Thursday, August 20, 2009

berjalan-jalan melihat alam

wahhhh....penat2!! semuanya sebab nak amik skrol ijazah dan transkrip akademik... arini asyik berjalan je seharian... bukan jalan2 gi mana2. dalam USM je pon. tapi sebab sekarang tengah cuti mid sem, semua students cuti, jadi tiada pengangkutan bas dalam usm disediakan. terpaksa la berjalan kaki je nak pegi mana2....dah la transport sindri pon takde...(sila kesiankan aku skarang)


sebelum amik transkrip, kena setelkan beberapa perkara dulu. memula kena pergi pulangkan jubah konvo kat bilik jubah. nasib baik bilik jubah ni dekat je dengan lab aku. yes! pastu bila dah setel dengan jubah, plan dengan wawa and farah nak pergi amik transkrip akademik kat Dewan Utama Pelajar (DUP) plak. jarak daripada lab aku ke DUP adalah jauh ok.... amik masa 20minit berjalan kaki...(jauh la tu kan?) nak berjalan di bawah panas terik matahari lagi walaupon waktu tu baru kul 9 lebey... adoiii...


sampai2 je kat DUP nasib baik dewan sejuk.... sejuk sket ati ni... pergi amik gambar konvo on stage dlu... dub... dab... dub... dab... cuak oh nak tengok gambar sendiri...(yang seksi tu) huhuhu.. aku tak suka gambar tu! tak suka gambar tu!! arghhh... nak naik atas stage lagi!!! >_< style="color: rgb(51, 204, 255);font-size:180%;" >seksi terlebey tu.... (-_-") lepas dah setelkan gambar2, pergi ke next dewan plak untuk amik skrol dan transkrip.. ha, part ni yang best nak citer ni... hehehehe... ada sorang abang yang in charge bahagian pengambilan skrol dan transkrip untuk budak2 sains gunaan ni kan, dia HENSEM! hahaha... suka! suka! ^_^ saje je buat2 sembang ngan dia.. tanya itu ini... pastu tetiba ada akak yang in-charge kat meja sebelah datang plak. cakap2 ngan abang hensem tu.. aiii... kacau daun btol la... jeles la tuh! :P lepas dah setelkan semua... dah amik gambar, dah amik skrol dan transkrip, kami bertiga pon berjalan pulang seperti itik pulang petang... time tu dah pukul 11 am. penat berjalan berehat pula di cafe harapan sambil menikmati jus buah... perghh... sungguh nikmat dapat minum jus pada waktu tengah hari setelah penat berjalan di bawah terik mentari...(sambil buat muka penuh kenikmatan) jadi secara tak langsung, masuk lab pon lambat... muahahahaha! (nasib baik dr takde.ngehehe) pastu kul 12.30 dah kuar balik gi lunch. bape jam je dok kat lab. huhuhu... akhis ajak gi lunch kat anjung budi. jauhhhhhhhh jugak...... tapi nasib baik cuaca tak begitu hot. saya je hot... (statement gedik! :P) tempat makan ni best. ala2 cafe dalam taman... tapi jauh la... dah la nak kena naik bukit... adoiii... tapi takpelah, bukan slalu gi makan kat sini... ;) so, inilah hari berjalan saya.... bukan nak kata tiap2 hari tak pernah jalan. tapi hari ni jalan jauh sket daripada biasa. huhuhu... mengada kan? baru jalan jauh sket dah nak update dalam blog... eish2.. tapi bukan ini saje yang saya nak bagitau... sebenarnya nak cite pasal abang HENSEM tu.. hehehe... dah2.. stop dlu. kalau tidak makin galak jadinya aku ni.. hahaha... bye!!


p/s: kempunan nak makan cempedak yang kak hanis bagi aritu..... :'(

6 Colonies Tumbuh:

akhis said...

~cempedak tu da abis ker?

haniey said...

bukan...aritu berulat... >_<

akhis said...

~laa..
~yeke..
~sori ye hani...
~tadi kat lab budak2 ni pun sakan mkn...
~da abis mkn baru nmpak ulat...
~haha...
~sbaik kita xmkn...
~aby la yg paling byk+semangat mkn...

haniey said...

hohoho...takpelah.. takde rezeki la tu...

kat lab pon diorang makan yg ade ulat ke? hehehe.. tapi sik bek ulat buah je..selamat lagi... :)

f said...

cit..pigi daa..haha

sebenarnyasss
nak citess
pasal encek adamss
tu kanss?kanss??

haha..

cucisss matasss lass kamuss..

aish!! haha

haniey said...

f:
eish....kan dah cakapsss... janganssss gunasss perkataanssss ssssss tusss bnyakssss sangatsssss... berbelitssss lidahssss issssss bacasssss....

tengok. dah terpengaruh rakan sebaya ni. eish2... tapi tekaan kamu btol. nak cite pasal adam je sbnrnye.. hehehe

 
Blog Template by yummylolly.com