 orang...
bagus2...takde la neves sangat....
who's my examiner? tetttt..... (identiti terpaksa dirahsiakan) :P *secret*
actly he's not really into bioinformatics..so, beliau tak tahu sangat pasal projek yang aku buat ni.. itu sudah jadi 1 advantage utk aku...hehehe...
tapi disadvantage nye....banyak la plak beliau nak tanya....
adoiiiii....terok gak la aku kena 'tembak' dengan beliau..
if tanya pasal projek aku, mungkin aku boley 'goreng' sket2...
tapi masalahnya beliau tanya pasal mende2 yang simple dan basic...subjek BOI 104!!
(utk pengetahuan, subjek ni diambil oleh pelajar biologi gunaan semasa berada di tahun pertama semester pertama sekarang saye berada di tahun ketiga semester akhir, sila kira brapa lama saya telah meninggalkan subjek tersebut)
beliau banyak tanya pasal amino acid...wahhh...tak expect pon!!!
mane la aku nak ingat dah.... otak ni pon dah saturated dengan mende2 tak berfaedah yang lain...
tak fokus pon mende2 simple camtu...
bajet examiner nak tanya la soklan2 KBKK ke ape...
wuwuwuwu...sedey.... :'(

haaa...lagi 1 yang aku tak bley lupe...
"all the objectives were successfully achieved!"
hahahaha....apekah...??
tak nak la citer...
sape2 yang datang tengok time aku present tahu la ape yg terjadi... lalalalalala~~

hurmm.....overall aku puas hati dengan presentation VIVA aku.. even tak menjawab soalan2 dengan tepat, aku puas!!! lega sangat2... sebab semuanya dah selesai... dapat grade ape... itu aku tawakal je kat Allah swt. aku dah wat stakat mane yang aku mampu...kan? hurm,my thesis? not very bad.... tak banyak yang nak kena repair... cuma ade sket yang nak kena edit kat bahagian references and grammatical error...patot nye kejap jela siapkan...tapi sebab ade masalah sket ngan thesis aku before ni (sila rujuk entry2 sebelum ini) menjadikan aku lagi banyak keje... anyway, not to worry, not to sorry... semuanya dah setel... alhamdulilahhhh.... :)
Now boley la bersiap sedia untuk menjadi penanam anggur yang berjaya di rumah... hehehehe

so....what's NEXT?

aku masih tak tahu ke mana lagi hala tuju aku selepas ini.....adoiii....pening2... @_@


p/s: Life must go on.........

5 Colonies Tumbuh:

khaLifah feDi said...

well kamu amik diploma lah ea!!!


tahniah tunggu konvo kn!!!

haniey said...

to kf--> nop..now saye amik degree.. pasni tak tahu nak wat ape..tggu konvo jelah~ hehe

Monkey D Luffy said...

blh ler kawen

dah habis study

eh... keje dulu ;p

~miszirdawaty~ said...

besh ny da abeh viva...
wa~

haniey said...

to Monkey D Luffy--> hah?nak kawen? tggu sape2 msuk minang la..hahaha.. insyaallah,if ade rezki,smbung la keje.. :)

to miszirdawaty--> yea..mmg best!! hehehe

 
Blog Template by yummylolly.com