Monday, November 16, 2009

mari PHOBIA bersama-sama!!!

wahhh... gila lama tak hapdet blog ni. memang kemalasan dan ke"bz"an tahap max kot. al-maklum la. dah start sket2 keje lab. tu yang malas nak wat keje len ni. hehe. so, sebab dah lama tak hapdet, maka nak hapdet la pape yang patot.


ari jumaat malam lepas, aku, yat, fikah, adik fikah and kawan adik fikah plan nak tengok wayang. nak tengok cita thai, PHOBIA 2.



dengar kata citer ni citer seram. aritu tengok trailer dia macam menakutkan la jugak. so, nak try test power arini. hohoho. sampai2 je kat depan kaunter. memang perghhh... ramai giler orang. dekat 20min gak la kitorang queue. nasib baik citer phobia tak sold out lg. itupon nasib dapat 3 seat dari depan. adoiii... camne la nak tengok nnt. hm...


haaa... citer phobia ni utk 18thn ke atas. so, adik fikah and kawan adik fikah tak dapat la nak tengok cite ni. ceissss... before this tak pernah plak diorang mintak IC bila nak beli tiket. malam ni saje plak diorang nak tengok. nak kata diorang kecik macam budak2, tak jugak. dah umor 16thn. nampak sama matured cam kitorang gak (nak kata diri tu dah matured la?of cosss!!! hehehe) still mengada dia nak tengok IC gak. si yat yang pergi toilet tu pon kena datang kaunter gak tunjukkan IC semata2 nak beli tiket. tah pape betol... last2 end up aku, fikah dengan yat je yang tengok citer ni. kesian diorang tu.... hm......


masuk2 dalam panggung tepat kul 9.40pm. nasib baik movie belom start. aku nak dok tengah. tapi fikah saja tak bagi. sebab dia cakap dia pon takot. wuwuwuwu....memang aku dengan fikah tak abes2 dok berpegangan tangan je sepanjang citer ni. nasib baik sesama muhrim. hahaha. memang dasar penakut. tapi nak tengok gak cite horror. eish2... overall, citer ni memang ada gak scene yang menakutkan.... hohoho... ada 5 citer dalam 1 movie.


citer 1st pasal karma. tau kan karma tu apa? bila dia wat jahat kat orang, nnt last2 kena balik apa yang dia penah wat kat orang dulu. kejahatan dibalas kejahatan. lebih kurang camtu la. tak berapa nak takot... ececeh... tapi banyak terkejut2. nasib baik takde sakit jantung.. hohoho...


ok, citer 2nd ni plak pasal kat ward. tau tak sapa belakon? DAN!! ala, yang berlakon citer wai rai freshy tu... sangat comellll~~~ tapi dalam citer ni dia dah agak chubby... nampak tembam je.. tapi still comel.... :)


love dan :)

cite ni lebih kurang pasal saka kot. orang tua tu dah nak mati. tapi dia perlukan someone nak warisi ilmu dia. erm.. takot and seram gak. sebab banyak scene terkejut. hohoho. dah la scene kat hospital. tak suke!!! papepon cite ni best sebab ada DAN belakon... *love*


citer ketiga ni plak tajuk dia backpackers. dah macam ala2 cite zombie kampung pisang. hahaha.. bley plak ada orang jepun belakon dalam cite ni. kawai je... ^_^ tapi citer ni tak berapa nak best kot. macam tak paham sangat kesah dia. tapi nasib baik ada mamat hensem. heeeee.... so, tetap suke!!! hehe (gigih menggoogle nak carik nama mamat hensem ni.huhuhu)


charlie trairat hensem!! i loike~ ;)

citer ke-4 ni plak pasal pengusaha kedai kereta terpakai. nampak pelakon dia cam iras2 yasmin hani plak. huhuhu..kisah dia ni sebab dia tipu customer. semua kereta yang dah terok kena accident, dia still repair bagi elok and jual semula. bagitau kat customer yang itu kereta baru and tak pernah accident. tapi, ada 1 malam tu, masa anak dia hilang, macam2 la kejadian yang berlaku. erm, citer ni, ok jela... tak seram sangat... tapi saspen....




and finally, the last story. nama tajuk dia ni pon in the end. memula ingat cite ni la paling seram, tapi sebenarnya, paling kelakar! seyes! 1 panggung gelak. hahaha... baru je nak takot, dah buat lawak plak. adoiiii... memang tak bley blah... lawak giler. jalan cite dia pon menarik... sampai ke sudah cite ni kelakar. cuma ending dia je macam tak best. tah pape je. hahaha.. seperti biasa, citer tu kan jadi best kalo takde mamat hensem berlakon... kan2?? hahaha...


suka mamat pakai baju putih tu (aey).... ^_^

overall, cite phobia 2 ni agak best la. sebab cite yang last tu yang paling best! terus jadi tak takot dah... hehehe... nak tengok lagi cite ni!!! tapi citer yang part last tu jela.... bley???? :PP


ohye, semalam gi QB dengan my sis, shaza and malar. konon2 nak tengok movie 2012. tapi still tak berjaya beli tiket. sebab sold out. kalo ada pon tinggal front seat je. ceihhh.. tak mau ar. leh patah tengkuk dok melangut 3 jam... takpe2, leh tengok lain kali. last2, end up diorang nak tengok citer phobia 2 sekali lagi sebab diorang belom tengok lagi. aku sorang je yang dah tengok. adoiii... aku baru je tengok cite ni 2 ari lepas... hm, takkan aku nak tengok cite lain sorang2. tak best la plak kan. so, takpela. layan jela. cite ni pon not so bad. leh tengok mamat2 hensem tu.... ngehehehehe... sebab aku dah tengok 2x cite ni, so, dah bley berlagak berani sket ah. dah tau kat scene mana ade terkejut. dah bley prepare awal2. bagus tak?? hohohoho...


okla, cukup la review filem untuk kali ni. i'm not a good reviewer anyway. sorry la kalo tak paham apa yang aku cuba sampaikan. kalo nak tau camne cite ni, gi tengok sendiri.... dapatkan lebih kepuasan...hohoho... ok, daaaaa~


p/s: pasni nak tengok 2012 plak.... biar lambat, janji dapat tengok...hohoho

8 Colonies Tumbuh:

shazzy said...

haha..agak takut gakla phobia tu..untuk si poenakut mcm aku ni, cite mcm ni pon da bleh wat jantung aku tercabut..haha..nasebla sape dok sbelah aku, jadi mgsa..asyik kena pkul, kena cubit, kena pegang2..haha..takut pnye pasal..aku kan terlebih emosi skit..mcm antu tu nak attack aku je aku rasa..hehe..sowi hani..pasni nak ajak ko tgk cite antu lg..ko sorang je bleh kite ajak..hehe..

nurliani ahmad mustafa said...

hahahah.part yang pegang tgn tu yg plg xtahan tu!!!

haniey said...

shazzy:
hahaha...kite pon cam ko gak.. penakot. tapi since kite dah penah tengok cite ni, so dah tak macam takot sgt. bley la berani sket. hehehe.. padahal masa 1st time tengok aritu, asyik dok menyorok belakang fikah je kot. hehehe...


liani:
takot la weyh... kena la pegang tangan. baru la dpt kekuatan... hohoho

fresh-o-range said...

hoit...!!!

dan berlakon kerrr??wauwiii...ehee

eh, charlie tuh bukan budak jek ke dulu?klo xsilap de blakon cite antu gaks..tp, ms de kecik..tatau la klo aq menipu ko jek..*haha*

ta saba nak nengok!!

tp, husna kate cite phobia dua x besh..

klo cite 2012, klo kurg Iman, jgn tengokla. sbb ad unsur kristianiti..wuah, bajet tengok jek..org la yg kata..hee

aku menunggu citer new moon..=)

haniey said...

fresh-o-range:
hoit kembali...~~

yup,dan berlakon.ko pon layan cite wai rai freshy ek? bagus2... :)

err..entah.xkenal pon sapa charlie tu.baru tau dia berlakon cite ni.sgt hensem! sukeeee!!! ^_^

erm,cite phobia ni takdela tak best sgt.bess la gak.especially part last.mmg kelakar giler! huhu..nnt tgk la...seyes lawak.haha..

cite 2012?erm,walopun iman kurang,tp tingin nk tgk.insyaallah,x terpengaruh dgn unsur2 kristianity tu... :)

ko pon layan new moon ke?? duhhhh... (-_-")

Nabil Aizat Abdul Rahman said...

cita ni best...4bia pown best...huhu....seram gak time tgk..pegang popcorn je kot..

Zura said...

dia himpunkan byk cite ke dlm tue..

haniey said...

nabil aizat:
yup2...seram2....tapi tak pegang popcorn... pegang tangan member je.. hehehe...

zura:
yup..dia combine 5 citer dalam 1 movie...best! tgk la nnt...:)

 
Blog Template by yummylolly.com