Tuesday, June 16, 2009

aku hanya RA yang menurut perintah....

semalam dapat 1 berita yang membuatkan aku rasa cam nak hantuk kepala wat head banging kat keyboard laptop ni... ini semua gara2 my supervisor telah mengeluarkan 1 kenyataan berikut....

"saya rasa, saya tak nak guna protein daripada bakteria Cupriavidus tu, saya nak kita amik protein daripada Salmonella enterica subsp. enterica serovar Typhi str. CT18 plak...."

bila aku dengar je kata2 terakhir from my supervisor tu, aku rasa macam KLCC baru je hempap atas kepala aku... gedegangggg!!!

abes tu... segala mende copy paste yang aku buat slama ni sia-sia jelah...??? adoiiiiii.... dah naik juling mata aku mengadap nama2 protein bakteria Cupriavidus necator H16 ni... dengan kerja copy & paste lagi... dan sekarang dr nak tukar bakteria plak...??? means...... kena copy & paste protein2 bakteria Salmonella enterica ni plak from the beginning.....? another 4398 proteins....??? *muntah+pengsan*

ok.. tapi pape pon, aku patot rasa sangat bersyukur sbb lagi 2 org my labmate dah sampai masuk kerja... so, kerja tak begitu membebankan... plus, dr dah jumpa cara paling mudah nak copy terus semua... tak perlu nak copy satu per satu dah... (-_-")


p/s: laptop aku rosak... jadi buat masa ni terpaksa berhempas pulas meng'copy & paste' di lab comp skool bio... adakah laptop ku ini rosak gara2 kerja meng'copy & paste'...???

12 Colonies Tumbuh:

f said...

yeke hani?tuka bakteria?

uii..sadis jek ase kan?xpe2

RELAX..TAKE IT EASY k..

gambatte!! ^-^

p/s : patotla ad aura kepanasan dan kebengongan kat hani..hehe

~miszirdawaty~ said...

erm..gudlak!
jgn tensen mensen ye...
hehe~

cik nurliani ahmad mustafa said...

banyak2 kan bersabaq!!
heheh

haniey said...

to f: mmg sadis giler... tapi xpe... demi supervisor t'syg.. hahaha.. gedik! uishhh... ade ke aura kepanasan n kebengongan tu..? rasanya term tu seswai utk budak yg tgh sebok nak wat proposal, tp x wat2... :P

to miszirdawaty: iye...thanks.. tensen mensen pon dah tak berguna.. wuwuwuwuwu...

to liani: have to bersabar la... saye kan RA yg menurut perintah.. huhu

ticnube said...

ayat copy and paste tuh mmg takbleh bla..ko keje kat dlm lab ke...beshh erk..name and terms pon cam pelik..:P

haniey said...

to ticnube: haah...aku keje kat dalam lab.. research assistant.. so, banyak la involve ngan menatang2 pelik tu... tapi yg aku wat keje copy n paste tu mmg btol.. haihhhhh

tehais said...

saba je la..

semoga success salu yek ;)

haniey said...

to teh ais: terima kasih teh ais sayang... :)

masyi said...

patient half of imaan..kikikikik..

akhis said...

~buat pelan2...
~jg tnsion2 ok....

haniey said...

to akhis : ok2...thanks... :)

haniey said...

to masyi : eyh..? btoi ka?? hahaha... btol3...

 
Blog Template by yummylolly.com