Wednesday, November 25, 2009

only the strong one will success....

hola dan bertemu lagiiii!!! selama 2-3 ari ni tak sempat nak mengupdate blog or blogwalking. sangat bz.. bukan stakat bz meronggeng, tapi sebab untuk 2 ari ni aku kena attend workshop for postgrad student. under bio school usm.


dapat pen free, gula2 tak free


bila dengar je WAJIB pergi workshop ni, masing2 macam, "omaigod! sure bosan gile nanti... entah apa la lecturer2 tu nak membebel...bla..bla.." tapi rupa2nya, takde la bosan sangat... mebe sebab lecturer yang bagi talk ni pandai attract and mengayat kitorang kot. and the best part was, makan-time!!! perghh... memang terbaekkk! yang ni memang sangat best + superb kot.. makan free weiii... 3x kot.. breakfast, lunch and hi-tea... dah la makanan sedap... free plak tu... tak sia2 datang workshop ni.. hahaha...


ok2, mari betolkan niat dulu sebelum terlambat. bersempena dengan nama workshop ni,"conducting systematic and quality research", so the objective is to provide the new postgrad students on how to start our project effectively and efficiently. the speakers were talking about "why are u interested in doing masters/phd?", "what does it takes to be a postgrad student", "time management", "originality of a project", "ethics", "how to write a good proposal, papers, etc..", "roles of supervisor" and bla..bla..


kinda boring kan? well, it was! hohoho.. actually, not really.. i'm interested in this... but... feel like, "damn, why don't they organize this workshop earlier???" rasa macam no point gak attend workshop ni mula2 sebab rasa macam segala2 nya dah terlambat.. T_T wuwuwuwu... lepas attend workshop ni, macam2 yang aku pikir.. "layak ke aku nak sambung belajar?", "betol ke apa yang aku pilih ni?", "mampu ke aku?"... rasa cam, semua apa yang speakers cakap tu, betol2 kena sebijik2 kat aku. memang betol pon apa yang diorang cakap tu. based on experience diorang kan. tapi, tula... sekarang aku dah rasa macam, 50-50... nak ke tak nak? teruskan atau tidak?


i know, i shouldn't have this kind of feelings.bila diri sendiri dah choose path ni, kena teruskan la jugakkan no matter what. orang lain hanya bley bagi semangat, kritik, simpati and segala2nya. tapi kita yang menentukan nasib diri kita. be strong girl!!


remember,
DOING RESEARCH IS NOT EASY!!!


p/s: i'm trying my hardest....... pray 4 my success.....

4 Colonies Tumbuh:

nurliani ahmad mustafa said...

hani boleh punya!yeah!

GhOsToNe said...

hahaha...

ntah lew..

selalu nyew mmg borim bnde2 camni..

x leh nk ubah!hahaha

haniey said...

liani:
yeahhhh!!
kamu pon boleh jugakkk!
hehehe


ghostone:
haah...
mmg la boring..
tapi kalo ikhlas, mebe menarik kot..
hehehe

haniey said...

liani:
yeahhhh!!
kamu pon boleh jugakkk!
hehehe


ghostone:
haah...
mmg la boring..
tapi kalo ikhlas, mebe menarik kot..
hehehe

 
Blog Template by yummylolly.com