Friday, May 29, 2009

award oh award!

ok..kali ni dapat award from my darling
SYAFARAH




About syafarah:
1. member masa matrik (kmpp)
2. otak gila-gila yang kronik
3. skang study kat UMP
4. amik cos chem eng. (biotech)
5. muke ade iras-iras...mak ngan bapak die la.. :P

nak forwardkan pulak award ni kepada:
1. hani syahida
2. saiful azuar
3. asuma-chan
4. ann-chan
5. dil dania
6. fatin haziqah
7. yazrina
8. balkhis
9. abg kerol
10. tokkure

-------------------------------------------------------------------------------------------

award seterusnya diterima daripada
UNGU VIOLET



kenapa saya jadi follower ungu violet?
1. blog beliau best
2.blog beliau cantik
3. blog beliau kalerful
4. blog beliau name ungu violet
5. sebab beliau study kat UK :P


p/s: thanks for the awards ya!!! :)

Thursday, May 28, 2009

my practicum-mate!

tetiba rasa nak update gambo time matrik..
H7P6 KMPP

Batch 2005/2006


entah kenapa...
tetiba rase rindu kat korang semua..

ke mana korang semua menghilang ey?

kenapa sepi tanpa berita??

T_T



H7P6 KMPP 05/06


p/s: Kanak-kanak yang ade dalam gambar ini merupakan anak-anak lecturer kitorang ye... jangan ade yang salah paham plak...hehehe


p/s/s: Al-fatihah buat Arwah Ila... *al-fatihah*

kopi punya pasal

saya suka minum kopi. kopi merupakan salah satu minuman kegemaran saya di waktu petang. eyh2.. ni apehal buat karangan macam budak darjah 6 plak ni? huhuhu.. okla, cut it short. petang semalam aku minum kopi dengan banyaknya. malam juga. so, ape lagi.. tak boley nak tido la.. kepala otak ni segar semacam je.. (tapi kalo time study, minum bergelen2 air kopi pon kepala rase berat je nak tertido..haihhh) so, sebab dah tak boley nak tido.. aku pon layan tengok bola sorang2 je.. UEFA Champions League.. FC Barcelona VS Manchester United FC.. ok, aku malas nak jadi pengulas sukan kat sini, seperti yang semua tahu, Barcelona wins!! Barca menang.. 2 - 0.. Kesian M.U kalah... papepon, aku suka tengok Cristiano Ronaldo main ... skills die mantap..cool je die main.. dah la hensem...kaya plak... *mula berangan* ok2...cukup!! dah la... malas nak cite panjang2.. dekat kul 5.30am baru aku tido. ni semua kopi punya pasal.. terlebey sudahhh!!


p/s: Walau apepon, aku masih suka minum kopi lagi.....

Monday, May 25, 2009

new status...?

sorry guys...lame tak update blog ni...actually for the past three days, aku tak sehat... mengalami demam panas... tetiba je...nak kata aku main panas, aku memang 24 jam dok dalam umah je... maybe sebab dah lame aku tak demam kot...takpelah...aku pasrahhh....(sila bayangkan aku seperti erra fazira dalam cite pasrah) ok2...anyway, now aku dah sehat...alhamdulillah...berkat kesabaran dan kegigihan aku menelan ubat2 yang sangat banyak tu...euwwwww....!!! >_<

ohye, arini aku ade appointment ngan my dr....bukan doktor yang merawat aku sakit, tapi lecturer aku lah~ sape lagi kalo bukan...si encik dr.razip! wuuuhuuu... actually, aku dah decide nak jadi RA kat lab beliau dulu, then further M.Sc. dengan beliau. iye. dengan beliau. Dr.Razip.

mengapakah dr.razip yang menjadi pilihan hati? mengapa? kenapa? mengapakah???

hurmm.. mungkin kerana aku rasa terharu dengan beliau kot...huhu... (taknak cite lebey2..malu...) *blushing* ok..itu one of the reason gak.. hahaha... actually aku menetapkan dan choose dr.razip sebagai supervisor aku kerana...errr... sebab... hurmm...entah la... mungkin beliau je kot yang sebati dengan jiwa aku... and memenuhi kriteria2 supervisor pilihan aku... (hopefully aku telah membuat pilihan yang tepat)

arghhh...tak kesah la sebab ape pon, ape-ape jelah... yang penting sekarang aku dah ade status and tanggungjawab baru.. Status sebagai seorang Research Assistant.. bermula 1 jun 2009... wish me luck k!

perasaan aku ketika ini.... seperti astro... MACAM-MACAM ADA!!


will update later...

bye!

p/s: Semoga ALLAH menetapkan segala yang terbaik untuk aku...amin....

Wednesday, May 20, 2009

tag from BALKHIS :)

Anda rasa anda hot?
takde la hot sangat.....suam2 kuku je kot...hehehe

Upload gambar kegemaran anda..


Kenapa suka gambar nih?
Coz gambar ni nampak cool~ ^_^

Bila kali terakhir makan pizza?
Ari sabtu lepas kat The Mall, with tikah,zue and amy..

Lagu terakhir yang anda dengar?
My Life Would Suck Without You-Kelly Clarkson

Apa yang anda buat selain selesaikan tag nih?
Layan tv...makan-makan...sms....

Selain nama anda sendiri, anda suka dipanggil dengan nama apa?
Suka dipanggil nama sendiri gak...proud of my own name :)

Mangsa tag seterusnya jatuh kepada....
Semua followers saye...hihihihi

Tuesday, May 19, 2009

lawatan bebudak BIO ke PWTC

actually lawatan ke PWTC ni bukan la untuk bebudak BIO je.. terbuka kepada semua pelajar USM yang nak mencari pekerjaan. alaaa.. pernah dengar tak, KARNIVAL KERJAYA DAN KEUSAHAWANAN GRADUAN 2009? haaa... mende ni lah yang kitorang pergi... sebab cakap lawatan bebudak BIO? oh,well.... majoriti yang pergi karnival ni, bebudak BIO je yang ramai. so, dah nampak macam lawatan bebudak BIO plak... best2!! dapat jumpa balik member2... :)

3rd Year Biologist

sape kate budak bio skema huh??


15 May 2009

ok,nak citer sket.. USM bawak 2 bas pergi karnival kerjaya ni... unfortunately, aku, tikah and zue kne naik second bus.. with engineering students.. terpisah daripada bebudak bio yang lain.. adeyh... tula, sape suh datang lambat? padan muke kitorang.. hehehe. tapi papepon, kitorang syok gak naik 2nd bas tu.. sebab tak ramai org. so, dapat tmpat duduk exclusive lah.. dapat dok sorang2... bising2 pon tak kesah. wat macam bas sindri je.. hahaha.. plus, pakcik bas kitorang ni pon sporting... ;) *pakcik, sila berbangga* ohye, zue jadi leader utk 2nd bas ni.. hehehe... tak pasal2 dapat mandat baru... :P

bahagia dok sorang-sorang :)

tikah seperti berada di umah sindri... :P

kitorang gerak from penang at 9.30am and reached PWTC at about 2.30++pm.. sampai2 je kat sane trus jalan2 cari makan kat dalam tu. mak aihhhh... punya la ramai org... sesak bangat... tapi sempat jugak la aku menyinggah kat booth2 yang berkenaan... walaupon tak banyak sangat sebenarnya booth yang berkaitan ngan BIO ni.. redah jela gi semua booth.. jangan memilih sangat kan... pas dah bosan ronda2 dalam tu, kul 5.30++ kitorang pon balik... ohye, nak gitau... aku dah daftar SPR!! hehehe... pasni dah boley mengundi... "marilah mari, pergi mengundi... tunaikan kewajipan...pada negara..." :P

petang tu, bas kitorang sesat nak pergi WISMA BELIA.. nak dekat 3 kali la pusing kat tempat yang sama... tak sampai2 gak... bas yang lagi 1 dah smpai lame dah.. then, dekat kul 7.30pm baru la sampai kat hostel tu... pastu kul 8.30pm dah nak kuar gi jenjalan plak.. kalut giler ah. dengan toilet yang bermasalah.. lif yang agak2...menyeramkan.... haihhh.. nasib baik la semua nya free, so tak leh nak komplen banyak2.. huhuhu... haaa...malam tu kitorang gi jalan2 kat MID VALLEY MEGAMALL.. tapi tak tahu nak gi mane.. nak shopping tak de dwet plak.. so, pegi la main boling.. time tu dah pukul 10, nak kena balik kul 11, entah sempat ke tak.. lantak la... belasah main je... hehehe.. memula masuk boling kat mid valley ni, rase cam 'jakun' sket.. ini disco ke, tempat boling...? (iye...saye amat jakun kerana tak pernah pergi tempat sebegini) takot2 gak nak masuk, tapi masuk jela.. bukan nak wat pape pon, nak main boling je kan... lalalala... *slumber2 takot* bile nak bayar, terkejut bapak ah... 1 game=rm9?? what the....?? mahal gilerr!! kalo main kat BJ ni bley dapat 3 game dah... huh! ok, mebe sebab skarang aku di key-ell, so, rate tinggi... ok, fine..... punya syok main, sampai tak sedar yang dah pukul 11pm.. oh my gosh!! (ala-ala laura dalam citer upik abu dan laura) dah lambat ni... tak pasal2 wat adegan the amazing race dalam mid valley tu.. berlari2 tak hengat... nasib baik dah tak ramai orang.. sampai2 je kat tempat tunggu bas, nasib baik tak kena tinggal. bas pon tak sampai lagi... phew!!

muka gembira tak kena tinggal bas

16 May 2009

Bertolak ke PWTC kul 9.30am.. sampai2 kat sana kul 10am.. perghhh.. ramai giler orang.. ingatkan smalam dah ramai, rupe2nya arini lagi ramai... berebut2 nak masuk..

ramai orang kat bawah tu. percayalah!

teringat plak suasana berebut nak naik bas kat USM.. T_T 2nd day ni takde pape yg menarik. same camtu gak la.. ade la antar resume kat 2-3 tempat.. pas dah bosan ronda2 dalam ni, kitorang pon ape lagi, gerak gi The Mall.. sebelah PWTC ni je kan... hehehe..

bukti yang aku mmg ade kat pwtc..hehehe

kat sana jumpa Syafiq, Zul, Amir and Adlan.. wahhh... lame tak jumpa.. rindu2.. huhuhu.. ingat nak makan same2, tapi diorang dah makan plak. haih... tengok jela kitorang makan pizza ni ye.. hihihi... after dah makan2, kitorang beramai2 gi jenjalan kat Berjaya Times Square plak.. aiii.. ni memang dah macam lawatan makan angin kat Kuala Lumpur.. asyik jalan2 je.. hehehe.. seperti biasa, tak tahu nak wat ape lagi slain shopping, so nak pegi main boling lagi...yay!!! memula diorang ajak gi main roller coaster etc, tapi since aku tak ske mende2 camni, i pass.. so, gi main boling jela.. kat tempat boling ni jumpa plak geng boys yang lain.. so, kitorang main same2.. girls vs boys... tak perlu la nak bgtau sape yang menang... dah terang lagi bersuluh kan... hahahaha.. *gelak bangga*

geng boys

excited nye die....

-amy-zue-hani-tikah- (hadi n bad sebok kat blkg)

after main boling, tak tahu nak wat ape lagi, pastu me,tikah and zue jalan2.. then jumpa 1 kedai instant picture ni.. ape lagi.. kitorang pon try la... dengan pose2 yang over.. hahaha.. comey je.. tapi x dpt la nak upload kat cni.. utk tatapan peribadi je.. :P lebey kurang kul 5.30pm, kitorang pon gerak nak balik penang dah... sepanjang perjalanan aku tak tido pon... dok layan lagu, borak2... sampai je kat perhentian tapah, berenti utk semayang, makan.. pnya la semangat nak carik megi hot cup, tapi takde jual.. kecewa giler.. sanggup gi carik kat kedai petrol station dalam meredah hujan.. tingin nak mkn megi pnya pasal. huhuhu.. sampai je kat bas, dapat tau yang sape2 yang nak balik kampus induk, kena tukar bas. aku tak balik kampus induk, nak balik engineering campus, sebab umah aku dekat je ngan campus ni... huhuhu.. maknanya, nanti aku dok sorang2 jela dalam bas tu. yang lain2 semua adik2 engineering.. dah la ade 'krisis' dengan bebudak ni... tak borak2 pon ngan diorang... hurm.. anyway, memang sedey giler ah.. sebab nak berpisah ngan diorang dah... tak pasal2 nanges kat bas.. wat malu je.. huhuhu... siap kena perli lagi ngan pakcik bas tu.. haihhh...

me and my babe, fikah

tapi nak wat camne, memang sedey la... pasni tah bile lagi la leh jumpa camni lagi.. dok dalam bas tu layan feeling sorang2 ah.. sepanjang perjalanan dari KL ke penang, aku tak tido! tetiba kagum dengan diri sendiri... huhuhu... sampai kat usm transkrian kul 11.45pm.. huwarghhh.. baru rasa ngantok giler.. tapi sempat lagi tengok final AF7.. hehehe.. congrats to Hafiz coz jadi juara AF7... tapi cian yazid tak dapat top 3.. ni mesti sebab die dapat lagu yang tak seswai ngan die.. huh! sabotaj ke hape.. okla, dah malas nak cakap pasal AF... so, ini jela yang dapat aku update pasal lawatan ke pwtc baru2 ni.. sangat best! sebab dapat gi jenjalan and jumpa kawan2... heeeeee....

terima kasih kepada karnival kerjaya dan keusahawanan graduan 2009 ni sebab dah kembali mengkonfiuskan aku samada nak sambung belajar ataupun mencari kerja..... T_T arghhh...aku dalam dilema ni.... pening2... haihhhh......

p/s: 16 MAY - Happy Teacher's Day to all my teachers and lecturers!!

- Tadika Islam Jelapang
- Sekolah Kebangsaan Jelapang
- Tarcisian Convent School
- SMK Seri Perak
- MRSM Pendang
- Kolej Matrikulasi Pulau Pinang
- Sekolah Memandu Berkat
- Universiti Sains Malaysia

Thanks for everything!!

Monday, May 11, 2009

kau.....aku

I would like to dedicate this song to all my beloved friends...
Especially to my dearest friends: Shaza, Jue, Tikah, Salmi, Bazla, Zue...
My Ronggeng-mate: Ann, Shaza, Ezzah, Asma, Yat...
And not forgotten to my coursemate + major-mate...

Bile dengar lagu ni je, sure teringat kat korang...
Rindu lah~
Enjoy the song k!! *wink*

Kau Aku - Aizat

Kau dan aku ,adalah satu

Tak kira apa

Segala rintihan aku ,engkau selalu ada

Biar kata memisah kita

Biarkan saja

Kerana terbiasa


Mengejar mimpi ,yang pasti akan aku

Sentiasa merasa kehilanganmu

Ku akan tunggu saat bertemu

Tiada henti

Walau dimana kita berdiri

Di dalam dunia ini

Biar sampai akhirnya nanti


Semua tak terang di mataku

Walau warnanya menyala

Ingin merasa namun aku takkan cuba

Biar kata memisah kita

Biarkan saja

Kerana terbiasa

Ooohhh...


Mengejar mimpi ,yang pasti akan aku

Sentiasa merasa kehilanganmu

Ku akan tunggu saat bertemu

Tiada henti

Walau dimana kita berdiri

Di dalam dunia ini

Biar sampai akhirnya nanti

Biar sampai akhirnya nanti

Ooohhh..Oohhh..Ooohhh

BBQ 3rd Year Bio

okeyh.. actually, bbq 3rd year ni kitorang wat pada 7 May 2009. but since there's a lot of things i need to settle, lambat sket aku dapat update entry pasal bbq ni... (sorry ye cik teh ais :P) bbq ni especially for final year students biology.. tak kisah la pure bio ke, applied bio ke.. semua di jemput hadir. kalau tak, bbq ni nak wat kat Batu Feringgi, tapi atas beberapa faktor yang diambil kira, terpaksa la buat kat dalam USM je iaitu die open gym RST.. tapi kalo aku, memang lagi prefer buat kat dalam USM je daripada buat kat tempat lain.. baru la lebih menghargai detik2 terakhir di USM ni.. cewahhhh... okla,nak citer sket pasal malam BBQ ni.. tak ramai yang dapat datang. yang datang pon semua malay je.. and Hema, the only non-malay yang datang... Geng aku pon sorang tak dapat datang, my rumet, Shaza.. coz she got something to do that night.. hukhuk..sedey.. tak dapat nak lepak same2 malam terakhir ni.. :'( okla, malas nak citer panjang2.. korang layan jela gambar2 ni...(utk gambar2 bbq yang len boley tengok gak kat blog teh ais ngan n.a.r.d )

my geng....shaza je takde :(

last picture together (my 1st frens in USM)

with Hema, my major-mate

bio bloggers (cik nard, cik teh ais, ME)

encik mardani ni pon sebok nak join jugak...

girls...

bajet amik gambar utk cover album

my major-mate (Biotechnology-2009)

Final Year Students Biology 2008/2009


p/s: the time we spent togeher will last in my memory forever....

Sunday, May 10, 2009

insan bernama ibu

kepada pn.rosminah shuib
SELAMAT HARI IBU


Ibu...ibu...
Engkaulah ratu hatiku...
Bila ku berduka...
Engkau hiburkan selalu...
Ibu...Ibu...
Engkaulah ratu hatiku...
:)


Mommy,
Thanks for everything...
For your kindness, guidance and supports...
Since 8 September 1987 till now...
You've always been here with me through it all...
Nothing's gonna change my love for you...


I LOVE YOU SO MUCH MOM!!!
~Now & Always~


p/s: to all mothers in the world... HAPPY MOTHER'S DAY too~ ^_^

Saturday, May 9, 2009

last day

today is my last day in USM
sedey giler weyh...
3 tahun bukan masa yang kejap..
daripada baby yang tak reti cakap pon, kalo after 3 years dah boley cakap..
siap boley nyanyi2 lagi...
macam tu la perumpamaan nya...huhuhu
dalam masa 3 tahun ni,macam2 yang dah berlaku..
suka...
duka...
gembira...
sedih...
stress...
hurmmmmm
memang banyak la unforgettable memories
especially my friends...
oh my god!
i already miss them!!

>_<

to all my dearest friends....
thanks for being a really good friend of mine...
i'm glad to meet u guys...
good luck in your future undertaking...
all the best!!
hope to see all of u again during our graduation...

From now on and forever,
Let us be friends...
If anything were to happen and we had to be apart,
Let us meet again someday,
All with a face of laughter.. :)


p/s: will update bout bbq 3rd year bio + my dear frens later.. check it out k! *wink*

Tuesday, May 5, 2009

penangan VIVA berakhir...

alhamdulilah....
akhirnya perkara yang paling mengerikan sepanjang 3 tahun di USM telah berjaya di harungi...
aku dah lepas VIVA!!
apa perasaan saya??
wahhhh...mesti la sangat2 tersangat gembira!!
happy sangat2 sebab dah habes VIVA~ :')
tahniah kepada semua final year students school of bio USM!!
We did it...yeahhhh~~ :)

ok,nak citer pasal presentation...
hurmm...alhamdulilah, sume ok je...
skrip berjaya dihafal dgn baik..tapi ade gak la terlupa skrip sket and belasah je apa yang ingat... *cover2*
(nasib baik examiner tak perasan :P)
time aku present tak ramai sangat students...
lecturer pon ade la 2-3 orang...
bagus2...takde la neves sangat....
who's my examiner? tetttt..... (identiti terpaksa dirahsiakan) :P *secret*
actly he's not really into bioinformatics..so, beliau tak tahu sangat pasal projek yang aku buat ni.. itu sudah jadi 1 advantage utk aku...hehehe...
tapi disadvantage nye....banyak la plak beliau nak tanya....
adoiiiii....terok gak la aku kena 'tembak' dengan beliau..
if tanya pasal projek aku, mungkin aku boley 'goreng' sket2...
tapi masalahnya beliau tanya pasal mende2 yang simple dan basic...subjek BOI 104!!
(utk pengetahuan, subjek ni diambil oleh pelajar biologi gunaan semasa berada di tahun pertama semester pertama sekarang saye berada di tahun ketiga semester akhir, sila kira brapa lama saya telah meninggalkan subjek tersebut)
beliau banyak tanya pasal amino acid...wahhh...tak expect pon!!!
mane la aku nak ingat dah.... otak ni pon dah saturated dengan mende2 tak berfaedah yang lain...
tak fokus pon mende2 simple camtu...
bajet examiner nak tanya la soklan2 KBKK ke ape...
wuwuwuwu...sedey.... :'(

haaa...lagi 1 yang aku tak bley lupe...
"all the objectives were successfully achieved!"
hahahaha....apekah...??
tak nak la citer...
sape2 yang datang tengok time aku present tahu la ape yg terjadi... lalalalalala~~

hurmm.....overall aku puas hati dengan presentation VIVA aku.. even tak menjawab soalan2 dengan tepat, aku puas!!! lega sangat2... sebab semuanya dah selesai... dapat grade ape... itu aku tawakal je kat Allah swt. aku dah wat stakat mane yang aku mampu...kan? hurm,my thesis? not very bad.... tak banyak yang nak kena repair... cuma ade sket yang nak kena edit kat bahagian references and grammatical error...patot nye kejap jela siapkan...tapi sebab ade masalah sket ngan thesis aku before ni (sila rujuk entry2 sebelum ini) menjadikan aku lagi banyak keje... anyway, not to worry, not to sorry... semuanya dah setel... alhamdulilahhhh.... :)
Now boley la bersiap sedia untuk menjadi penanam anggur yang berjaya di rumah... hehehehe

so....what's NEXT?

aku masih tak tahu ke mana lagi hala tuju aku selepas ini.....adoiii....pening2... @_@


p/s: Life must go on.........

Saturday, May 2, 2009

viva fever!!!


teka-teki:

apakah perkara paling mengerikan yang bakal menanti final year students...??
guess, anyone??
okay. tengok title entry pon dah tau apa jawapannya kan...
yup...that's it...
it's VIVA y'all~~~
if sapa2 yang tak tahu apakah VIVA itu..
VIVA ialah final year project presentation..
iyee..itulah maknanya...
(kereta perodua viva pon btol juga, tapi tak begitu sesuai dalam konteks ini. harap maaf)

so...apakah kaitannya VIVA dengan perkara yang mengerikan...???
perghhh... mesti la ngeri siottt...
nak kena present final year project depan orang ramai...
nak kena face to face dengan supervisor and examiner...
bersedia untuk 'di tembak' dengan unexpected questions...
mau tak ngeri weyh...
if tak pecaye try tnya mana2 students final year yang akan VIVA nanti..
diorang ngeri ke tak...
kalo diorang cakap tak ngeri, memang tabik spring toing! toing! la kat beliau...

by the way, my viva will be on May, 5th..
please pray for my success..
hopefully i can face all these obstacles..
insyaallah, amin...


p/s: one tip from my senior during viva.. he said, 'try to be cool'.. but i really can't...!! coz i'm HOT! help me!! >_<

Friday, May 1, 2009

ronggeng malam jumaat

semalam abes sudah semua paper exam saye!!!
sangat gembira!!! (sambil melompat2)
demi meraikan kegembiraan kami semua sempena bebas daripada belenggu exam...
so, we came out with an idea to ronggeng abes-abesan...
well, dah name pon kelab ronggeng kan...
ronggeng itu MESTI~ hahahaha..
lagipon, this is the last time kami kelab ronggeng nak lepak and hangout sama2..
after this, aku, shaza ngan ann dah takde kat sini.. since this our last sem in USM kan...
lepas ni masing2 dah ade haluan hidup sendiri...
entah bile la boley jumpa dan lepak sama2 lagi... wuwuwuwu... sedey nye.. :'(
so, peluang yang ada ni, jangan dilepaskan...
nasib baik malam ni semua ahli kelab seramai 6 orang ni boley join..
(before this kalo kluar sama2 tak pernah cukup ahli)
plus our penasihat kelab pon sudi join... hehehe... thanks cik raz! :)

malam tu plan nak gi dinner.... tapi takde idea plak nak dinner kat mane..
hmm..nak pegi makan katne ek?? anyone?
last2, kitorang makan kat Nurul Ikan Bakar.. walaupon name tempat ni ada ikan bakar, tapi kitorang tak order pon ikan bakar.. hehehe
menu kitorang malam tu... nasi putih+tomyam campur+telur dadar+kailan ikan masin+ikan jenahak masak stim+sotong goreng tepung+jus tembikai... *sila rasa terliur*

*maaf, gambar makanan (sebelum) tidak sempat di ambil kerana masing2 dah lapo...serang!!!*

gambar selepas makan... mungkin tidak begitu terliur..

our penasihat kelab - cik raz ^_^

YDP kelab ronggeng - shaza

pewaris kelab (bakal S/U + YDP)

Ann (NYDP) + Asma (bakal S/U)

Hani (S/U) + Yat (bakal NYDP)

haaa...pas kenyang makan, nak pegi mane plak ni? idea, anyone??
karaoke? shopping? jalan2? lepak? balik tido?
bile aku bagi idea suh lepak kat masjid semua orang wat2 macam tak dengar ey....
hmm...kitorang decide nak pegi melepak kat queensbay jela...
layan2 kat tepi laut... best jugak :)
perghhh...malam tu ramai gilerrr orang.. traffic congested kat depan QB mall...
apehal la ramai sangat orang shopping malam ni? hurmmm...

*sesi melepak*

otai lepak

mereka ini buat2 tak sedar ketika gambar mereka di ambil. yeke??


alaa....boring la lepak2 kat tepi laut ni..dah la ada banyak tikus gemuk2...duduk lepak kat situ rasa macam terancam je.. huh.. tak bley jadi ni...jom blahhh..!! haaa... sebelom blah ape kate kite carik jawapan kepada persoalan: Kenapa ramai orang di QB mall malam ni?

so, kami pon trus bergerak menuju ke QB mall yang tersergam indah itu walaupun jam telah menunjukkan pukul 11 malam.. eyh? QB mall ni tak tutup ke? apa yang menarik sangat kat dalam tu? ayuh, kita terjahhhhhh!!! (ala-ala suara abg nas melodi)

20%?? 5o%??? 70%????? what the......?? ooo... ade SALE wehhhhh!! perghhh... patot la ramai giler orang! no wonder la kan... diorang ni memang tak hengat nak balik dah kot. kitorang datang sini pon takde nak beli pape. al-maklum la, dah hujung sem, duet pon nyawa2 ikan dah.. by the way.... hurmm... aaaa... ade jugak beli something la... aku, shaza, ezzah and cik raz beli sama2... exactly the same thing...hehehe.. apakah?? well.....biarlah rahsia~~ *wink* arghhh...sudah! sudah! jom balik... kalo tak ajak balik, kang ada yang tido kat sini sampai esok... papepon memang rugi dan terkilan la tak dapat shoping banyak... semua barang ada sale! memang murah giler ah.. tapi, apakan daya... haihhhh.... (-_-")

malam tu, we all sampai bilik around 12.30am... badan memang lenguh giler.. mata pon dah ngantok... kepala pon masih pening2 jawab exam petang tu.. so, sampai bilik ni ingat nak trus tido je.. tapi, bile dah sampai bilik, trus jadi tak ngantok plak.. dok borak2 with my roomate, Shaza... macam2 la yang kitorang borak.. best giler! (macam tak pernah jumpa je. padahal memang dok sebilik dekat 3 tahun ni.. huhu..) tak sedar jam dah kul 3.30am... itupon tak brape ngantok lagi.. tapi shaza dah nak tido.. takpela.. aku? golek sana, golek sini, pandang kiri, pandang kanan, bukak mata, pejam mata, still tak boley tido gak.. arghhh... tension! aku nak tido gak! hurm.. last2 dalam pukul 4.30++ baru aku tak sedar kan diri... melayari alam mimpi yang mengasyikkan... tido dengan penuh kenikmatan... (-_-)zzzzzZZZZZZZ


p/s: selamat tinggal my beloved kelab ronggeng!!!! :'(
 
Blog Template by yummylolly.com