Friday, June 12, 2009

serba tak kena

adoiii... ape la malang sangat arini... erm... ok, takde la malang sangat.. tapi kurang bernasib baik.. macam tak best je arini.. apa yang dibuat... semua serba tak kena!! haihhhhh..... (-_-")

semalam dah la ade konflik with my roomate... tak tahu la die dah ok ke blom... akukah yang bersalah...??? ok, afterall, it was all my mistakes. i admit it. sorry!! hurmmm... tah pape la ko ni hani.. haihhhhh....... (-_-")

pastu pagi tadi semangat je nak pegi kerja.. sampai kat lab pukul 8.50am.. ok, memang agak lambat sebenarnya. datang lambat dengan harapan bile sampai lab nanti, lab dah bukak.. tapi sesampainya di lab, pintu lab masih terkunci rapat. dr plak tak sampai lagi.. adoiiii... tak tahu nak dok kat mana, kitorang lepak kat tangga je. borak2 ngan makcik cleaner ni.. macam2 la yang dia cerita.. pasal family die.. pengalaman idop die.. bla.. bla.. bagus gak kan. at least bley blajar daripada pengalaman orang2 tua.. erm... bosannya menunggu... tetiba, my HNZ datang... *blushing* (ceria kejap..hehehe..saje nak cite gak part ni.. :P) pastu dekat2 kul 9.30am baru dapat masuk lab.... waaaaa...dekat 40 minit jadi penunggu tangga... haihhhh......... (-_-")

ok, bile dah masuk lab, bukannya trus nak wat kerja. boley plak check emel, blog walking, potong kuku, jalan sana sini wat tour dalam lab.... ok. ini namanya aktiviti membuang masa. biase la... bile dr takde kan... lalala... tetiba rasa nak gi toilet plak. balik dari toilet, aku terkunci pintu plak dari dalam. dah... satu kerja plak... tak boley nak bukak pintu dari luar... adoiiii... dah la dr takde ni... macam2 cara aku and sya cuba buat nak bukak pintu ni... guna spatula la, guna kunci rak la, guna pengepit la, and guna macam2 lagi la... tapi still tak berjaya. nampak dr nak masuk lab. dah mula cuak dah.. dr masuk2 je lab, trus bagitau dr yg pintu toilet terkunci.. tapi nasib baik la dr tak marah. phew!! lega..... ^_^

tengah ari tadi jumpa ngan tuan umah sewa ni. die dah mintak kitorang bayar baki dwet deposit next week. adoiii... pastu tadi gi beli barang2 dapur and tong gas. haihhhh.... sume nak kena pakai dwet lagi... sebulan ni aku rasa aku dah melabur banyak giler dwet.. dwet ni dah mengalir macam air.. laju je kuar... nak tunggu gaji lama lagi.... camne la nak meneruskan idop ni... tak sabar nak ujung bulan.. tunggu gaji masuk! tapi sementara tu, kne la berjimat cermat.. unfortunately, aku tak tahu bagaimana caranya utk berjimat cermat itu... haihhhhhhh.... (-_-")

papepon, arini memang aku takde mood nak wat kerja... rase down je.. coz macam2 sgt hal yg jadi kat aku arini. yela, masalah konflik, kewangan ngan pintu toilet terkunci plak... adoiii... (-_-") so, wat kerja pon mcm malas2... tapi tetiba tengah malas2 nak wat kerja, dr dah start gossiping, trus ade mood balik...heeeeee..macam2 yg la yang kitorang gosip.. dr pon bley tahan gak ye gosip2 ni... hahaha... memang tak bley blah la... tadi beria2 takde mood. tapi masuk part gosip2 je, trus bersemangat.. tah ape la nak jadi ngan cik hani ni.... haihhhhh..... (-_-")

okla, sampai sini dlu kot... will update later!

bye!


p/s: semua serba tak kena? eyh...tak jugak sebenarnya... ade je yang kena... :)

9 Colonies Tumbuh:

akhis said...

~uish..
~dr awak laki kan?
~bleh thn gak nk gosip...hahaha
~Dr siti pun kuat gosip gak...hahaha...

haniey said...

eyh...my supervisor mmg laki...tapi hani dok kat lab dr lain.. lab dr.aida kat mbbs.. well, biasa la.. pompuan... ooops... :P

:: puteri_katak :: said...

urmmm...
kak hani gadoh ngan kak shaza ek...~
huhuhu.. jom ronggeng..
pasar mlm.. sudeyyy... ;P

akhis said...

~ooo...
~dr aida..
~hehe
~patut lah...

najwa hazirah halmi said...

selamat xterkunci dlm toilet!!;p

haniey said...

to puteri katak : kitorang gado2 manja.. hahaha.. ok2, jom kite gi ronggeng lagi.. pasar malam x layan ahhhh.. lalala~

haniey said...

to akhis : haah...dr.aida la..geng gosip saye.. hahaha

haniey said...

to najwa hazirah : tula pasal... kalo tak, jadi penunggu toilet la plak.. hehehe

ticnube said...

soba laghh..aku pon pnh kene cm nih..:(

 
Blog Template by yummylolly.com