Monday, August 17, 2009

unforgettable moments :)

dulu masa aku 1st year, bila aku tengok orang lain grad, aku seperti tak berperasaan. walaupon aku tengok diorang macam sangat hepi, aku macam konfius je... apa yang seronok nya dapat grad? ok, mungkin agak seronok sebab dah abes belajar kan? tapi takde la seronok mane pon... nak pegi amik sekeping kertas je kan... tapi perlu ke celebrate macam tu skali? aku cuba bayangkan aku di tempat diorang pada masa tu... perasaan macam biasa2 je... hurmmmmm.......


okla, seperti yang korang semua tahu... pada 14 ogos 2009 yang lalu, aku berada dalam situasi yang sama seperti apa yang aku cuba bayangkan dulu.... tapi kali ini dengan perasaan yang berbeza.. ye... beza.... memang berbeza!! dulu aku penah tanya senior aku yang baru lepas grad...


aku : akak, apa yang best nye ari convocation tu? saya macam takde perasaan pape je... takde nafsu nak convo pon...
senior : tunggu la time hani convo nanti.... baru dapat rasa.....


kini, baru aku dapat rasakan perasaan itu.... you can never imagine how it feels unless you feel it yourself... there's no perfect word to describe that feelings.... ok, mungkin agak hiperbola statement tu, but seriously, aku tak tahu nak describe feeling tu camne....


actly aku tak tahu nak cerita camne, tapi aku cuba la ceritakan serba sedikit what is happening on that day....14 august 2009.....3.30 pm....sidang ke-6..... ijazah sarjana muda sains gunaan dan ijazah sarjana muda sains dengan pendidikan.....


9.30 am
-bangun tido lambat sebab the night before memang tak boley tido...

11.00 am
-sempat lagi online... check facebook, blogwalking, layan youtube...
-
perasaan ketika ini : masih boley dikawal....

1.00pm
-bersiap2 dengan penuh kekalutan....mandi....dress up....pray....
-perasaan ketika ini : serba tak kena!

2.00pm
-gerak kuar dari rumah ke USM... tempat berkumpul para graduan... dah la jalan kaki je...sambil bawak jubah lagi... cuaca panas plak tu... berpeluh-peluh den... sempat meet with my parents serahkan kad jemputan majlis... sampai je kat DK bersiap2 kat sana... perghhh... ramainya orang.. masing2 nak amik kad nama and bersiap2 dalam DK tu... sesak giler...

3.00pm
-agak2 dah macam cun, gerak masuk dalam DTSP... ohye, aku tak sempat nak mekap pon... sebab sume tukang mekap takde bersama... pakai compact-powder and lipstick je... kesian aku kan?? semua orang mekap lawa2...aku je biasa2... ok, takpe... tunjukkan natural beauty kamu... (nak pujuk hati yang lara)
-masuk je dalam dewan tu, rasa macam nak tengok konsert plak... ramai giler orang... fuhhh... neves2... aku dapat tempat duduk baris 2nd last dari belakang. okla, dekat sket dengan tempat duduk tetamu.. nampak my parents :') huhuhu...

3.30pm-5.00pm
-majlis bermula...perarakan masuk orang2 tertinggi universiti... NC, TNC, dekan2, lecturer2... -nyanyi lagu negaraku, lagu USM
-penyampaian skrol kepada bebudak sains gunaan...

-penyampaian skrol kepada bebudak sains dengan pendidikan...

-ucapan NC

-nyanyi lagu negaraku

-perarakan keluar barisan tertinggi universiti...


5.00pm
-boley kuar dewan!!!


fuhhh....tamat sudah majlis yang simple but penuh protokol.... nasib baik bebudak sains gunaan dapat skrol dulu... takde la penat menunggu turn... huhu.. haaa... ni nak citer sket ni.. sebelum nak naik pentas tu kan, macam2 yang aku pikir... camne kalo aku jatuh? camne kalo aku melakukan kesalahan2 yang tak sepatutnya buat? camne kalo skrol aku terjatuh? camne kalo...? camne kalo....??? tidak! tidak! tak nak naik atas pentas!!! saya pentas-phobic!.... wuwuwuwu.... memang cuak giler ah... sejuk dah tangan ni... makin nak naik pentas, makin gelabah aku jadi... rasa macam nak nanges pon ada... huhu... sebelum naik pentas tu dah set in mind, apa2 yang jadi, senyum je... ok, senyum... senyum.... senyum....


tiba giliran aku amik skrol daripada naib canselor.... ok, senyum.... maintain..... bagus2... jaga sket kain tu, jgn smpai terover selak... ok, senyum lagi.... sampai la aku turun stage, muka asyik senyum je.... tapi senyum yang macam nak nanges... burok!!!! (sila jangan imagine...nanti dapat nightmare!) balik je tempat duduk, aku dapat rasakan senyuman aku tu plastik sangat.... arghhh... mesti burok giler dalam gambar.... kalo sebelom ni aku rasa macam tak nak naik atas pentas, kali ni aku rasa nak naik lagi skali.... T_T


ohye, sepanjang masa dalam dewan tu, sementara menunggu majlis tamat, ada something yang menarik perhatian aku.... seseorang di atas pentas tu... mr.sheffield (bukan nama sebenar)!!! hahahaha... masa yang lama tu rasa macam kejap je..... kalo nak tunggu lagi sejam dalam dewan tu pon aku sanggup... sebab leh tengok mr.sheffield... ngehehehehe....


habes je majlis tu, masing2 sebok dengan family masing2... nak tangkap gambar ngan kawan2 pon tak sempat... ade la sempat jumpa 3-4 orang je... yang lain sume tah menghilang gi mana tah.. agak frust sebenarnya coz tak sempat nak tangkap gambar ramai2 dengan kengkawan.... (-_-") wuwuwuwu.... walopapepon, aku tetap happy sebab dapat jumpa dengan kawan2 yang lain and semua ahli keluarga aku datang to my graduation day! dan tak lupa juga kepada semua yang bagi convocation presents kat aku.... thanks y'all.... ^_^


okla, korang layan jela gambar2 kat bawah ni.... kalo nak tengok banyak2 lagi boley gi kelik kat my facebook account ye.... :)
(gambar time ambik skrol ngan naib canselor akan di upload kat facebook later....sebab tak pegi amik pon lagi gambar tu...hehehe)

-- me --


my beloved parents


my precious family


my bestest buddy


my forever roomate, shaza


with dear asma a.k.a puteri katak


present from my family... fresh roses + teddy
(teddy kaler pink tu asma + ezzah bagi)


p/s: diorang kata aku seksi kat atas stage....uwaaaaaa!!!!! puas control tapi nampak jugak.... harap2 la orang lain tak prasan sangat... (-_-")

13 Colonies Tumbuh:

kerolizwan said...

congratulation haniey!
finally..you made it
after so long
been struggling with all assignments and lab report
plus,,some more nerdy job in a lab
and on top of that, final year project
everything seems clear it now
well done!
you'll do great
and wish you all succeed in everything
uuuyeeaaa~

nurliani ahmad mustafa said...

betol2!!
time pesta konvo 1st year
cam pelik jgak tgk suma yg da grad cam hepi tahap dewa
dah tuh siap gelak lg kat sp yg xbuang2 jubah konvo dia
bila time kitaaa
baru tau betapa hepinya!!ye!!
congrates again!! :)

nabilah_2908 said...

TAHNIAH..!!! (^_^)

zulcar9 said...

salam...
congratulation..sorang lagi dah grad..

haniey said...

kerolizwan:
yup2...tak dapat disangkal lagi...
thanks ya!!
may u success in ur career too!
:)

liani:
betol kan?
huhuhu...dulu mcm xde prasaan je..
skang bila dah rasa sindri baru tau mcm mane rase hepi tu...
congrats again!
:)

nabilah:
terima kasihhhh!!!! ^_^

zulcar9:
time kasih...
sabo2...
nnt turn ko plak...
:)

==_Yano_== said...

wahh...dah ade orang upload en3 pasal konvo...kena up gakla camni...hehehe

haniey said...

yano:
haaa...gi upload cepat.. :)

f said...

anda memang seksi..hahaha..yosh!

er, congratz eh..hadiah ntok saya mana?puas sy menunggu..hehhe

haniey said...

f:
saya seksi ke???
oh tidakkkkkkk!!!!!
sila bakar skarang semua CD konvokesyen itu!!!
huhuhu
erm,adiah konvo utk cik f?
kena la bg utk saya juge...
kite wat sistem barter nak?
:)

::puteri_katak :: said...

hahhhaa
nak nengok juga akak menjadi seksi...
lalalallaa...~silap r..
kalo tau...
awal2 saya dok depan skrin kat luar...
ahahahaa... :D

haniey said...

betol... dlm gamba pon seksi lagi... saje je tau cameraman tu... siotttt je... (-_-")

mizz saifa said...

xpe haniey ramai gi yg seksi time kat stage hari tu.. macam2 fesyen kan.. hehe..
mesti haniey x seksi sgt kalau x sure aku ingat.. hahahah..

haniey said...

wuwuwuwuwu...tapi dalam gamba tetap seksi.... >_<

 
Blog Template by yummylolly.com