Wednesday, November 4, 2009

i need a break!

ok. aku bukan mintak "brake" yang orang guna untuk memberhentikan kenderaan atau pon beskal. bukan "brake" itu yang aku maksudkan... tapi "break", masa untuk berehat. macam dalam iklan kit kat tu. berehat sebentar bersama-sama kit kat. tapi kalau kat kampung aku diorang dah biasa cakap, "have a break, have a kit kat" je.. ok, dah paham apa yang aku cuba sampaikan? bagus...


sekarang aku sedang hadapi "rough + hard" times... orang kata, hidup ni umpama roda. kadang2 kita kat atas, kadang2 kita kat bawah. dan sekarang, mungkin aku sedang berada di situasi dimana aku berada di roda yang bawah. paling bawah sekali. ok, korang paham apa yang aku cuba sampaikan? bagus....


so, sekarang, i need a break lah! cuba untuk mencari ketenangan dan kedamaian. nak cuba adapt balik dengan hidup ni. aku tak tahu berapa lama. mungkin beberapa hari? mungkin beberapa minggu? mungkin berbulan-bulan? mungkin will be back to normal lepas je aku publish entry ni?
siapa tahu kan? hopefully la.... so, kalo aku lambat menghapdet blog ni, korang paham2 sendiri la kan. oh, jangan risau. aku dah pasang perangkap cicak2 and labah2 supaya blog aku ni bebas daripada taik cicak dan sawang2... ngeheheheh *bangga*


ok la, sebab korang semua ni pandai2, dah paham apa aku cakap, jadi tak perlu la aku nak explain lebey2. bukan leh dapat extra marks pon... okla, tu je. daadaaaaa!!



p/s: now sedang berehat di umah... hahahaha

4 Colonies Tumbuh:

SasHa Lee said...

uitt aku nak tinggalkan taik cicak kat blog kamu.. cepat tepiiiis..hehehe.. ramai tue kawan2 blog kite nie... mrehatkan diri dari berblog erh..heee..

Haniey cayang..jangn rehat terlalu lama keh..!!! pasti aku wiindu wok..;))

f said...

xdpt extra marks?ceh..ponet den jo dtg sini..*menci*

dah2..g rehat jejauh..

jgn lupa dtg balek suda!

dtg dgn semnagt yg baru deh..=)

rezki tu, Allah yang bagi..maka, yakinlah dengan rezki Allah..kita kene usaha, niat diperbetulkan ok..=)

kamu nak join usrah tak?ala..kitorg maen2,jejalan, merempit, maen monopoli, kacau orang..so simple! klo nak join,kasik tawu deh! ehee

gambatte!

n a r d indie winkie said...

wah..wah.. have a break with kit kat. lama ke nak break ni. nnti orang rindu hani...

haniey said...

sasha:
ceiss...brani kamu mahu letak taik cicak di blog gue... hehe.. yeke ramai yg rehat? mebe sebab masing2 pon tgh xde idea kot.. huhu..
yela, rehat x lama.. skang dah ok sket.. bley kembali berblogging.. :) aku pon windu kamu semua!!! ^_^


cik f:
cehh..dah lama kamu dpt soalan bocor. lagi mau dpt exrta marks ke? tamak betol! ceiss..
weyh, aku dah dtg blk ni!! nk menggangu idop kamu.. hahaha.. harap2 sy masih kuat nk hadapi sume ni.. hukhuk..
weyh, usrah camtu ke? serius best. asal ko x gitau awl2...??? ooo... ini yg kamu ckp "tak tercapai akalmu" tu ek? ade idea dah ni... hehehe


nard:
agak2 kit kat panggil hani suh jd duta diorang x? ngeheheheh.. yela, saya x berehat lama2.. saya pon rindu kamuuuuuuu jugak nard!!

 
Blog Template by yummylolly.com