Friday, August 7, 2009

entry pasal kak hanis

entry ni saje2 tulis... seriously dah tak tahu sangat nak update ape... so, nak cite la pasal Kak Hanis. sapekah kak hanis yang dimaksudkan? model Hanis Zalikha tu ke? oh,tidak2.... beliau ialah nor hanis mohamad razali... errr...betol ke nama kak hanis camni? kalo salah, sorry ye.. hehehe.. ape pasal tetiba nak cite pasal kak hanis plak ni??? errmmm.... biar la aku nak cite pasal ape pon, ye tak? kalo rasa malas nak baca tak payah baca. takde paksaan untuk membaca... as easy as that kan... :)


ada orang kata, aku dengan kak hanis ni macam sama. apa yang sama pon tak tahu la. ada yang kata muka sama... ada yang kata badan kitorang kurus dan tinggi yang sama.. hmm.. ape2 jela.. yang penting, nama je la kot yang nak sama... hani hanis. okla tu.. untuk pengetahuan korang, aku dengan kak hanis ni dah lama berjiran masa dok kat usm dlu. kitorang dok kat cluster yang sama. selang beberapa bilik je. since aku first year lagi. time tu kak hanis second year. kebetulan kak hanis ni pon course biology gak.. kire senior aku la ni.. tapi biasa la kan, masa first year dlu, junior mana berani nak sembang2 ngan senior. selisih jumpa dalam toilet pon tak berani nak senyum. korang tak kenal lagi roommate kak hanis sorang ni camne. muka garanggggg gila ah.. tak bley blah... kalo jumpa tak penah nak senyum.. kerek memanjang.... takpela, aku junior..dia senior... sabau jelah~


pastu dah lama2, tetiba macam dah rapat ngan kak hanis... jumpa dalam toilet pon dah bley senyum2.. borak2... kadang2 aku slalu lepak bilik kak hanis... bile bosan dok sorang2, aku terjah bilik dia. bila malas study, aku terjah bilik dia gak. ske ati je terjah bilik orang kan? hehehe... secara tak langsung, rapat ngan roomate kak hanis skali yang garang tu... nama dia kak nani... budak bio jugak... bila dah kenal betol, baru la tau yang diorang ni takde la 'garang' mane pon. tapi saje wat kerek ngan junior.. ceisss... haaa... ingat lagi, dlu kalo kami bertiga dah masuk dalam toilet, kecoh je toilet tu. dah macam ape je... main curik2 towel la, tutup lampu toilet la... aiii.... dalam toilet pon jadi... hahaha...


selangkah ke alam second year, aku still dok kat bilik yang sama... roommate yang sama... dan jiran pon yang sama gak... akak2 jiranku dah final year... jadi, mereka jarang berada di bilik... kali ni, kalo aku bosan pon, dok la terperap dalam bilik sorang2. my roomate ni kadang2 bz. yelah, orang kuat desasiswa saujana kan... so, jarang la ade dalam bilik.. ermm... kadang2 kak nani ade gak lepak bilik aku.. itupon bile die dah kebosanan dalam bilik dia ataupon dia terlupa nak bawak kunci. terpaksa la tunggu roomate datang jemput... kesian.... :P hmm...pastu plak weekend slalu je kak hanis balik umah. tak habis2 ngan homesick. dah tua bangka pon homesick lagi.. ooops... sorry kak! hahaha.. :P


semakin lama kitorang jadi makin rapat. ingat lagi dekat2 nak abes sem aritu, kak hanis ade wat makan2 kat bilik dia. dia wat choc fondue. kitorang makan biskut cicah choc... nyum3.... dah lama tak makan... :( lepas aku dah naik third year, akak2 ni pon dah takde... aku pon tak dok lagi kat bilik tu...membawa diri bersama roommate ke bilik lain... memulakan hidup baru di bilik baru... huhu.. sejak daripada aritu, dah lama tak jumpa kak hanis and kak nani.... kak hanis ade la jugak terserempak ngan dia kat dalam usm ni, sebab dia still sambung master dalam usm, tapi kak nani memang terus tak jumpa dia dah.. lepas grad terus tak penah datang penang dah... entah bila dapat jumpa lagi :(


anyway, lunch tengahari tadi kak hanis ajak makan skali dengan dia.. makan soto kat cafe bakti. kak hanis blanje... yeeehuuuu!!~ ^_^ sonok betol bila ada org nak blanje ni.... lagipon dah lama tak sembang2 ngan kak hanis. banyak betol story yang kitorang share. yela, walopun skang masing2 ada kat USM, still susah nak jumpa. kak hanis ni punya la bz.. since dia undergrad student lagi.. asyik pegi fieldwork la, pegi sana la, pegi sini la... haihhh.. ni pon nasib baik dpt jumpa kejap. nanti next week dia ade hal nak pegi somewhere lagi... adoii...tak reti dok diam la kak hanis ni.. asal jangan lupa hadiah konvo saya dah la...hehehe...


okla, dah tak tahu nak bebel ape lagi dah pasal kak hanis ni. tak pasal2 kak hanis femes... aku dok cite pasal dia... kak hanis lagi femes daripada aku? owhhh...tak bley jadi ni... hehehe.. papepon, sonok sangat dapat kenal kak hanis. actually dia banyak ajar aku yang kurang di ajar ni...(apakah??? hahaha) since aku 1st year lagi... kalo aku tak paham ape2, gi carik dia... lagipon she's one of the malay student yang terhebat dalam batch dia... budak pandai ah dia ni... slalu je dapat high pointer... hebat2!!! sesape yang berminat bley ah try ushar2.. she's single and available... *wink* hmm... actually, sampai la sekarang ni pon... if aku ada pape masalah or sebarang kemusykilan, slalu je aku rujuk kat dia lagi... (gedik kan? bajet macam budak 1st year lagi la konon...) yela, dia dah banyak pengalaman kan... x salah nak tanya pendapat dia... aku berpegang pada kata2 kak hanis dlu.... "kalau ada pape masalah, tanya la akak..." yup....i still remembered that words.. i appreciate that! :)


p/s: thanks for everything kak hanis!!! ^_^ errr....bila nak bawak saya rempit ni???

2 Colonies Tumbuh:

akhis said...

~kan ari jumaat awak selalu kuar meronggeng...
~sbb tu la xajak...
~kita igtkan awak ade skali masa baca yasin tu...
~sbb student leh dtg skali..
~aii xkan jeles kot kita sembang2 ngan Jam?
~hehehe

haniey said...

hehehehe... x semestinya tiap2 minggu nak kena meronggeng..leh bankrap camni...

owh,kite xtau plak ade bacaan yasin. patot la kak hanis kate awk g baca yasin ngan dr.ct. ingtkan utk lab awk..

helo? bile masa saya jeles awk smbg dgn jam? saye x jeles pon.. awk nk lebey2 ngan die pon x pe.. saye xnak kacau line awk tu... lalalala~

 
Blog Template by yummylolly.com