Wednesday, January 28, 2009

tagged by YAZRINA~

1. Which is your favorite color out of: red , black , blue , green , or yellow?
BLACK

2. Your first initial?
N

3. Your month of birth?
SEPTEMBER

4. Which color do you like more, black or white ?
BLACK

5. Name of a person of the same sex as yours..
SHAZA

6. Your favorite number?
8

7. Do you like flying or driving more?
FLYING

8. Do you like a lake or the ocean more?
LAKE

9. Write down a wish (a realistic one)..
SAYA TAK SABAR NAK SIAPKAN THESIS~!


When you're done, scroll down..





1. If you choose:
Red - You are alert and your life is full of love..
Black - You are conservative and aggressive..
Green - Your soul is relaxed and you are laid back..
Blue- You are spontaneous and love kisses and affection from the ones you love..
Yellow - You are a very happy person and give good advice to those who are down..


2. If your initial is:
A-K You have a lot of love and friendships in your life..
L-R You try to enjoy your life to the maximum & your love life is soon to blossom..
S-Z You like to help others and your future love life looks very good...


3. If you were born in:
Jan-Mar: The year will go very well for you and you will discover that you fall in love with someone totally unexpected..
April-June: You will have a strong love relationship that will not last long but the memories will last forever..
July-Sep: You will have a great year and will experience a major life-changing experience for the good..
Oct-Dec: Your love life will not be great, but eventually you will find your soul mate..


4. If you chose:
Black: Your life will take on a different direction,it will seem hard at the time but will be the best thing for you, and you will be glad for the change..
White: You will have a friend who completely confides in you and would do anything for you, but you may not realize it..


5. This person is your best friend..


6. This is how many close friends you have in your lifetime..


7. If you chose:
Flying: You like adventure..
Driving: You are a laid back person..


8. If you chose:
Lake: You are loyal to your friends and your lover and are very reserved..
Ocean: You are spontaneous and like to please people...


9. If you want your wish to come true then tag 5 people to do what you just did.. :D
NARD
kak WAN FARA
abg KEROL
kak FUZAMA
AMATINE

back to USM~

adehhh...lamenye aku x post kat blog ni...bukan pe,xde pape cite yg menarik.nak cite pasal KELAB RONGGENG..skang tgh cuti.so,xde ape2 aktiviti yg kitorang bley wat.masing2 dah balik umah dahh.. hmm..nak cite ape ek?


okeyh2...aku dah kembali ke USM... akhirnya~~
baru2 ni cuti CHINESE NEW YEAR+MID SEM BREAK..almost 1 week jugak la dapat cuti. so, ape lagi... balik umah la.. xkan la nak stay kat kampus lagi kan...adehhh..buhsannn je...mmg x sabar2 nak kuar dari usm..lalalalalalaaaa~ tapi ade je kawan2 aku yang x balik cuti ni.ade yg nak siapkan final year project...nak pegi snorkeling,etc...anyway,cian my roomate kne dok sengsorang..huhuhu..sory ye shaza! :p dun worry,sok kite balik.. :)


so,ape yang bestnye cuti ni?
hmmm....actly aku balik umah pon bukannye gi mane2.stay kat umah je...home sweeeeet home! :) since skang ni cuti skolah,so dapat bnyak gak la invitation kenduri kendara...kadang2 tu, 1 hari smpai 5 jemputan kenduri...x terkejar rasanya...slalu aku la yg kne ikot mak aku gi kenduri ni...itupon stelah kne paksa..huhuhu...bukan pe,bile dah besar2 ni,cam malas la plak kan nak ikot gi kenduri.lagipon bukan knal tuan umah pon...tapi,xpela...bukan slalu kan...ikot jela...dapat makan free...xkan nak tolak plak..ade nasi minyak, rendang ayam,daging masak kicap,jelatah,air sirap....bukan senang nak dapat ni,time kenduri jela kan...hehehehe...


adehhh...cuti sminggu dok kat umah ni mmg naik berat badan aku...bley kata tetiap ari aku ade jemputan kenduri...pastu,bile dah dok kat umah ni,makan dah x kontrol dah...24 jam asyik nak makannnnn je...plak tu,bley request lagi makanan yg best2..."mak,arini rase cam nak makan ni la..." "mak,ape kate sok kite masak lauk ni?" "petang2 camni rase tringin plak nak makan kueh ni..jom kite buat.."... haaa....camtu la aku bile dok kat umah.request macam2...mane berat badan x naik..huhuhu... bukan pe,rindu la nak makan masakan air tangan mak aku...kalo dok kat kampus dah x dapat nak merase...skali skala dok umah ni,ape salah nya request 'lebey' sket kan... ;P


alaaa....sok dah nak kne balik kampus!! even cuti ade lagi 3 ari... haihhhh... sebab aku kne gi sustainable leadership seminar...for 3 days..semuanya ditanggung oleh pihak univ. ditanggung HALAL! hehehe...afterall seminar ni pasal sustainable program...since USM dah jadi APEX UNIVERSITY kan...everything must be sustainable...lagipon desasiswa saujana sedang bergerak ke arah menjadi sebuah desasiswa yang lestari so-called "DESA LESTARI". what is desa lestari? i'll update that in the next entry.. :)


oklaa...ni je yg aku nak bgtau...xde pape yg mnarik lg utk diceritakan...hmm...mungkin next post lebey mnarik...?? hehehe...so,tunggu!! till then~

Saturday, January 17, 2009

15th JANUARY 2009...???

Kami kembali meronggeng!! Hahaha.. tempat ronggeng kali ni tak lain tak bukan ialah di Kompleks Bukit Jambul a.k.a BJ. Dah lame rasenye x wat aktiviti meronggeng ni. huhu.. Nway,2 ari lepas gi celebrate besday adik-adikku..on the 15th of January...

EZZAH and YAT…

HEPI 21st BESDAY DEAR SIS~ (^_^)/


Allah selamatkan kamu,

Allah selamatkan kamu,

Allah selamatkan YAT dan EZZAH,

Allah selamatkan kamu…

Yay!! Clap2… \(^_^)/

Jom kite pegi meronggeng!! so, kitorang pon pegi la meronggeng ke BJ. Aku, shaza, ann and besday girl lagi 2 org tu.. kitorang plan nak main boling. Sbb besday diorang, so leh la gune birthday package. Dapat murah sket. 10 game = RM 20 je.. murah kan?? So, ape lagi.. terpaksa la mempergunakan birthday girl.. hahaha.. tanks to yat and ezzah coz blanje kitorang main boling ni..hehehehe…tapi ezzah xnak main. So,aku team ngan ann, shaza team dgn yat. Kitorang compete. Sape yg dpt high score. Sorang main 2 ½ game.. memang kecoh giler ar tempat boling aritu. Sape lagi yg buat kecoh kalo bukan kitorang. Nak main boling je pon, tapi kecoh mcm nak tgk konsert je. Hehehe. Masing2 gunekan perang psikologi.. fuhh.. mmg pressure la.. hurmmm, nak tau ke sape menang? Ala…xyah tau la.. bukan penting pon kan.. kitorang main suka2 je.. lalalala.. ok2. team shaza dgn yat yg menang. Hello??? Beza 7 pin je ok.. lagipon aku ngan ann saje je nak bg team diorg menang, sebab ade besday girl kan.. so,biarlah dia ade memori yang indah pada hari jadi yang ke-21 ni..itulah hadiah besday dari aku ngan ann utk yat… hahahaha… ok x yat??? =P

Lepas penat kitorang main boling, ape lagi. It’s soru time!! Makan! Makan! Yay!! Kali ni kitorang mkn kat restoran DE’CENGKIH. Tengah lepak2 tgk grand finale gadis melayu smbil tggu makanan sampai, tetiba shaza and ann wat surprise bawak kek birthday utk yat and ezzah.. SURPRISE!!!! (^_^) heeeeeeee.. terkejut bebudak tu. Camne leh dtg kek tu. Well, pnat tau kitorang plan nak wat surprise party ni. Actly kitorang beli kek ni b4 nak main boling kat BJ. Shaza ngan ann yg gi beli. Alasan diorang, “akak nak carik heater la..kang takot kedai dah tutup. Kejap ey. Korang naik la atas dlu”.. sebenarnya diorang nak beli kek. Tapi lambat la plak diorg carik kek ni. Bebudak ni dok tnya apsal lambat sgt shaza ngan ann nak naik. Jenuh la aku mengkelentong diorang xnak bg kantoi. Hahaha.. sory adik-adikku!! =P tapi nasib baik plan kitorang berjaya…yg memudahkan lagi plan kitorang, sbb ezzah si driver, dengan sesenang hatinya bagi kunci kereta kat ann suh simpankan. So,ape lagi, gunakan kesempatan yg ade la…hehehe.. haaa…time kat restoran de’cengkih, kitorang makan besar ramai2..pakcik restoran tu siap bg nasik dgn air extra lagi..huhuhu..tanks pakcik!! Memang kenyang btol malam tu.. dengan kek coklat, nasi, tomyam… fuhhh… rase x leh nak gerak. Dah jadi cam ular sawa baru lepas mkn sekor kambing je..erkk?? cam mane rasenye ey..??huhu.. nway, memang sungguh kenyang sangat2!! Alhamdulillah….. (^_^) ohye, tanks to ezzah coz blanje kitorang makan malam tu!!


birthday cake for yat and ezzah

birthday girl - yat and ezzah

the mastermind

cepat2..x sabar nak makan cake ni..

ezzah suap yat...

yat suap ezzah...

kami dan choc cake...

shaza nak jd waitress malam tu

makan besar...yummy!


to YAT and EZZAH --> Hey my dear… hepi besday! semoga panjang umor and murah rezki.. May all ur wishes come true! Jaga diri, hiasi peribadi. Love u both =) Nway, wud like to thank u guys 4 everything… blanje kitorang main n makan…aha… besday girl dah kena buli!! =P

to SHAZA and ANN --> mission accomplished! Hooray!!! (^_^)

P/s: I really had a good time with u guys…. Tanks 4 giving me such a beautiful memories =)

aku telah di-TAG~!

huhuhu.. nampaknya aku telah di tag oleh cik NARD. jadi aku kena la menjawab soklan2 yg dikemukan ni... sory nad, lambat sket.. ok..here it comes~

3 PERKARA TENTANG ORG YG TELAH TAG KAMU:
1. my coursemate
2. bawak motor tp xde lesen..hehehe
3. suke dtg lecture lambat...lalalala.. :p


3 PERKARA ABOUT ME:
1. suke meronggeng
2. malas nak siapkan tesis
3. simple but sweet...lalalala :)

FILEM FEVERET?
aaaa... bnyak sgt..dah lupe cite ape yg best...


SIZE PINGGANG?
ermm..28 kot.. saye sudah gemok :(


KALER SPENDER?
macam2 ade...nak kaler ape? :p


ORG AKAN KENA TAG:
1. dilah dania
2. raha-chan
3. paan geng 13..

Thursday, January 8, 2009

dapat AWARD~!

yay~ blog aku dapat award.. thanx to NARD for giving me this CUTE'S BLOGGER AWARD! hehehe.. perasaan saya? memang rasa sgt terharu dan bangga.. macam baru lepas menang anugerah OSCAR je.. papepon, tanks NARD!

untuk award ini, saya harus menjawab 10 fakta menarik tentang diri saya:

  1. nama diberi NURULHANI SHAKILA BT.FADZIL
  2. currently a FINAL YEAR student in APEX UNIVERSITY-USM
  3. majoring in BIOTECHNOLOGY
  4. roomate saye bernama SHAZA
  5. family saya SANGAT PENTING dalam idop saya
  6. saya SANGAT SAYANG kawan-kawan saya
  7. hobi baru saya ialah MERONGGENG bersama KELAB RONGGENG
  8. saya SANGAT MALAS untuk menyiapkan thesis ketika ini
  9. i'm addicted to BLOGGING!!
  10. saya suke HANNAZ saya..oopss... :p

cHeRisH_eVeRy_mOmEnT

Wednesday, January 7, 2009

HaRi MaLaS~

yay!!
arini seharian xdatang lecture..

erk...??
mengapakah?

x sehat ke? sakit?
owh..tidak...
sebab aku sgt MALAS!!!

suka2 hati je xnak datang lecture..
arghh!! ape nak jadi ni...
azam tahun baru nak jadi makin MALAS ke?
tidak! tidak!
sindrom apekah yang sedang aku alami...??
KEMALASAN TAHAP GABAN~
urghhhhhhhh...

(-_-!!)

p/s: somebody help me!! fix me please!!


Tuesday, January 6, 2009

KaKi WaYanG RoNgGeNg~

Kali ni kelab ronggeng meneruskan aktiviti kelabnya dgn menonton wayang beramai-ramai di GSC Queensbay Mall. hehehe.. lebey kurang macam sesi orientasi dgn ahli2 kelab yg baru la konon.. =p me,ezah,ann,shaza,mira ngan asma. kitorang naik 2 kereta. yat dgn fizah xleh join.. sesungguhnya memang rugi la barangsiapa yang x join kitorang tgk wayang tadi..hehehe...

okeh2, tadi we all tgk cite BEDTIME STORIES pukul 7.25pm. fuhh..pnya la rush. nak mkn la..pastu nak gi smyg maghrib plak...lucky us,we still make it on time.. :) (terbukti yg kami memang punctual..hihihi) ermm..cite ni lakonan Adam Sandler. so,of course la cite comedy kan.. mmg best la. lawak giler..huhuhu.. tapi yg x bley tahannye, ade la bebudak yg dok kat seat belakang kitorang ni,gelak tak hengat dunia. mmg la cite ni lawak..tp org len xdela gelak over macam diorg.. kitorang pon gelak sbb dgr diorg gelak... adehh.. klakau btol... papepon, cite ni mmg best ahh.. x rugi bayar rm8 sbb nak tgk cite ni.. haaa..korang dah tgk blom? kalo blom tgk,pegi ar tgk sementara stok masih ada.. it's worth to watch this movie.. :)

from left: ezzah-hani-ann-shaza-asma-mira

ahli kelab baru: asma and mira :)

can u find the similarity among us??


pas dah tgk wayang kitorang gi jalan2 sket kat queensbay ni. bukan nak beli papepon..saje je cuci mata. alang2 dah ade kat sini kan.. pastu gi jalan2 carik makan..
happy faces of them :)

tp aku x bli pape pon.. dwet xde.. hukhuk.. al-maklumla, elaun x masuk lagi... adehh.. BILA LA ELAUN JPA NAK MASUK NI?? ARGHHHHH!!!! >_<

hurmm..ini jela kot yg aku nak cite. actly takde mood sgt la arini. memang la enjoy bile kuar ngan bebudak ni.. btol.. ske sgt dapat hang out, lepak2 dgn diorg ni. tapi erm,tah la... rase cam ade something missing... sbb dwet aku x ckup ke? or sbb x dpt snap pic bnyak2? or x puas spent time dgn diorg ni lg?? errmmm.. ape2 aje.. maybe prasaan aku je kot. biar la. malas nak pikir....


ChEriSh_eVeRy_mOmEnT

Monday, January 5, 2009

geNg rOngGeNg kE BuKiT mErAh~!

woohoooo!!! finally, sampai gak kitorang, THE RONGGENG GIRLS (aku,shaza,ann dan ezzah.fizah xleh join time ni) ke bukit merah waterpark!! :P at first x plan pon nak gi bukit merah ni. x pernah terlintas pon nak gi sana. actly, plan asal kitorang just nak gi picnic kat 'air terjun' teluk bahang je. yela, dekat sket kan.. lagipon dah lame x merasa nak mandi sungai. mesti best ni. dah siap2 plan nak bwk sandwich la, nasi lemak la..itu la..ini la.. pastu,kitorang terpikir. lepas dah gi mandi sungai ni..nak gi mane plak ek? macam2 la idea yg kuar.. ade nak gi shopping la, jalan2 kat feringghi la, gi seberang la.. then, we came out with an idea. alang2 dah nak gi seberang, why not kite gi je mandi manda kat bukit merah? ok gak kan. xdela jauh mane pon. entrance fee pon bley tahan. so, we decide to go to bukit merah instead of 'air terjun'....

kul 8.30 pagi, 3 januari 2009, masing2 dah ready nak gi. excited je sume. hehe. kitorang naik keta ezzah, selaku AJK pengangkutan =p. memula kitorang bekfes dlu kat kaleel. isi perut dlu, kang xlarat plak nak berenang. hehe. pas dah bekfes, dlm kul 9.30am, kitorang gerak ke bukit merah. sampai kat sane dlm kul 10.15am. haa..sekejap je kan.. siap2 tukar baju, simpan barang sume, then...bersiap utk mandi!! yeahhhh...tapi kan....sampai2 je, kitorang x trus mandi pon. dok meronda dlm waterpark tu.. bukan pe, survey tempat.. tgk games ape yg ade.. ade la kot dekat2 15min kitorang round kawasan tu.. hehehe. pastu, decide nak main TUBE'S SLIDE. main gelonggor gune pelampung. memula aku pair ngan ann, ezzah and shaza. excited giler. menjerit sakan! actly bukannye ade pape sgt pon. over je lebey. hehe. tapi cian kat ezzah. kaki die injured.




walaucamne pon, itu x menghalang semangat ezzah utk trus bersuka suki..hohoho..2x berturut2 kitorang main TUBE'S SLIDE ni.. best2.. pastu, kitorang tawaf plak waterpark ni. main kejar2.. ala2 lumba pelampung gitu. berlari2 dlm air smbil bawak plampung. alahai...comey je.. hahaha... tetiba, we all ternampak sumthg yg menyebabkan aliran adrenalin meningkat di dalam tubuh.. it's BOOMERANG!!! perghhhh... mencabar btol game ni. gelongsor die mmg curam giler. memula diorg xnak naik. i'm the first! konon berani sgt la kan...hehehe.. x rase lagi camne. bile dah turun dari gelongsor tu, fulamakkkkk... rase cam org yg nak bunuh diri terjun bangunan.. x dpt nak ungkapkan dgn kata2. korang kne naik sindri baru tau rase camne. aku naik skali je.. ezzah ngan shaza smpai 2-3x naik mende alah ni.. fuhhh.. aku x sanggup. rase cam nak patah tengkuk je.. sampai skang rase sengal lg tengkuk ni.adehhh.. SURRENDER!! ok2..enough!! jom kite main kat tempat len plak..



next, we all main gayut2.. ala, xpenah lepas sampai ke seberang sane. baru half way dah jatuh blk dlm air. susah btol.. mmg x lepas bab gayut2 ni. ok, give up! sakit2 badan pas main mende ni.. sampai skang pon still rase sengal2 badan.. adeh... adeh... so, main2 jela dlm air. berenang2, percik2 air.. pastu dah bosan.nak watpe plak ek? jom main lagi TUBE'S SLIDE!! hahaha..suke btol main mende ni.. best2. masuk ni dah 3x main..suke ati la..heh... suke nak main belon yg besar tu, tp kebetulan pakai sluar yg ade zip plak, xleh ar nak main..eish2.. xpe2.jom main kat tempat yg ade ombak buatan plak. adoiii..kat sini pon aku bermasalah. x suke la tempat yg berombak. well..aku mabuk laut.. so, what?? (-_-!!) mabuk2 pon aku masuk gak ok.. sampai paras dada tau. dalam gak tu. haaa.. lepas dah pnat kitorang mandi, trase lapar plak. so, gi la lunch. makan laksa buyung. sedap2.. refill energy blk. hehe..


pas dah kenyang ape lg, sambung mandi blk. hehe. kali ni baru kitorang snap pic bnyak2. td x bwk camera. ape lg, masing2 posing abes ar. ala2 jd model dlm majalah mangga plak.. hahaha.. prasan! =p tp xleh nak tgkp gambo bebanyak. camera aku tetiba wat hal plak. yela, bukan camera waterproof kan. gatal bwak masuk kat dalam air, haa..kan dah rosak...sedey... T_T (tp skang ni camera dah kembali normal...yay!! ^_^ ) terpaksa la gune khidmat hp ann yg 'waterproof'..=p inilah antara gambo2 yg sempat di ambil. lihatlah wajah2 kami semua.. seronok sangat! macam x pernah jumpa air je.. hehehe..















ok2...dah pnat dok dalam air ni..bdn pon dah kecut2..sejuk2.. brrr..brrr.. kuar dari air and terus tukar baju..siap2 nak blk..dlm kul 3 lebey camtu, kitorang pon pulang.. selamat tinggal bukit merah! *waving*

on the way back, shaza nak gi USM trans, jumpa 'ehem2'.. =p so, singgah skali la kat umah aku. dekat je. depan umah je USM tu..hehe.. b4 tu sempat lagi meronda bandar megalopolis PARIT BUNTAR.. =p kat umah my mom masak koey tiaw goreng ngan kuih muih. lepak2 kat umah aku sambil tgk cite SEHATI BERDANSA grand finale. huhuhu. kitorang lepak kat umah sampai la kul 7. before blk sempat lagi makan nasi ngan ikan bakar cicah air asam.. sedap2.. uwaaaa... rindu mak masak!!! :'(

ahaa..alang2 dah kuar jenjalan ni, kitorang meneruskan perjalanan ke JUSCO seberang jaya!

JUSCO ni baru bukak. d largest in penang and maybe among all d JUSCO in Malaysia. x lame pon lepak kat sini. jalan2, and sempat shopping baju sorang sehelai. well...baju kelab ronggeng! hahaha.. same pattern, colour je yg lain...sweeeeet sgt! :) erm...sbb masing2 pon dah penat, kitorang pon btolak nak blk USM dah.. tp sempat lg bli NASH DONUT..hehehe..sedap2..

finally, sampai ke Desasiswa Saujana USM tepat jam 10.40pm.. fulamakk.. mmg meronggeng sakan arini.. well, dah name pon kelab ronggeng kan.. what do u expect?? hehehe... papepon, arini memang rasa best sgt kuar jenjalan ngan shaza, ann, ezzah. actly, dis is my first time gi picnic ngan member2. jalan jauh plak tu. before this gi ngan family je.. bile dpt kuar gi picnic ngan kawan2 camni, rase best plak. mmg enjoy abes! ni yg rase nak gi picnic slalu ni... (lupe diri kejap yg dah final year skang...thesis pon x siap lg :p )

to SHAZA, ANN, EZZAH --> tanks guys! i really had a good time with u all.. really2 enjoying myself!! korang memang best ah.. next time jom kite pegi meronggeng lagi ey..well, kite ni kan THE RONGGENG GIRLS!! hahaha.. nantikan aktiviti seterusnya daripada kami... KELAB RONGGENG! :p

p/s: welcome to our new club members--> mira,yat and asma.. :)

cHERiSh_eVeRy_mOmEnT
 
Blog Template by yummylolly.com