Friday, June 26, 2009

nak ngorat ke...??

kenapa aku suka melakukan perkara2 yang memalukan diri sendiri?
arghhhhh... malu2!!

alkisahnya begini....

semalam aku dan semua housemate ku berpuasa sunat rejab.. so, bile dah semua puasa, masing2 malas nak masak sindri.. jadi kitorang decide nak makan kat luar je.. tengah syok2 kitorang borak2 sambil jalan, setibanya di 1 simpang 4, elok je kitorang nak melintas, ada la sebuah kereta oren yang dipandu oleh seorang lelaki (tahap kehenseman tak dapat dikenal pasti) ni pon nak melintas jugak... bila kitorang nak melintas, kereta dia pon nak gerak jugak.. bila kitorang berenti, kereta dia pon berenti... eyh2.. macam main acah-acah plak... last2, kereta tu bagi kitorang jalan dlu... lepas je lalu depan kereta mamat tu, aku pon dengan selamber and konfidennye mengeluarkan kenyataan berikut, "eleh...nak ngorat la tu!" (siap dengan gaya gedik yang over ok)

lepas jalan bape langkah, tetiba aku dengar ada suara orang lelaki gelak... aku toleh ke kereta tadi... mamat tu!!! oh my god!! die dengar ke apa aku cakap tu...??? baru la aku perasan... dua-dua belah cermin tingkap kereta mamat tu bukak. of course la die dengar apa yang aku cakap tadi.... adoyaiiii.... malunye!!!! aku pon terus lari dari situ dengan pantasnya tanpa menoleh kebelakang lagi... malu punya pasal.... (-_-")

pastu kawan2 aku citer yang masa mamat tu nak bagi kitorang melintas dlu, dia ada cakap "sory2"... cuma aku je yang tak dengar... haihhhh....

tapi sory to say la... perangai aku memang camni dari dlu... suka cakap mende merapu2 tanpa berpikir... haaaa.... pastu termalu sendiri... mesti kawan2 aku malu bila kuar dengan aku kan... aku akan melakukan something yang diorang tak expect...eish2... sorry la ye kawan2.... terimalah aku seadanya... T_T

15 Colonies Tumbuh:

najwa hazirah halmi said...

ahahhahaha..
sgt seagn owh!!
xper2...
mner tau tujuan asal mamat tuh mmg nk ngorat ker...
hehehe~

najwa hazirah halmi said...

segan* ok...
=)

ZaHiN said...

hahaha...
terima2.. kuang3~~

akhis said...

~huisyoo...
~malu giler...

nurliani ahmad mustafa said...

haha!!malu2!!

Si Dewi Cumel said...

wah coolnye. lenkali wat tak tau je. tah2 die btol2 nk ngorat. kan bes. kalau ensem lg bes kehkeh.

Syafarah said...

salam.. sebenarnya........ kami la mamat tuh.. kami saja je berlakon jadi laki sat. sebab tu la ensem.. hahaa..

malu la weiiiiiiiiiii.. dah la ensem.. lagi malu. die gelak.. lagi malu.... len kali kan, wat2 terbaling no hp dlm kete, eh baling no tepon umah dlm kete. tak pon, terbaling diri seniri dlm kete. mana tau, die belanje mkn trs ke.

SasHa Lee said...

Tak ape jujur itu bagus dalam percakapan.. hehehe

**so kawan awk kene menerima dirimu itu SEADANYA..;p

**click my blog rosasha@blogspot.com for link menglink..

Im a new blogger..boleh laa share cerita masing2..

SHARE is Loving..hehehe;)

hana_shoyru said...

haha ko neh mmg lawak la..
sakit perot ak gelak..adeiyai

haniey said...

to najwa hazirah : memang segan giler ahhh!! xde makna nya mamat tu nak ngorat.. adoiiiii~~

to zahin : tak leh terima :(

to akhis : memang sangat malu!!!

to liani : malu la jugak..ahhhh... sangat malu!!

to si dewi cumel : cool? erk? kalo btol2 nak ngorat wat la cara gentleman sket..kalo ensem, itu rezki la..hehe

to syaf : eyh? u ke mamat tu? apsal x ckp awai2..kalo x time nak lintas tu i dah trus masuk dlm kete..xyah nak wat gedik2 dpn die..hahaha.. apepon, saye sgguh malu!!

to sasha lee : jujur? ehehe..btol2.. hrp diorg dpt la trime saya seadanya.. ok, i'll link u back.. keep in touch!!

to hana shoyru : erk..? lawak..? errr..ade la jugakk.. please dont try this at home ok?? :P

alan said...

hehehe...kalaulah mamat tu bangla..kikiki : P

ticnube said...

muahahaha..... sesekali tak pe...:)

haniey said...

to alan : eishhh...x mgkin bangla.. hebat tu naik kete ala2 sport car..

to ticnube : kalo dah 2x camne...??(-_-")

en_me said...

hi akak yg jeliterr tewww.. ehehe

haniey said...

to en_me : errr...prasan jelita adelah.. huhuhu

 
Blog Template by yummylolly.com