Friday, July 17, 2009

i'm not a shopaholic!

pagi tadi rasa sangat malas nak pegi keje.. *sigh* mebe bosan membaca jurnal kot. bukan nya paham pon. buat2 paham je... arghh... takde pape yang menarik ke yang bley di buat??? oh ye. ade. time lunch tadi, tepat kul 12.30 camtu kitorang gi queensbay. teman bebudak ni nak shoping. walopun dwet gaji lagi 2 minggu nak masuk, tapi sebab skang ade sale kat queensbay, kitorang redah jela.. window shopping pon jadi la kan... hurmmm...

aku ni bukan jenis yang gila shopping. so, aku tengok jela orang lain shopping. diorang belek baju, aku pon belek2 baju gak.. diorang try kasut baru, aku pon cuba2 try gak. tapi time diorang nak bayar, aku jauhkan diri dari kaunter. hahahaha... hati kebal la kata.... tak bernafsu untuk membeli pape...

tapi............arini aku telah di hasut oleh bebudak ni...diorang suh aku beli baju baru...nak ubah image aku...dah bosan asyik tengok aku pakai baju yang same (adoiii...siot je diorang ni kan???) diorang ni dah macam image-consultant aku.... suh beli baju camni la... jangan beli kaler macam tu la...baju ni comey la....baju tu tak lawa la... haihhhh.... macam2.... so,tak pasal2 aku terbeli gak 2 helai t-shirt...slalunya kalo aku kuar, tak penah aku shopping baju or kasut.. apetah lagi nak carik henbag kan...it's so not me ok...hahaha..(tapi kalo beli makanan or barang keperluan diri tu ade la....) kadang2, nak kuarkan rm10 pon pikir bagai nak rak... last2 tak beli gak... melainkan kalo aku btol2 desperate baru aku beli.... sale ke, tak sale ke, same je... hehehe... ade tak sape2 perangai cam aku??? :P marilah kita berbangga kepada diri sindri.... ^_^

okla.malas nak story pasal shopping2 dah...ni haa...aku de letak gambo2 time kitorang makan kat old town lepas penat shopping...


mocha-hazelnut-old town white coffee


indah khabar dari rupa....


fifi and me


fikah and sya


nasib baik abes..kalo tak rugi je rm56.... (-_-")


akibat shopping tak hengat, balik ke lab dalam pukul 3.30pm... memang melampau!! sepatutnya break dari kul 12-2.45pm je... nasib la bile dah sampai lab baru supervisor masuk.. kalo tak kantoi je... fuhhhh... lega........ :')


p/s: arini pecah rekod sepanjang jadi RA sebab balik kerja kul 6pm... slalunya tepat kul 5pm dah kuar dari lab.... (mesti supervisor merasa amat berbangga dapat pekerja cemerlang macam aku)

15 Colonies Tumbuh:

mizz saifa said...
This comment has been removed by the author.
mizz saifa said...

aku bukan shopaholic tapi aku suka kalu ada sale.. hehe.. bagusnya jd macam kamoo, konferm ley jimat..

haniey said...

miss saifa : jimat tu xdela jimat sangat. tapi menghabeskan dwet kat mende len.. same je jadinye... hehehe

SasHa Lee said...

wah beshnyer dia bersoping..bile laa haku dapat menyelami detik2 itu.. sudah lama aku tak berhuha-huha..

haniey said...

sasha lee : alaa...xde la shopping sgt pon.. dok teman bebudak ni shopping je..nnt dah dpt gaji leh ar berhuha huha yek... :)

:: puteri_katak :: said...

hahhaha
kak hani bkn shopaholic...
dia....ronggengholic...
wakakakka....

akhis said...

~waa...bgus nye awak bukan gila shopping...
~kagum2...

~hehe..mcm same la plak smlm kita msuk lab balik dlm 330pm..

~thanx haniey
~nnti2 kalo awak rasa nk kuar ajk2 la kita...
~i kaki shopping tau..hahaha

haniey said...

puteri katak : ronggengholic?? yup!!! btol3... ^_^

akhis : kagum ke? hehehe.. xdela, biase je.. kadang2 tu, dah desperate sgt shopping gak... :P eyh,awk masuk lab lambat gak ke? shopping gak ey?? hehehe.. ok,nnt nak kuar gi mane2 kite ajak awk.. awk suke shopping, kite suke jalan2.. fair la tu.. hehehe

nurliani ahmad mustafa said...

wahhwahhh
bagus la sp dpt hani jd wife!!
jimat wo duit!! ;)

haniey said...

liani : muahahaha...mmg bertuah giler ah sape jd my husband kan?? ^_^

cahayabintang said...

hehhe..dulu pun dila sama gak..
tak berperasaan even ade sale menggila..
tp pas terjebak dgn kengkawan yg
gile kuat shopping...
lastnye,dah masuk unsur2 suke membazir...uwaaa....

ticnube said...

dear... 1 of my fren told me that old town tak halal..wallah hu alam

haniey said...

cahayabintang : hohoho...ni pon saye sdg berkwn dgn makhluk2 yg giler shopping.. so, kne bersiap sedia jelah.. hehehe

ticnube : really?? astaghfirullahalazim.. aku tak tau pon. ni baru 1st time datang... T_T nway,tanks coz gitau...

khaLifah feDi said...

oooooooooo ti kasi taw sama supervisor ea.hehehe....klu xmo kasi kita 20 posen !!!

haniey said...

kf : alamak...jgn gitau supervisor.. nah amik 20sen gi main jauh2 ye... hehehe

 
Blog Template by yummylolly.com