Wednesday, June 10, 2009

walaupun bz kerja...ronggeng tetap ronggeng!

as all of u may know, skang aku dah start kerja... huwaaaaaa... tak best nye bile dah kerja ni... ok. tipu. sebenarnya best jugak la sebab leh pegang dwet sindri... hehehe... plus, dah tak perlu nak mengadap buku... study... exam... tapi kan...... bile dah kerja ni, penat wehh.. bukannye leh sesuka hati sesedap rasa je nak relax2... ponteng2.. huh.. baru la paham betapa susah nya parents kita kerja nak carik duet utk support family.... :'(

walaupape pon...heeeeeeee.... walau aku sedang sebok dgn kerja2 meng'copy' & 'paste' ni.. sempat gak aku curik2 masa nak gi meronggeng! hahaha.. actly plan nak kuar ngan asma and yat... tp camne tah, asma tak jadi plak nak join... so, sesi meronggeng arini bersama hani dan yat ajelah~

petang tu, after abes kerja kul 5pm, trus balik umah..(tapi sebelum kul 5pm pon dah siap2 nak balik dah..hehehe) pastu kitorang pon gerak ke Kompleks Bukit Jambul...yeeehaaa... sesampainya di sana, booking tiket wayang dlu.. nak tengok cite ape ye? hmmm...??? layan la Night at the Museum 2... ok, mungkin cite ni dah 'basi'...tp ske ati aku la kan nak tengok cite ape pon... lalala~ kitorang nye wayang ni start kul 9.15pm.. hohoho... b4 dat, ape lagi... gi karaoke dlu..ngehehe.. bukan pe, si yat ni dah kemaruk + gian giler nak "menyumbangkan" lagu.. hehehe.. apa2 pon, memang best ah karok ngan yat.. (len kali blanje akak lagi ye...hehehe) suara aku takde la hebat mana pon kan...tapi belasah jela.. bukan nak masuk ujibakat pape pon... lalalala~ memang nyanyi tak hengat! mcm nak tercabut anak tekak ni... tambah2 part tarik lagu mahakarya cinta faizal tahir... perghhhh.... memang mantop ah!! and takleh lupa gak... lastly kitorg nyanyi lagu dangdut.. semakin rindu semakin asyik amelina... dah abes karoke pon still terngiang2 lagi "panas, panas, panasnya mentari....." asyik nak menyanyi lagu tu je...haihhhhhh (-_-")

okla,to cut it short, pas karoke, kitorang gi dinner, then solat maghrib... after dat, tak tahu nak watpe dah... round2 1 BJ tu... nak shoping2 takde dwet.. so, hanya window shoping yang ku mampu.. huhuhu...

lepas dah puas round2 BJ, kitorang pon bersedia utk menonton wayang... Night at the Museum 2!!! Yay!!! ^___^ memang best ah cite nih... better daripada Night at the Museum 1.. lebih klakar, lebih dramatik, lebih segala-galanya... aku nak bagi 10/10.. huuuuuu~ klakar giler ah cite ni... asyik gelak je... nasib baik time tu tak ramai org yang tgk dalam tu.. memang tak control dah ar... :P

abes citer ni dekat kul 11 gak.. kuar je dari wayang tu, semua kdai2 dalam BJ dah tutup.. cuak gak ah.. slalunye bas ade sampai kul 11 je.. ni dah pukul 11, kalo takde bas gak, tatau la camne nak balik umah... nasib baik ade 1 bas lalu.. bas ni lalu kat RST.. (haihh...dlu kalo tggu bas ni pnya la susah.lambat giler..ni time kite xnak naik,senang2 plak die datang..) walaupun bas ni bukan pergi sungai 2, bedal naik jela.. daripada takde bas langsung..kang tak pasal2 balik umah jalan kaki dari BJ ni..huh...tak sanggup!! so, daripada RST jalan kaki la pegi ke sungai 2 USM.. nasib baik jalan dengan yat...takdela takot sgt.. dibuatnya aku kena jalan balik sorang2,mau meraung...huhu~ jalan sambil mulut tak berenti borak tak trasa sangat la kepenatannya... sampai bilik kul 11.45pm.. housemate smua dah tido.. ade la lagi 2 org tak tido..sebab kepenatan tak trasa,aku pon borak2 plak ngan diorang..tetiba lapar..so, sempat lagi melantak...hehehe...mane la berat badan tak naik...makan tak kire waktu... :P dekat2 kul 1 pagi gak la baru kitorang tido... tido dengan nyenyaknya... zzzZZZZZZZZ

to yat --> thanks ya!! sronok dapat kuar ronggeng dengan kamu.. next time kite gi main boling plak tau... ^_^

p/s: rindu nak kuar ronggeng dengan kelab ronggeng.... hurmmmmm..... :'(

4 Colonies Tumbuh:

shaza said...

smpai ati x ajak aku..kacik ati aku..aritu yat kata nak karok ngan aku skali..tp xajak pun..sdih gle..geng ronggeng ape xajak member ronggeng pun..xpe2..aku pham..

haniey said...

alololo...jgn la kecik ati.. actly bukan taknak ajak ko, tp kitorang consider bnyak mende.. demi kebaikan ko gak. huhu.. okey,dah dapat gaji nnt kite ronggeng same2!! karok sampai xde suara k.. pape pon,sory sbb wat ko kecik ati.. my bad... :(

nurliani ahmad mustafa said...

colourful aih!!!!!!!!!!!!!

haniey said...

to liani : well...warna warni malaysia!! thanks coz follow me back..:)

 
Blog Template by yummylolly.com