Saturday, September 12, 2009

kalau kamu belanja aku makan, aku bagi kamu kerepek. ok?

"hani kila, viva buat betul2 tau..kalau score nnt i blanje makan.. :) "

"naseb ko mmg bagus taw. my prog kena cancel...so ble la tuntut apa2 yg ptt tu mggu konvo ni ye..."

-dr.nurul-


ok...memang sangat teruja bila ada orang bagi offer macam ini kan. sapa yang tak nak... katakan tak nak pada rokok je. hehehe... actually dah lama giler dr cakap nak belanja, since my last viva lagi. pastu postpone time convo plak. even during my convocation pon she can't make it..since ada macam2 hal and she's a very busy woman, terpaksa la di'hold' dulu... adehhhh...


setelah berbulan2 planning tak jadi, malam tadi berjaya jugak plan kami nak kuar makan...finally!!! huhuhu... (^_^") so, after berbuka puasa ala kadar di rumah, dalam kul 8 camtu pon kitorang pergi. since me and my roomate takde transport, tunggu dr yang datang menjemput.


ok, a lil trivia about dr.nurul... she's one of my lecturer during my undergraduate.. actually tak pernah pon ada lecture dengan dr, but since she's our bio society advisor, macam kenal jugak la... anyway, sapa yang tak kenal dr.nurul.... lecturer paling hot kat bio school~! *wink* nak kata we all close together, takde la sangat. just jumpa masa meeting or kalau ada program under bio society. tapi entah macam mana tah tetiba rajen plak contact2 and dr pon nak belanja makan. ok. rezeki jangan ditolak... yeay! :)


so, malam tu dr bawak we all makan kat georgetown. area komtar. i don't know where's the place exactly. my first time. sebab dah malam, so malas nak hafal jalan. tambah2 jalan kat penang ni...dowh... (-_-") hm... apa eh nama restoran tu? ha.. JempuTree. at first, macam pelik je dengar nama restoran ni. best ke? tapi bila dah masuk... perghhhhh... memang superb giler ah... sangat cool ok! lihat gambar ini... (jangan lupa cakap terima kasih kat google ye...:P)


jemputree restaurant


sangat cool kan? :)


favourite hotspot

macam mana? cool tak? :) memang cool kan... kampung style with modern touch. anyway, tempat ni memang sangat cool + nice + convenient + superb! ok, aku tak nak bagitau address restaurant ni kat mana. kalo berminat, sila google sendiri ye... hehehe.. (sempat lagi nak promote..:P)


haaa.. sambung citer balik. nasib baik malam tu tak ramai sangat orang, sebab dr cakap selalunya tempat ni full dengan ramai orang. mungkin sebab bulan puasa kot. tu yang tak berapa ramai. tapi ok la. servis pon mantap gak. bila tengok menu, terkesima kejap. *gulp* bagi aku, harga dia agak mahal kot. of cos la bukan standard student price kan (-_-") tapi berbaloi-baloi la kan kalo dah makan kat tempat2 camni... pastu aku ngan shaza dah jeling-jeling pandang-pandang satu sama lain. tak tahu nak order apa. kang order mahal2 kang, mula la lupa daratan plak. huhuhu.. seriously tak tahu nak makan apa >_< semua makanan nampak macam sedap......dan mahal... (-_-") nak pilih makanan yang macam sedap, tapi harga mahal plak... haihhh.... agaknya dr perasan kot yang kitorang macam takot2 nak order. "ala, jangan malu2. order je apa2 pon...saya belanja..." ok. kalau dr bawak kitorang makan kat restoran biasa2, mungkin tak malu nak mintak apa2. tapi sebab dah makan kat restoran camni, segan jugak la... (walaupun aku seperti muka tak malu, tapi hakikatnya aku pemalu orangnya..tsk)


lama gak pikir nak makan apa. last2 order je chicken chop and mango juice. ok. tak murah, tak mahal sangat. shaza order tomyam pasta ngan kiwi juice. dr plak order temasik fried rice and mango-ape-ke-tah-namanya. sementara nak tunggu order sampai, we all borak2. macam2 citer ah. cite pasal masters, desasiswa, bio society, books, films and macam2 lagi. actually before nak kuar ngan dr, agak segan ngan dia. yela, tak close sangat kan. sapela kitorang ni... tapi bila dah borak2, dah tak malu sangat dah. dr pon sporting je.. tak rasa ada gap sangat. hepi dapat sharing experience and info. banyak input yg aku dapat malam tu... :) after few mins, makanan pon sampai. the taste not so bad. fried rice? ok,sedap. tomyam pasta? sedap2. chicken chop? gravy dia too salty!! hm, bedal jela... T_T tapi salty2 pon habes gak makan semua... hehehehe.. pas makan, activiti berchit-chatting continues.... dekat kul 10 jugak la baru kitorang balik. huhuhu... tunggu dr bayar bil... rm58!! erk??? ok.......... (nasib baik dr baik hati belanje)


akhirnya sampai di bali-bali kul 10.30pm... before balik sempat la bagi souvenir kerepek yang tak seberapa kat dr. hahaha.. okla kan, dah ada orang belanja, takkan tak nak bagi apa2 in return. kalo nak belanja dr kat tempat tu lagi, tak mampu la kot. T_T maybe next time :) lepas dah sampai umah, siap2 nak tengok midnight movie kat dalam bilik plak. citer orphan. tapi last2 end up shaza tengok sorang2 sebab aku dah tertido. hahaha... ngantok betol. dah la starting cite ni sangat slow... tu yg rasa terbuai2 untuk tido. ngeeeeee :D kesian shaza kena tengok sorang2... sory ye roomate! :P


ok, ini je yang aku nak hapdet. bagi aku, hari ni best sebab ada orang blanja makan kat tempat yang cool dan dah boley bersuka ria sebab draf proposal dah siap... yehuuu!!! happy! happy!! *melompat kegirangan*


p/s: thanks so much dr.nurul........ :)


20 Colonies Tumbuh:

f said...

ekkk...??ulang siaran, Dr menjemput korang? (mcm anak murid derhaka jew..keji x ayat ni?hua2)

wuahss..tmpat 2 cam bez jek..

er..rm 58..standard price la tuh..hua3..

orphan??nak tgok..cite psiko dak kecik yg ntahpape kan?nak tgok..kasik malam ry nt deh..!

kamu tahu...wword verification kat bwh ni(sblom post pe2 komen, huruf yg disuruh isi ialah r-a-m-e-n = ramen!!)..uhuuu...apakah??ada kaitan??

akhis said...

~ai...cam best ker tmpt tu..
~mhal sgt ker hani?
~igt nk p sana try mkn...

khaLifah feDi said...

waa haniey klu ajak mkn free laju aje erkk !!!

haniey said...

f:
eyh, okla tu kan, org suh dr dtg jemput je.. bukan nya nak suh dia siapkan karpet merah ke apa.. dtg jemput je.. :( tempat tu sgt best. hehehe.. nnt pegi la.. rm58 x mahal ke?? mahal la wey~ 3 org je makan.. ahh.. x kira.. mahal gak.. yup, orphan cite psl budak psiko 2. starting sgt slow. tp last2 shaza ckp cite 2 best gak. err.. ramen??? erm.. nmpak sgt kempunan nak makan mee bandung. hahaha

haniey said...

akhis:
err... rasanya standard restoran2 camtu kot.. org mmg jarang pegi restoran2 macam tu, so, rasa cam agak mahal.. tapi makanan dia sedap. lain drpd yg lain.. tempat die pon very classy!! u shud try ;)

haniey said...

kf:
hehehe... biasa la...
so, bila kf nak blanje hani plak??
:P

Ceritera kaseh... said...

wah..cantiknye decoration restoren jemputree tu..leh akak tahu kt mn?leh akak bawa my family gi mkn kt sana..

haniey said...

ceritera kaseh:
mmg sgt cantik...
nnt pegi la sana...
tempat tu kat area komtar. tapi x hengat nama jalan dia.. huhuhu.. kalo nak tau lebey detail leh search kat google eh.. :)

mizz saifa said...

suka jer tgk decoration restoren tu.. padan la harga mahal.. ( bg penganggur semua benda pun mahal.. hahaha)

hepi nyer dia keja da siap.. jangan lompat kuat sgt.. nanti ada gak yg xley sambut raya.. heheh

nurliani ahmad mustafa said...

best!!jemputree best!
tpt dia cntik!
food dia pon best kan??

haniey said...

mizz saifa :
betol2.. decoration die sgt cantek kan??? suke2... hehehe.. betol2.. bg kite pon harga agak mahal. tp padan la ngan restoran camtu kan... huhu.. ok2.. xnak hepi2 sgt.. kang lupa daratan.. :P


liani :
betol3... tempat dia cantik...
makanan pon sodap...
tp my chicken chop aritu terlebey masin... :(

FdausAmad said...

Gua nak ajak lu lepak lepak kat blog gua.Rilek rilek.

n a r d indie winkie said...

hani.. syoknye mkn kat tempat tu. mcm gempak gile2 la. peh..dasyat. nad mesti tak dpt nak rase mkn kat sana. lagi2 kat penang. hani, heppi belated birthday. sumpah kita tak igt. sorry bangat!!!

miss lolly a.k.a luvfareda said...

hani mmg kuat mkn kah? agaga

haniey said...

fdausamad :
ok2...nanti akan jadi port lepak kat sana. hehe


nard :
tempat 2 mmg gempak wa ckp lu...
classy gile ah!
xpe,nex time nad dtg penang, org bwk nad g sane keh.. :)
oh, thanx 4 da wish...
tula, len kali letak dlm reminder.. baru x lupa.. :P


miss lolly :
erk..?? kuat makan ke? iye... tambah2 kalo ada org yg nak blanje.. hehehehe :P

I - s Y a said...

mcm bes je

SasHa Lee said...

jeles nnyer..tmpt makan besh..makanan besh..
**ermm DR.. mana plak nak ajak akuh makan nie yerh...hehehe;))

haniey said...

i - s y a :
memang besss!! heeee :D


sasha lee :
xpe2.. nex time awk plak dtg mkn eh...
p/s: ajak la dr penyakit putera awk tuh... hehehe :P

n a r d indie winkie said...

ala hani, dah pernah save dulu dalam hp. tapi camne ntah, boleh hilang sume. (ini bukan alasan :-p)
ok, janji k bawak g sana? kena la hani kumpul duit untuk belanja kita.

haniey said...

nard:
ok, berehhhhh ;)

 
Blog Template by yummylolly.com