Friday, July 24, 2009

relieved!

arini ari jumaat. so, time break lunch hour gi ajak yat main boling. janji nak kuar kul 12pm, tapi sebab ade last minute meeting ngan supervisor dekat2 kul 12.15pm baru kuar. plak tu nak tunggu bas lagi...lambat plak bas datang. dekat2 kul 1pm baru sampai kat BJ. sepanjang perjalanan dalam bas si yat ni macam tak puas hati je ngan aku... apehal budak ni?

yat : akak tau tak, sebab akak kan... sgala usaha saya slama ni macam sia2 je... saye rasa macam nak bunuh org je skang... nak bunuh akak...eeeiii.....(bengang)
me : erkk...? ape yg akak dah wat??
yat : biase la...org slalu x nampak kesilapan yg die buat...
me : serius akak x paham... ape sbnrnye???
yat : eiii....geram btol saye..ni sume sebab salah akak...bley tak bayangkan, dinner utk sorang dalam rm200, makan dgn cansellor lagi...tapi sebab akak, sume mende ni tak jadi tau.....
me : ha? salah akak? ape die....??? (cuak)
yat : akak rasa ape akak dah wat?
me : erm... pasal majalah jepun tu? akak wat bahagian kata2 aluan....
yat : lagi...???
me : erm... pasal malaysia night..
yat : malaysia night? hm...lagi nmpak la kesalahan akak tu...sume sbb akak...
me : (diam sejenak....asyik pk...ape salah aku? ape salah aku?????) ape salah akak ni???
yat : walaupun org len yg wat salah, tapi macam mane pon, balik2 akak gak yg kne dipersalahkan.....
me : arghhh...tension2...ape die??? ckp jela.... x lalu nk mkn ni..... (muka dah cuak)
yat : gedik ah x lalu mkn...xpela...nnt time mkn nnt saye cite...baru best sket...


kitorang lunch kat kfc...dah siap2 beli mknan sume, aku pon tak sabar2 nak tnya die...


me : ok2....cepat...cite la skang... ape sebenarnye akak dah buat ni?
yat : rilex ah.... sbnrnye xde pape... (wat muke x bersalah)
me : cakap la btol2....x lalu nak makan ni.... (sebenarnye perut dah lapar nk mkn)
yat : laaa..betol la...xde pape...bukan sebab akak pon....saye saje je nak kenakan akak....(muke x bersalah lg)
me : eeeiiii.........saje je tau wat akak stress.....
yat : hahahaha...takot sgt akak ni....
me : yela....mati2 akak ingat akak dah wat 1 kesalahan besar.. macam rasa bersalah giler...sebab akak jd mcm ni tau.....
yat : takde la...sebenarnya pasal majalah jepun tu.............


ok. stop cite sampai sini je.... hehehe.... tak yah la cite masalah dalaman kat orang luar kan... bile aku dgr cite yg sebenarnya, aku pon rasa bengang dengan 'orang tu'...grrr...grrr... rase nak makan orang gak ni.... tapi yang penting aku rasa lagi sangat geram ngan si yat ni...adoiii....siot je die kenakan aku...aku punya la rasa cuak nak mati ni...tak tenang otak aku berpikir dari tadi... ingat btol2 dah wat 1 kesalahan yang sangat besar....rupa-rupanya dia mainkan aku je....arghhhhh....stress2!!! tapi mungkin gak dia tak tahu nak lepaskan kemarahan dia tu kat sape kan....so dia anggap aku ni macam 'sumone' yang die nak marah tu....yela2, takpe...kalo stakat nak belakon camtu boley la...kalo btol2....errr...errrr...sangat cuak~~

haaa....nak citer...tadi kitorang main boling. sorang 3 games. main sebelah makcik2... diorang main pon takde la ok sangat... secara tak langsung, game kitorang pon macam terok gak... (tak leh terima hakikat. saje nak menyalahkan makcik2 tu sebab affect kitorang.hahahaha) takdelah, makcik2 tu tak bersalah.. :P pas makcik2 tu dah balik, syok je aku main ngan yat. aman bahagia je. yela, takde orang len dah kat situ. but then, tetiba ada la 1 makhluk yang muka-macam-jambatan-tak-siap ni datang.. (eleh,nak ngorat la tuh!) dok borak2 ngan aku.. tanya itu lah... tanya ini lah... aku malas nak layan... (kalo muka hensem takpe gak!) tetiba... ade sorang pompuan datang kat laki tu... (awek dia kot..) aku tak tengok pon sapa dia... lantak korang la... pastu dia tanya laki tu, "haa...sape pompuan ni?"... boley plak laki tu cover line, "oo..dia ni jiran sebelah rumah..lama tak jumpa..." eeiii...siot je die tipu awek die tu... laki tak boley dipercayai!!! nasib awk la dapat pakwe macam dia ni... huh! geramnye!! sebok je... pastu dia blah. tak lama pastu, dia datang lagi... tanya itu ini.. tapi aku malas nak layan.. trus blah gi toilet.. agak2 dia takde kat situ baru balik smula... arghhh... nape ade makhluk2 camni.. mengganggu idop orang len... dowhhh... tak pasal2 aku dah tak fokus...tapi dah last game tu, tetiba jadi hebat plak. hehehe... errr...yat, awak pon hebat gak... lalalalala~ :P

pas main boling tu, balik rush giler. sebab nak jumpa ngan supervisor kul 3... tapi sampai usm dekat2 kul 3...sampai lab kul 3.15... aiyarkkk!!! tapi nasib baik supervisor gitau tak jadi datang.. fuhhhhh.... lega!! (^_^!)


p/s : aku balik umah lagi arini...!!!! sedang bercuti di umah.... lalalalala~~

9 Colonies Tumbuh:

khaLifah feDi said...

emm sabtu sdah mane rn3 baru hee~ cik haniey ?

owh sdg bercuti ker emm gud rest !!

haniey said...

kf : errr...entry baru?? xde story baru lg la..huhuhu... yup,ade kat umah skang..sdg cuti2 malaysia.. hehehe

akhis said...

~hampeh nye makhluk yg muka cam jambatan xsiap tuh
~kalo kita jd awak...
~masa dia kata jiran sblah umah
~kita jawab jer "sapa pmpn ni bang?bini no 2 abg ke"
~biar awek dia mngamuk ngan dia...hahaha

miss lolly a.k.a luvfareda said...

wakakaka. baik punye tippu.

haniey said...

akhis : kite mls nak masuk campur.. nak mengaku suami pon x lalu.. kalo hensem xpela gak. hehehe..

miss lolly : tulaa...mati2 kne tipu. ingatkan btol2..siott je.. fuhhh...

haniey said...

akhis : kite mls nak masuk campur.. nak mengaku suami pon x lalu.. kalo hensem xpela gak. hehehe..

miss lolly : tulaa...mati2 kne tipu. ingatkan btol2..siott je.. fuhhh...

akhis said...

~tau muka jmbatan xsiap...
~tapi saje nk kenekan dia balik...
~ske2 ati dia jer nk wat kat pmpn lain cmtuh...
~xbermaruah btul..

nurliani ahmad mustafa said...

haaaa
da tkut tuh mesti mmg ada buat apa2 yg lh niii..
haaa :)

haniey said...

akhis :
err...tula...mmg ingt nk wat camtu..
tp sbnrnye mls nk masuk campur..
tp mmg x ske la laki2 yg cmtu..
dah ade awek pon gatal nk ngorat org len lg.. eeeiii... >_<

liani:
berani kerana benar,takot kerana salah ek?
rase cam x wat salah pape, tp org len ckp ade wat salah.. itu yg cam takot tu.. mane tau ade org sabotaj ke..hehehe

 
Blog Template by yummylolly.com