Friday, June 19, 2009

nasi goreng sotong pedas

ok. aku bukan nak bagi resepi camna cara nak memasak nasi goreng sotong pedas. tapi ada satu insiden yang berlaku kat aku berkenaan nasi goreng sotong pedas ni... adehhh... memalukan jugak la.. (-_-")


actly, malam semalam aku and farah pergi makan kat 1 kedai makan di sungai dua (nama kedai ini terpaksa dirahsiakan atas sebab2 tertentu). teringin nak makan kat luar plak. seminggu ni asyik makan masakan sendiri je.. (sebenarnya org lain yg masak. aku menumpang je...) ok, apa yang aku nak highlight kat sini ialah waiter kedai ni, seorang lelaki yang boley di kategorikan sebagai comey... before this tak tau plak kedai ni ade waiter comey. kalo tak tiap2 minggu aku datang makan kat kedai ni... hahaha... ok2... kembali ke cerita asal. bile sampai2, aku and farah pon order la menu masing2.. dlm 10-15 min, makanan kami pon sampai... (service mmg pantas!) pastu tetiba dapat message from Wawa GRS (geng rumah sewa).. Wawa nak order nasi goreng sotong pedas.. aii... malu la plak aku nak bangun panggil encik waiter ni.. takpelah, tunggu dia datang dekat nanti baru aku order.

aku: aaa...saya nak tambah order...
en.waiter comey: nak order apa?
aku: bagi nasi gorong soteng.... eyh2.. silap2....(dah mula malu).. nah! tengok ni... (aku pon tunjuk message wawa kat die...adehhh...apehal la aku tunjuk message hp tu kat die..??ckp je tak bley ke?? haihhhh...malu pnya pasal trus tak bley pk dengan waras) nasi goreng sotong pedas dengan telur dadar bungkus ye! (sebut word by word)
en.waiter comey: hm..ok2...(terus pergi dari situ.aku tak prasan reaksi die)


konon2 nak control sikit ah depan mamat comey kan... tapi dek kerana kecomelan encik waiter ni, aku terus jadi tersyasyul depan die... malu giler ahhh.. tak tahu la die perasan ke tak... tak sanggup nak tgk expression muka die.. yang penting aku and farah sakit perut gelak... bley plak nasi goreng sotong jadi nasi gorong soteng! arghhhhh... tak bley blah! malu2... harap2 la mamat tu tak perasan... *pray hard*



p/s: moral of the story is... jangan lah pegi makan kat kedai yang ade waiter comey/hensem.... (-_-")

14 Colonies Tumbuh:

FuzAma said...

hek ewaahhh..jatuh cinta ka?!...hehehe

Anonymous said...

(hahahahahaha)

ha..kan da gelak..

adei la dak ni..yg g tnjuk mseg kat de watpe?ckp jek ar...haha

dah la tv p0n rosak..
asik ulang tayang babak yg sama jek

mmg kenyang dengn gelak jek malam 2..

-farah-

myzatulHanim said...

hehe.
lawaklah.

trasa blm pnh g kdai yg ada waiter yg btl2 comey rsnye.
ahaha!
kt mn ye kdai yg dmaksudkan.
ahaah!
gtl :)

haniey said...

to fuzama : bukan jatuh cinta la kak... terpegun je dgn keindahan ciptaan tuhan :)

to farah : hahaha...tula pasal. mcm bengong plak suh die yg baca msg tu..eish2..wat malu je.. lagi 1 xbley blah.. tv rosak dok ulang scene yg ade word 'tuttttt' je...

to myzatulhanim : eyh...mane bley bgtau kedai yg mane 1..biarlah rahsia.. lalala~ :)

haniey said...

to fuzama : bukan jatuh cinta la kak... terpegun je dgn keindahan ciptaan tuhan :)

to farah : hahaha...tula pasal. mcm bengong plak suh die yg baca msg tu..eish2..wat malu je.. lagi 1 xbley blah.. tv rosak dok ulang scene yg ade word 'tuttttt' je...

to myzatulhanim : eyh...mane bley bgtau kedai yg mane 1..biarlah rahsia.. lalala~ :)

akhis said...

~knp msti tunjuk msg tu?
~hehehe

haniey said...

to akhis : hahaha...itu yg konfius tu..perlu ke tunjuk msg tu kat die?? sume nye di luar kawal.. (-_-")

ticnube said...

muahahha..pray hard tuh yang tak bleh bla...:))

~miszirdawaty~ said...

lg besh g mkn tpt waiter cOmey.
hahaha
keinginan utk makan akan timbul.
heh~

haniey said...

to ticnube : hahahaha...mmg la..hrp2 la die tak prasan... wuwuwuwu..

to miszirdawaty : err...mmg la beshhh.. tp kang mula nak cover2 smpai jd tersasul plak.. haihhhh.. (-_-")

cik nurliani ahmad mustafa said...

ha..
galak sangat!!
tu la!!
hehe

haniey said...

to liani : hahaha...tula kan.. padan muka saya! :P

bazlaa said...

hihihi...
hani tersyasyul....
jath cinta pndng pertama ke...
heheheh...
bersaksikan ns grng soteng...=)

haniey said...

to bazla : hahahaha...jatuh cinta pndg pertama la..sbb nasi gorong soteng tu... ianya telah menemukan kami... :')

 
Blog Template by yummylolly.com