Tuesday, October 20, 2009

masih ada yang sayang :')

wah, title entry tak bley blah! hehe.. anyway, semalam aku memang rasa sangat terharu... entry ni ditujukan khas buat kamu2 di luar sana.. you know who you are... :)


referring to my previous entry, korang leh nampak kan yang mood aku sangat jiwa kacau. rasa down sangat. takde semangat nak sambung master, rasa diri ni useless etc.. sampai ke malam terbawak2 "useless_mOde" aku tu... status ym pon aku letak "aku=useless!"... nampak tak? betapa aku mendalami erti useless tu. rasa diri aku ni sangat useless dan begitu down skali... *sigh*


baru je aku tukar status ym tu, maka berduyun-duyun orang datang bertanya khabar aku..

"weh, nape status ko macam frust je?"

"hani, nape ni? what happen?"

"ko ada apa2 prob ke? cite la sket..."

"nape ko rasa diri ko useless plak?"

"ko ok ke ni?"



ok...dan sebagainya... before this kalo aku online kat ym pon, diorang buat tak kesah je kot kat aku. (pedulikan dia! pedulikan dia!) tapi, malam tadi, macam ramai je tetiba nak ym aku... tanya itu ini... siap bagi nasihat, ceritakan pengalaman hidup diorang, bagi kata2 semangat kat aku.... weh, aku sangat terharu ok!!! even member tak berapa nak rapat pon join skaki "brainwashed" kan aku... hahaha... to the bloggers too... thanks so much y'all~~


okla, sekarang, mood aku dah so much better... yup, aku perlu move on... sampai bila asyik nak depressed je kan... aku kena jadikan kata-kata senior aku tu sebagai catalyst (pemangkin) untuk aku berusaha. insyaallah.... ^_^


walaupon aku tak pandai..... aku akan cuba!
walaupon aku malas.... aku akan cuba!
walaupon aku lembap.... aku akan cuba!
walaupon aku tak pernah buat kerja molecular.... aku akan cuba!
walaupon aku tak biasa suasana lab.... aku akan cuba!
walaupon aku tak biasa dengan senior2 lab tu.. aku akan cuba!
walaupon aku tak tahu itu ini.... aku akan cuba!
(perghh...semangat nih!!)



aku akhiri entry kali ni dengan lagu daripada blog ni...
frank sinatra-my way!
lagu tema untuk aku terus survive...
memang sangat bermakna + bersemangat lagu ni...
hopefully korang dapat rasa apa yang aku rasa....
thanks to mardani for the song... :)
enjoisssss!!!!


And now, the end is near
And so I face the final curtain
My friend, I'll say it clear
I'll state my case, of which Im certain.

I've lived a life thats full
I've traveled each and every highway
And more, much more than this
I did it my way.

Regrets, I've had a few
But then again, too few to mention.
I did what I had to do
And saw it through without exemption.

I planned each charted course
Each careful step along the byway
But more, much more than this
I did it my way.

Yes, there were times,
I'm sure you knew
When I bit off more than I could chew
But through it all, when there was doubt
I ate it up and spit it out
I faced it all and I stood tall
And did it my way.

I've loved, I've laughed and cried
I've had my fill, my share of losing
And now, as tears subside
I find it all so amusing.
To think I did all that
And may I say - not in a shy way,
No, oh no not me,
I did it my way.

For what is a man, what has he got?
If not himself, then he has naught
To say the things he truly feels
And not the words of one who kneels
The record shows I took the blows -
And did it my way!



p/s: mesti boleh punya!!!! ^_^

2 Colonies Tumbuh:

akhis said...

ttba nk bg awak lirik lagu ni...hope awak kembali bersemangat balik =)

Sometimes I'm in a jam
I've gotta make a plan
It might be crazy
I do it anyway
No way to know for sure
I'll figure out a cure
I'm patchin' up the holes
But then it overflows
If I'm not doin' to well
Why be so hard on my self?

Nobody's Perfect!
I gotta work it!
Again and again 'till I get it right
Nobody's Perfect!
You live and you learn it!
And if I'm messing up sometimes...
Nobody's perfect

Sometimes I work a scheme
But then it flips on me
Doesn't turn out how I planned
Get stuck quick sand
But No problem, can be solved
Once I get involved
I try to be delicate
Then crash right into it
But My intentions are good, yeah, yeah yeah!
Sometimes just misunderstood

Sometimes I fix things up
And then they fall and apart again
Nobody's perfect
I might mix things up
But I always get it right in the end!
You know I do

Next time you think it's just one of those days
when you just can't seem to win
If things don't turn out the way you planned,
FIGURE SOMETHING ELSE OUT!
Don't stay down! Try again! YEAH!

haniey said...

akhis:
thanks akhis... lirik lagu ni sangat best lah! bila rasa down, best gak dengar lagu2 camni kan... tq2... tapi sapa yg nyanyi lagu ni eh?

 
Blog Template by yummylolly.com