Wednesday, July 22, 2009

my first date ;)

woahhh...tajuk entry meletop nih! hehehehe... yup.. last night i had a date. my first date.... with whom???? jeng3.... *drum roll* with cik balkhis!! oh,by the way, beliau ialah seorang pompuan ok... hehehe... ape? salah ke aku nak panggil die date aku?? biar la... kitorang kuar berdua je... date la namenye tu... lagipon first time kuar berdua je dengan balkhis... seblom ni tak penah pon kitorang hangout sesame.. kan balkhis kan?? so,this is our first date la... :) i never knew that we're going to have so much fun together last nite! hahahaha....

actly memula balkhis ajak tengok cite Harry Potter, tapi sebab macam2 masalah, tak jadi tengok cite tu. plan nak tengok Skrip 7707 plak.. cik balkhis ni tak layan tengok horror movie plak... last2 kitorang plan nak tengok cite drag me to hell... cite ni horror jugak la, tapi takde la hantu sangat. cuma saspen sket... hohohoho...

cite ni pasal sorang pompuan yang kena curse oleh sorang nenek tua sebab pompuan ni tak nak tolong dia. pompuan ni dah memalukan nenek ni. pastu diorang gado2.. nenek ni sempat amik butang kot pompuan ni dan curse pemilik butang tu. pompuan tu la.. so, sejak dari hari tu, pompuan tu memang tak tenang idop. kat mane2 je dia rasa cam nenek tu menghantui dia. kuasa jahat nenek tu memang hebat giler ah...dipanggil Lamia.(konon2 macam devil neraka) even rujuk kat bomoh lain pon tak leh nak kalahkan kuasa dia. lepas pompuan ni kne curse dia ade masa dalam 3 ari untuk memperbetolkan kesilapan die.. bila pompuan ni nak mintak maaf kat nenek tu, dah nenek tu mati plak... tak dapat la die nak wat pape... asyik dok kne kejar je ngan Lamia tu. nak cabut nyawa pompuan ni. last2 on the 3rd day, pompuan ni dapat tau yang kalo nak ilangkan curse tu kat dia, dia kna bagi butang yang dah kne curse tu kat orang lain. tapi die macam tak sampai ati la kan nak bagi kat orang lain.. so, die nak bagi balik curse tu kat nenek tua yang curse die tu. walopun nenek tua tu dah mati, sanggup die korek kubur nenek tu balik semata2 nak letakkan butang tu... dengan angin ribut petir banjir sume ah... finally, dia berjaya tukarkan pemilik butang kot tu. pompuan tu pon rasa gembira sebab curse dia dah hilang... bila dah nak ending, unexpected things happen....rasa macam happy ending je... tapi..... sebenarnya..... tidak. huhuhu... nak tau ape yang berlaku??? korang tengok la cite ni sendiri ye... kang aku cite dah tak saspen la... :P

overall, citer ni best la jugak... banyak btol scene yang membuatkan kitorang terkejut.. tapi ade scene yang klakar... tah ape2 nenek tua tu... dah mati buat la cara orang dah mati... memang kat mane2 je nenek tua ni nak menghantui pompuan tu. aku plak yang terkejut. nasib baik tak terpelanting popcorn... hahahaha... macam klaka je.. dah la 2-2 penakut. duduk pon rapat2... tangan tutup muka..tengok sikit2 je... hahaha... sebenarnya takde la takot sangat. tapi takot la jugak. huhu....

lepas abes tengok wayang, kitorang gi makan kat seagate. lembab btol servis kedai ni. dah la tak ramai orang, tapi servis lembab gak. macam masak untuk 20 orang je... adoiii.... hm, pas makan kitorang pon nak balik... on the way nak balik boleh plak silap jalan.... tapi xpe, cool... boley try jalan lain plak.. pastu tengah syok2 sembang, camne tah, tak perasan simpang lagi satu... tapi xpe, perjalanan masih diteruskan... jam dah pukul 12am nih... dah nak sampai bridge penang, mula konfius, nak masuk gelugor or bayan lepas... aku dengan konfidennya jawab bayan lepas. hahaha.. kan dah silap jalan lagi. padan muka... meronggeng la kitorang pusing penang malam tu.... ala,bukan slalu dapat ronda2 malam2 camni...kan balkhis??? hehehe... finally, sampai gak kat bali-bali ku... lebey kurang kul 12.30am... perghhhh... sangat la penat.. tapi enjoy!!! hehehe...

balkhis, thanks ye ajak kite tengok wayang.... pasni kite gi tengok lagi citer hantu walaupun awk tak suka... boley jerit sama2... hehehehe... thanks 4 the ride too!!! ;)

16 Colonies Tumbuh:

nurliani ahmad mustafa said...

cehhh
igt date ngn bf!!!:)

:: puteri_katak :: said...

wuwuwuuw..~
2 lah offer bf jual mahal... :P

haniey said...

liani : ala,nak date ngan bf camne... bf pon xde... ko nak rekemen ke???

puteri katak : bile mase awk ofer? ala, ofer pon sume yg rejected je.. ape kes?????

mizz saifa said...

memang meletop tajuk enri ni.. :p

Balkhis said...

~hani...
~curi2 bc blog dlm lab com masa semminar
~hehehe

~owh kalo ct seram2 bleh la nk layan
~ct hntu2 xmo...
~awak da drag kita tuk tgk ct horror..
~tahniah! hahaha

~eh rasa cm nk copy paste jer entry awak nih...hehehe

haniey said...

balkhis :
boley plak curik2 bace blog ye...gi dgr seminar kat dpn tu! hehehe

ala,cite hantu pon lebey kurang je.takot time 2 je.pas dah abes x rasa sgt.. ha,nnt kite tgk lg cite horror ye.. saye nak pecahkan rekod awk.. hehehe

nak copy paste? entry saye x best. awk buat la yg lg best. ni just ape yg saye rasa je... :)

haniey said...

mizz saifa :
meletop ke?
hahahaha...

SasHa Lee said...

wah besh kan hang around wif fren.. hehe..

haniey said...

sasha :
kalo ramai2 lagi best... ;)

:: puteri_katak :: said...

huhuhu demand x ley blah... amek the geek yg org cherita 2 mau3???

haniey said...

puteri katak :
tengok...offer sume yg rejected... (-_-")

miss lolly a.k.a luvfareda said...

kalerpulnyew.

omg! ingat date ngan bf. walaweih. tajukkkkkkkkk:p

haniey said...

miss lolly :
hahahaha...saye mmg seorang yg kalerpul..
ingat nak date ngan bf...tp bf pon xde...
adeyhhhhh (-_-")

nurliani ahmad mustafa said...

sediakan borang byk2 nnt aku buat interview k!^_^

khaLifah feDi said...

ehem3 ni balik pasti terbongkang kn hee~

haniey said...

liani :
eyh...apsal ko plak yg nak interview? xyah nak interview.. konfem trus lulus pnya lah~

kf :
mestila.. balik pon dah tgh malam.. sangat penat... huhuhu

 
Blog Template by yummylolly.com