Sunday, October 4, 2009

trip bali-bali + VSK part 1

last week mardani ade invite gi open house umah dia kat taiping ari sabtu ni. memula ingat tak mau pegi. sebab jauh. plus takde transport. tapi, setelah berdiskusi dengan geng bali-bali (housemates-aku, shaza, ina, sya), kami pon decide nak pegi gak. gigih sewa kereta.. (-__-") pegi konvoi 3 kereta. lagi 2 kereta geng VSK (mardani dan housemates-topek, rempit, azmir+hadi, acip). memula janji nak pergi kul 10. ok, tak jadi. tuan umah ada hal. pastu nak gi kul 1pm plak. dah bersemangat siap2, kitorang tunggu kat BJ sementara nak tunggu bebudak ni. boleh plak diorang lambat. dekat kul 2.30pm camtu kot baru gerak. haihhhhhhh.... susah betol planning dengan bebudak laki ni....


time pergi ni aku yang drive. nasib baik kereta auto. tak penat sangat. tapi sebab ni hanya kereta kancil yang lama, so aku tak leh nak speeding. baru bawak 100km/h dah macam semput2.. yang bebudak tu plak bawak nak laju je. tinggal la kereta aku kat belakang. takpe2. bawak slow and steady. kitorang sampai taiping dalam pukul 3.30pm kot. perut memang dah lapar giler. sampai2 je, jumpa mak bapak dia and terus serbu makanan. ada macam2 makanan kat situ. mee kari, nasi impit kuah kacang, laksa, rojak. banyak jugak la yang kitorang makan. memang kelaparan time tu. sebab dah datang lambat, sik bek tak ramai sangat orang. tak malu nak makan banyak. hohoho. lepas dah menghabeskan makanan kat rumah mardani, kitorang gi serbu plak rumah akak senior azmir. aku tak kenal pon dengan akak ni. tapi sebab bebudak ni nak pergi, follow jela. boleh makan free lagi. hahahaha. kat rumah akak ni kitorang makan bihun goreng. sedap! tapi perut dah kenyang... anyway, still habes gak makanan tu... hihihihi...


time kitorang kuar dari umah akak ni dah pukul 6. pastu tak tahu nak gi mana. takkan nak terus balik penang kot. tak remaja la kan... huhu... so, kitorang plan nak gi zoo taiping! tapi since zoo taiping dah nak tutup kul 6.30pm, so, kitorang lepak2 dulu kat taman tasik taiping sementara nak masuk night safari kul 8pm. actually bukannya buat pape pon kat tasik tu. jalan-jalan,tangkap-tangkap gambar. pastu tunggu la sampai pukul 8pm.. (-__-")


first time nak masuk night safari ni... ngehehehe. kena bayar rm16... duduk dalam train, ade pakcik tu cerita itu ini pasal binatang2 tu. actually bukannye nampak sangat pon binatang2 tu. baru nak carik binatang yang disebut2, dah train move ke tempat lain plak. memang tak puas! tangkap gambar pon tak nampak ape sangat. kebetulan plak malam tu hujan. semua binatang nyorok dalam shelter. haihhhh...rasa cam rugi je rm16 tu... (-___-") lain kali kalo korang nak gi, beter gi pagi sampai petang. zoo taiping ni besar gak. puas kalo jalan seharian... nampak sikit binatang2 tu... tapi yang bestnye night safari ni, binatang yang tak aktif waktu siang, kita leh tengok diorang aktif waktu malam... :) kesimpulannya, korang stay jela dari siang sampai malam. hahaha


kitorang kuar dari zoo taiping ni dalam pukul 9pm++. pastu plan nak balik umah jela. sebab dah lewat. tapi on the way back diorang nak singgah umah aku plak. umah aku bukannya wat open house pon. tapi, takpelah. dah diorang nak menyinggah je. mak aku sempat la masakkan bihun goreng. sebab semua tengah lapar, memang habes la bihun goreng 1 kuali tu. di mana ada bebudak ni, sure makanan leh habes punya la! hahaha... lepas dah makan, diorang lepak2 kat umah aku jap. dalam kul 11 baru gerak balik ke penang. terpaksa tinggalkan umah... wuwuwuwu... :'(


akhirnya....sampai ke penang dalam pukul 12am... perghh... penat betol. seharian jalan. tapi bukannya wat pape sangat pon. maybe sebab dah lama tak kuar jenjalan. asyik terperok dalam lab je... hurm... okla, nak stop sini dlu. layan je gambar2 ni....


geng bali-bali

kat umah mardani

kat umah akak senior

jalan-jalan kat taman tasik taiping

atas train night safari

gambar ape? keretapi.... haha

zoo taiping & night safari

bali-bali + VSK

@ my home-1-

@ my home-2-

dapat gak naik kereta baru mardani!!



p/s: trip bali-bali + VSK part 2 is coming up soon!!! ^_^

8 Colonies Tumbuh:

nurliani ahmad mustafa said...

amboiii
p jalan2!!!
research bila nak siap ni??
heheh

haniey said...

liani:
hahaha...bukan slalu dpt jenjalan...
research x start pon lagi..
relax ah...
hihi

n a r d indie winkie said...

memang tak sah kalo takde entry hani pasal makan. haha.. nasib baik badan maintain kurus jek. :-p

shazzy said...

hehe..hani..nak g trip cmni lagi..bes sgt2!!jom p lngkawi plak

haniey said...

nard:
errr...memang tak sah ke?? hehe.. nak wat camne... hidup untuk makan... eh eh.. makan untuk hidup.. hehehe


shazzy:
haah... best kan???? jom.. nnt kite plan g langkawi plak. ajak lg ramai2... ^_^

Fatt Chin Choy said...

masih beraya lg korang... aku dah x beraya dah... huhuhu

akhis said...

~jeles nye korg g jln2...hehe

~mardani beli keta ape?

haniey said...

fatt chin choy:
raya kan sebulan...hehehe


akhis:
die beli kereta proton saga... :)

 
Blog Template by yummylolly.com