Wednesday, July 1, 2009

my lucky day

sorry guys... dah lama tak update blog kesayangan ramai ni....(apakah??) actly takde cite menarik yang nak diceritakan... nothing interesting... setiap hari pergi kerja, buat kerja, balik kerja... sampai umah dah penat. pastu tido. hmm... camtu jela rutin seharian... takde life langsung! haihhhh....nak kuar jenjalan, dwet plak takde... so, memerap jela kat umah.... bosan2..


haaa... tapi semalam aku rasa hepiiiiiiiiiiiiii sangat... what a lucky day!!!! ^________^


FIRST :
i got my first ever gaji!!! (sambil menangis keterharuan) seblom ni aku tak pernah dapat gaji ok.. kalo stakat dwet blanje from parents or scholar tu, adela... tapi tak sama dengan dwet gaji yang aku dapat ni... tak de la banyak mana pon... tapi memang rasa terharu + hepiiiii sangat dapat pegang my own money... dwet hasil kerja aku slama ni... rasa segala penat lelah slama ni, membuahkan hasil dan dwet... hehehe... dwet gaji ni cukup la nak menampung hidup sendiri and tak menyusahkan parents buat masa skarang...(gaji dah habes nnt, boley try mintak sket kot..?) huhuhu... memang my 1st gaji ni dah lama ku nanti2 kan... tak sabar nak kuar meronggeng... kaki ni dah tak boley dok diam... hehehe..

SECOND :
dapat cheque from Pusat Bahasa dan Terjemahan USM bernilai RM150! hohohoho... sebab ape dapat cheque? well.... ingat tak in my previous entry, aku ada citer yang aku kena jadi student buddy for Nanzan University students?? haaaa... rupa2 nya, jadi buddy ni dapat dwet... slama ni tak tahu pon... aku join program ni bukan sebab nak dwet.. pengalaman dan kenangan tu yang paling penting... tapi, kalo diorang nak bagi dwet tu, kira bonus la... aku dengan berbesar hati akan menerimanya... hehehe... thanks!!! ^______^


p/s: sape2 yang nak suh aku blanje die, sila angkat tangan 5 saat dari sekarang...... 1...2...3...4...5.... tetttttttt.... masa dah tamat... aku tak nampak sapa2 yang angkat tangan.. ok, the deal is over... thank you.

7 Colonies Tumbuh:

akhis said...

~best nye dpt gaji....
~bila agknye kita nk rasa duit sdri...
~dulu ade gak wat part time dpt la 400..

haniey said...

to akhis : best2.. hehehe.. ala, at least akhis dah merasa la pegang dwet sindri.. ni baru first time..agak teruja... :P

alan said...

saya dah angkat tangan..hani kena tengok ngan 'mata hati'..hahaha : P

SasHa Lee said...

hehe..syoknye dia dapat gaji... boleh laa shoping2..

**bila laa aku nak dapat kejer nie..
Sub..sub..sub.. sadiss...

haniey said...

to alan : iyela...sy phm mksud awk.. i o u sumthg..nnt ble2 sy blanje ey..tggu je.. :)

to sasha lee : mmg syok...x sabar nak kuar shopping ni.. ala, dun worry..nnt dpt la keje... :)

ticnube said...

bese when aku participate pape... money come first....muahahha..gelak jahatt....

haniey said...

to ticnube : eishh... ko ni mmg.. mata duitan.. hahaha..

 
Blog Template by yummylolly.com