Thursday, July 30, 2009

gaji tak masuk = tension!

bila gaji nak masuk ni?
cepat lahhhh.....
aku dah hampir muflis nih!!
arghhhhh.....
>_<

p/s: hopefully esok gaji dah masuk la...*pray hard*

Wednesday, July 29, 2009

tag yang sangat annoying!

aduiii...makin lama jadi makin bersawang blog ni.....
seriously dah tak tahu nak update ape....
sebok dengan jurnal2 je...
eyh2....tak....tipu je.....
sebok dengan facebook lah~~ (-_-")

ok...drpd dibiarkan blog trus bersawang
mari kite menjawab tag...^_^
kali ni from ASWAR
memang annoying gila tag ni..hahaha...
layan jelah~~~~


Rule : respond to these as sarcastic/mean as you could.
(YR stands for Your Response)
once u've been tagged, must do!! =)
happy reading =D


If an annoying person says :

1) I am cute.
YR : are u sure...???? (wat muka curious giler)

2) I am the most beautiful/handsome.
YR : tak rasa sangat tipu ke statement tu???

3) See, everyone loves me because I am rich and famous.
YR : oopss...i'm one of them!!!! ;)

4) Unlike you, I am perfectly multi-skilled. I do everything very well from sports to academic thing.
YR : are u talking about me actually???

5) You don't know me? I am Bruneian artist; I have albums.
YR : ada aku kesah????

If an annoying hot woman/man says :

1) I know you like me.
YR : euww.......(muka sangat annoying)

2) What are u looking at? I am not interested in you!
YR : so u think i'm interested in u lah?? ceit....

3) Sorry, you're nice but seriuosly not my type.
YR : thank god!!!

4) UNLESS you are rich, then don't dream that I will get a ride with you!
YR : i rather not to be rich then~~

5) Look, I am pretty/ handsome; I can make people hate you!
YR : seriously, are u jeles with me????


If an annoying extremely ugly woman/man says :

1) I think you and I can make a good couple.
YR : hahahahaha (gelak guling2)

2) May I have your cell phone? please please please?
YR : takde2.....aku pakai public phone je....

3) Hi, wanna hang out? I want you to be with me the whole night.
YR : are u a vampire????

4) What do you like about me?
YR : i think u got the wrong person.....sorry!

5) I want you to say that I am pretty/handsome and you like me soooooooo much!
YR : even if u give me rm10000 i would never said that ok!


If your enemy says :

1) Hi bitch!
YR : Hi *&%^#%$*$&%^#*@!!!!! :)

2) You smell like shit!
YR : macam biasa bau taik je ko ni..... hobi eh? :P

3) What an ugly creature you are!
YR : we are the same species...if u don't know that....so u must be ugly too!!!

4) I am going to kick your ass in this race for sure.
YR : i'm going to kick your ass forever!


If your annoying ex says :

1) I still love you...
YR : ouhhh...i already love somebody else..

2) I know you still love me!
YR : tengah mengigau ke nih???

3) Please, go back with me honey/hubby...
YR : never ever dude!!

4) Please call me...
YR : ok2.....u wait forever......

5) The break up hurt me so much...
YR : how come i didn't hurt at all??? amazing!!!! ^_^


If an annoying salesperson says :

1) Wow! You are so pretty/handsome!
YR : everyone knows that.... *sigh*

2) Seriuosly, I used this product and I've changed!
YR : OMG! changed into what???

3) We are giving a discount up to 50%!
YR : up lagi! up lagi! up lagi!!! kalo 100% konfem beli!!

4) This one is good sir/madam. Buy sir/madam. Buy...
YR : why not u buy for me first?


I'm tagging...
balkhis
asuma-chan!
shazzy
raha-chan!
hani syahida
mizz fiffy
aden
n.a.r.d
sasha lee
ticnube
miss saifa
dilah dania
masyi
cik f
and ALL MY FOLLOWERS!!
(x larat nak list down sorang2)



p/s: harus jawab ini tag ok...
*wink*

Friday, July 24, 2009

relieved!

arini ari jumaat. so, time break lunch hour gi ajak yat main boling. janji nak kuar kul 12pm, tapi sebab ade last minute meeting ngan supervisor dekat2 kul 12.15pm baru kuar. plak tu nak tunggu bas lagi...lambat plak bas datang. dekat2 kul 1pm baru sampai kat BJ. sepanjang perjalanan dalam bas si yat ni macam tak puas hati je ngan aku... apehal budak ni?

yat : akak tau tak, sebab akak kan... sgala usaha saya slama ni macam sia2 je... saye rasa macam nak bunuh org je skang... nak bunuh akak...eeeiii.....(bengang)
me : erkk...? ape yg akak dah wat??
yat : biase la...org slalu x nampak kesilapan yg die buat...
me : serius akak x paham... ape sbnrnye???
yat : eiii....geram btol saye..ni sume sebab salah akak...bley tak bayangkan, dinner utk sorang dalam rm200, makan dgn cansellor lagi...tapi sebab akak, sume mende ni tak jadi tau.....
me : ha? salah akak? ape die....??? (cuak)
yat : akak rasa ape akak dah wat?
me : erm... pasal majalah jepun tu? akak wat bahagian kata2 aluan....
yat : lagi...???
me : erm... pasal malaysia night..
yat : malaysia night? hm...lagi nmpak la kesalahan akak tu...sume sbb akak...
me : (diam sejenak....asyik pk...ape salah aku? ape salah aku?????) ape salah akak ni???
yat : walaupun org len yg wat salah, tapi macam mane pon, balik2 akak gak yg kne dipersalahkan.....
me : arghhh...tension2...ape die??? ckp jela.... x lalu nk mkn ni..... (muka dah cuak)
yat : gedik ah x lalu mkn...xpela...nnt time mkn nnt saye cite...baru best sket...


kitorang lunch kat kfc...dah siap2 beli mknan sume, aku pon tak sabar2 nak tnya die...


me : ok2....cepat...cite la skang... ape sebenarnye akak dah buat ni?
yat : rilex ah.... sbnrnye xde pape... (wat muke x bersalah)
me : cakap la btol2....x lalu nak makan ni.... (sebenarnye perut dah lapar nk mkn)
yat : laaa..betol la...xde pape...bukan sebab akak pon....saye saje je nak kenakan akak....(muke x bersalah lg)
me : eeeiiii.........saje je tau wat akak stress.....
yat : hahahaha...takot sgt akak ni....
me : yela....mati2 akak ingat akak dah wat 1 kesalahan besar.. macam rasa bersalah giler...sebab akak jd mcm ni tau.....
yat : takde la...sebenarnya pasal majalah jepun tu.............


ok. stop cite sampai sini je.... hehehe.... tak yah la cite masalah dalaman kat orang luar kan... bile aku dgr cite yg sebenarnya, aku pon rasa bengang dengan 'orang tu'...grrr...grrr... rase nak makan orang gak ni.... tapi yang penting aku rasa lagi sangat geram ngan si yat ni...adoiii....siot je die kenakan aku...aku punya la rasa cuak nak mati ni...tak tenang otak aku berpikir dari tadi... ingat btol2 dah wat 1 kesalahan yang sangat besar....rupa-rupanya dia mainkan aku je....arghhhhh....stress2!!! tapi mungkin gak dia tak tahu nak lepaskan kemarahan dia tu kat sape kan....so dia anggap aku ni macam 'sumone' yang die nak marah tu....yela2, takpe...kalo stakat nak belakon camtu boley la...kalo btol2....errr...errrr...sangat cuak~~

haaa....nak citer...tadi kitorang main boling. sorang 3 games. main sebelah makcik2... diorang main pon takde la ok sangat... secara tak langsung, game kitorang pon macam terok gak... (tak leh terima hakikat. saje nak menyalahkan makcik2 tu sebab affect kitorang.hahahaha) takdelah, makcik2 tu tak bersalah.. :P pas makcik2 tu dah balik, syok je aku main ngan yat. aman bahagia je. yela, takde orang len dah kat situ. but then, tetiba ada la 1 makhluk yang muka-macam-jambatan-tak-siap ni datang.. (eleh,nak ngorat la tuh!) dok borak2 ngan aku.. tanya itu lah... tanya ini lah... aku malas nak layan... (kalo muka hensem takpe gak!) tetiba... ade sorang pompuan datang kat laki tu... (awek dia kot..) aku tak tengok pon sapa dia... lantak korang la... pastu dia tanya laki tu, "haa...sape pompuan ni?"... boley plak laki tu cover line, "oo..dia ni jiran sebelah rumah..lama tak jumpa..." eeiii...siot je die tipu awek die tu... laki tak boley dipercayai!!! nasib awk la dapat pakwe macam dia ni... huh! geramnye!! sebok je... pastu dia blah. tak lama pastu, dia datang lagi... tanya itu ini.. tapi aku malas nak layan.. trus blah gi toilet.. agak2 dia takde kat situ baru balik smula... arghhh... nape ade makhluk2 camni.. mengganggu idop orang len... dowhhh... tak pasal2 aku dah tak fokus...tapi dah last game tu, tetiba jadi hebat plak. hehehe... errr...yat, awak pon hebat gak... lalalalala~ :P

pas main boling tu, balik rush giler. sebab nak jumpa ngan supervisor kul 3... tapi sampai usm dekat2 kul 3...sampai lab kul 3.15... aiyarkkk!!! tapi nasib baik supervisor gitau tak jadi datang.. fuhhhhh.... lega!! (^_^!)


p/s : aku balik umah lagi arini...!!!! sedang bercuti di umah.... lalalalala~~

Wednesday, July 22, 2009

my first date ;)

woahhh...tajuk entry meletop nih! hehehehe... yup.. last night i had a date. my first date.... with whom???? jeng3.... *drum roll* with cik balkhis!! oh,by the way, beliau ialah seorang pompuan ok... hehehe... ape? salah ke aku nak panggil die date aku?? biar la... kitorang kuar berdua je... date la namenye tu... lagipon first time kuar berdua je dengan balkhis... seblom ni tak penah pon kitorang hangout sesame.. kan balkhis kan?? so,this is our first date la... :) i never knew that we're going to have so much fun together last nite! hahahaha....

actly memula balkhis ajak tengok cite Harry Potter, tapi sebab macam2 masalah, tak jadi tengok cite tu. plan nak tengok Skrip 7707 plak.. cik balkhis ni tak layan tengok horror movie plak... last2 kitorang plan nak tengok cite drag me to hell... cite ni horror jugak la, tapi takde la hantu sangat. cuma saspen sket... hohohoho...

cite ni pasal sorang pompuan yang kena curse oleh sorang nenek tua sebab pompuan ni tak nak tolong dia. pompuan ni dah memalukan nenek ni. pastu diorang gado2.. nenek ni sempat amik butang kot pompuan ni dan curse pemilik butang tu. pompuan tu la.. so, sejak dari hari tu, pompuan tu memang tak tenang idop. kat mane2 je dia rasa cam nenek tu menghantui dia. kuasa jahat nenek tu memang hebat giler ah...dipanggil Lamia.(konon2 macam devil neraka) even rujuk kat bomoh lain pon tak leh nak kalahkan kuasa dia. lepas pompuan ni kne curse dia ade masa dalam 3 ari untuk memperbetolkan kesilapan die.. bila pompuan ni nak mintak maaf kat nenek tu, dah nenek tu mati plak... tak dapat la die nak wat pape... asyik dok kne kejar je ngan Lamia tu. nak cabut nyawa pompuan ni. last2 on the 3rd day, pompuan ni dapat tau yang kalo nak ilangkan curse tu kat dia, dia kna bagi butang yang dah kne curse tu kat orang lain. tapi die macam tak sampai ati la kan nak bagi kat orang lain.. so, die nak bagi balik curse tu kat nenek tua yang curse die tu. walopun nenek tua tu dah mati, sanggup die korek kubur nenek tu balik semata2 nak letakkan butang tu... dengan angin ribut petir banjir sume ah... finally, dia berjaya tukarkan pemilik butang kot tu. pompuan tu pon rasa gembira sebab curse dia dah hilang... bila dah nak ending, unexpected things happen....rasa macam happy ending je... tapi..... sebenarnya..... tidak. huhuhu... nak tau ape yang berlaku??? korang tengok la cite ni sendiri ye... kang aku cite dah tak saspen la... :P

overall, citer ni best la jugak... banyak btol scene yang membuatkan kitorang terkejut.. tapi ade scene yang klakar... tah ape2 nenek tua tu... dah mati buat la cara orang dah mati... memang kat mane2 je nenek tua ni nak menghantui pompuan tu. aku plak yang terkejut. nasib baik tak terpelanting popcorn... hahahaha... macam klaka je.. dah la 2-2 penakut. duduk pon rapat2... tangan tutup muka..tengok sikit2 je... hahaha... sebenarnya takde la takot sangat. tapi takot la jugak. huhu....

lepas abes tengok wayang, kitorang gi makan kat seagate. lembab btol servis kedai ni. dah la tak ramai orang, tapi servis lembab gak. macam masak untuk 20 orang je... adoiii.... hm, pas makan kitorang pon nak balik... on the way nak balik boleh plak silap jalan.... tapi xpe, cool... boley try jalan lain plak.. pastu tengah syok2 sembang, camne tah, tak perasan simpang lagi satu... tapi xpe, perjalanan masih diteruskan... jam dah pukul 12am nih... dah nak sampai bridge penang, mula konfius, nak masuk gelugor or bayan lepas... aku dengan konfidennya jawab bayan lepas. hahaha.. kan dah silap jalan lagi. padan muka... meronggeng la kitorang pusing penang malam tu.... ala,bukan slalu dapat ronda2 malam2 camni...kan balkhis??? hehehe... finally, sampai gak kat bali-bali ku... lebey kurang kul 12.30am... perghhhh... sangat la penat.. tapi enjoy!!! hehehe...

balkhis, thanks ye ajak kite tengok wayang.... pasni kite gi tengok lagi citer hantu walaupun awk tak suka... boley jerit sama2... hehehehe... thanks 4 the ride too!!! ;)

Friday, July 17, 2009

i'm not a shopaholic!

pagi tadi rasa sangat malas nak pegi keje.. *sigh* mebe bosan membaca jurnal kot. bukan nya paham pon. buat2 paham je... arghh... takde pape yang menarik ke yang bley di buat??? oh ye. ade. time lunch tadi, tepat kul 12.30 camtu kitorang gi queensbay. teman bebudak ni nak shoping. walopun dwet gaji lagi 2 minggu nak masuk, tapi sebab skang ade sale kat queensbay, kitorang redah jela.. window shopping pon jadi la kan... hurmmm...

aku ni bukan jenis yang gila shopping. so, aku tengok jela orang lain shopping. diorang belek baju, aku pon belek2 baju gak.. diorang try kasut baru, aku pon cuba2 try gak. tapi time diorang nak bayar, aku jauhkan diri dari kaunter. hahahaha... hati kebal la kata.... tak bernafsu untuk membeli pape...

tapi............arini aku telah di hasut oleh bebudak ni...diorang suh aku beli baju baru...nak ubah image aku...dah bosan asyik tengok aku pakai baju yang same (adoiii...siot je diorang ni kan???) diorang ni dah macam image-consultant aku.... suh beli baju camni la... jangan beli kaler macam tu la...baju ni comey la....baju tu tak lawa la... haihhhh.... macam2.... so,tak pasal2 aku terbeli gak 2 helai t-shirt...slalunya kalo aku kuar, tak penah aku shopping baju or kasut.. apetah lagi nak carik henbag kan...it's so not me ok...hahaha..(tapi kalo beli makanan or barang keperluan diri tu ade la....) kadang2, nak kuarkan rm10 pon pikir bagai nak rak... last2 tak beli gak... melainkan kalo aku btol2 desperate baru aku beli.... sale ke, tak sale ke, same je... hehehe... ade tak sape2 perangai cam aku??? :P marilah kita berbangga kepada diri sindri.... ^_^

okla.malas nak story pasal shopping2 dah...ni haa...aku de letak gambo2 time kitorang makan kat old town lepas penat shopping...


mocha-hazelnut-old town white coffee


indah khabar dari rupa....


fifi and me


fikah and sya


nasib baik abes..kalo tak rugi je rm56.... (-_-")


akibat shopping tak hengat, balik ke lab dalam pukul 3.30pm... memang melampau!! sepatutnya break dari kul 12-2.45pm je... nasib la bile dah sampai lab baru supervisor masuk.. kalo tak kantoi je... fuhhhh... lega........ :')


p/s: arini pecah rekod sepanjang jadi RA sebab balik kerja kul 6pm... slalunya tepat kul 5pm dah kuar dari lab.... (mesti supervisor merasa amat berbangga dapat pekerja cemerlang macam aku)

Thursday, July 16, 2009

tag from HANI SYAHIDA

seperti yang dijanjikan....
aku telah mengupdate blog....
jadi.....
marilah kite menjawab tag daripada
my so-called twins....
HANI SYAHIDA


Nama Timangan Anda:
haniey, kila, kakwa, nurulhani, shakila, si comel, si cantik, beauty princess..
(ok...3 name terakhir itu dusta semata2)

Anda Seorang Yang:

serba kekurangan...

Insan Yang Teristimewa:
Mak n Abah

Lagu Kesukaan:
lagu2 yang catchy..so, bley joget2...

Makanan Kesukaan Anda:

Mak masak... *miss my mom*

Sikap Yang Buat Anda Stress:
berpura-pura!!! huh... marah ni....

Warna Kegemaran Anda:
black n white

Benda Yang Mesti Ada Dalam Henbag:
Aku takde henbag...ada sape2 nak sponsor henbag kat aku tak...???aku nak jawab tag ni....tolong la....

Kali Terakhir Anda Menangis:
semalam.... sob! sob!

Tag Untuk:
-misz fiffy kedut
-liani mrsm
-aswar mrsm
-asma gedik suke majok
-kak raha chan!!
-shaza rumet
-cik f exhousemate
-masyi busuk
-my luvly syaf
-and.....YOU!!!! ;)

Wednesday, July 15, 2009

award! award!

kali ni dapat award from
virginbitter
baru je kenal beliau... :)
nway, thanks for the award!!
really appreciate this~
*wink*


p/s: sorry, lame tak update... kerana faktor kemalasan diriku yang semakin menjadi-jadi... haihhhhh (-_-") will update later.... (^^,!)

Saturday, July 11, 2009

hOme sweeeeet hOme

now aku ade kat umah...
cuti-cuti ber'weekend' di umah sendiri...
setelah 2 minggu aku tak balik umah...
kini aku telah kembali....(dah macam pantun plak)
muahahahaha!!
oh my home sweet home!!!
(bajet mcm 2 tahun tak penah balik umah ke hape...)

this week semua my siblings ade kat umah..
yelah, sejak masing2 dah sambung belajar, mmg susah la nak jumpa dah sekarang..
bila jarang2 dapat jumpa ni, rasa meriah plak umah...

seronok rasanya bile dapat balik umah...
rindu nak makan masakan mak...
rindu nak kutuk2 1 sama lain...
rindu nak gelak ketawa ramai2...
rindu nak tido impit2 atas katil...
rindu nak berebut toilet...
rindu nak pakai 'uniform' rumah...
rindu suasana sebuah family...
rindu semuanya....
hurmmmm.....

(ececeh...padahal baru 2 minggu tak balik umah....pliz la!!!)

p/s: "rindu-rindu aduh sayang merindu....."

Friday, July 3, 2009

hari yang happy yipppeee :)

arini je 2 entry aku update... amik kau! hahaha... semangat giler nak update... ngehehe... well, dah ade story best... tak sabar la nak update kan... hohoho...

pergi kerja pagi tadi macam biasa la kan... sampai2 je lab, terus kuarkan jurnal letak kat sebelah. pastu bukak laptop, check facebook, update blog... jurnal tu sekadar mengaburi mata2 orang yang lalu lalang kat situ.. hahaha... (yela,nnt dr dtg, xyah kalut2 nk carik jurnal.ngehehehe) ohye, tengahari tadi, tepat kul 12pm aku, shaza n frens gi kompleks BJ. nak pergi melepaskan gian... haaa... ape yang korang pikir tu??? jangan salah paham plak... bukan melepaskan gian dengan benda2 tak senonoh. (eish2...korang ni...pikir mende yang bukan2 je...hehehe....) kitorang nak lepaskan gian bermain boling... hohoho.. lame giler tak pegang bola boling tu... dah tak sabar giler nak strike! hahaha... poyo je! ok, sesampai je kat BJ, kitorang nak lunch dlu. tapi nak makan di mana ye? hmm.. try kat Marrybrown la... dah ade kupon ni... pas dah dapat seat yg baek punye, tetiba aku terpandang 1 figure yang sangat dikenali.... "mungkinkah...???".....

oh...my...god...!!!! it's my HNZ!!!! :') waaahhhhh..... *blushing* eyh2... dia dok kat meja sebelah aku.... "apakah..????" adoiiii.... lagi tak tenang aku nak makan nnt... (-_-") tapi dalam hati memang sangat gembira!! weeeeeeeeeee...... ^_^ sambil makan tu my HNZ ade borak2... 1st time borak ngan dia.. before this ada borak2 gak... tapi tak sama macam arini... :') huhuhu... dari mula start makan sampai la abes makan, rasa cam nak tersengihhh je sepanjang masa.... tapi kena cover la.. kang bebudak ni ingat aku mereng ke ape... huhu... nway, arini super duper happy~~ sangat gembira lah! ok, today is my best day! perfect! *wink*

setelah menghabeskan masa dan makanan di Marrybrown, kami pon terus menuju ke BJ Bowl.. ahhhhh...gian giler nak masuk tempat ni... akhirnya!!!!!! :') aku and shaza main 2 games sorang... walopun dah lama giler tak main, tapi score kitorang boley tahan la jugak... hehehe... cuma agak frust kerana sepanjang 2 games aku main ni, sebijik strike pon aku tak dapat... "apakah...?" huh! sume spare je... hampeh btol! takpe2... boley di maafkan... sebab arini aku happy.. muahahahaha!

lepas main boling terus balik USM semula... ikotkan hati nak je terus balik umah.. tapi apakan daya, terikat dengan kerjaya.. cewah... sampai USM kul 3pm... over btol... rehat patotnya sampai kul 2.45pm je, wat lab macam lab sindri plak... datang sesuka hati... mentang2 la supervisor takde dalam lab kan.. ehehe.. bagus2... bakal pekerja cemerlang! :P

okla, itu je aku nak update untuk arini... cukup2 la tu... arini je dah update 2 entry kan... penat2... tapi takpe... sebab aku happy.... lalalalala~

semoga bertemu lagi di lain entry....

daaaa...! :)

p/s: tadi my dad datang sambil bawak durian... thanks!!! lebiuuuuuuu daddy!!!

tag from SYAFARAH

oleh kerana tiada cerita menarik yang hendak di update...
maka, mari menjawab tag!
kali ini telah di tag oleh my beloved syaf

----------------------------------------------------------------------

1) Beside your lips,where is the favourite spot to get kissed?
kat dahi kot....sweeeeeet je... *blushing*

2) How did you feel when you woke up this morning?
bersemangat untuk membaca jurnal....yeahhhhhh!!!

3) Who was the last person / people you took photo with?
bersama labmates...masa makan2 kat umah dr.razip

4) Would you consider yourself spoiled?
spoil? i don't think so.....maybe...

5) Have you ever had a best friend who was of the opposite sex?
hmm....nope...

6) Do you want someone to be dead?
no one......tapi nak wat camne...setiap yang idop pasti mati kan....

7) What does your last text message say?
"die suh kem salam balik kat orang tu..."

8) What are you thinking right now?
"haihh...bile la nak start baca jurnal ni..."

9) Do you want someone to be with you right now?
tak mau...aku tgh kusyuk update blog ni..taknak sebarang gangguan...huhu

10) What was the time you went to bed last night?
kul 10.45pm dah ade atas katil..x sedar kul bape tertido...

11) Where did you buy the tee you are wearing now?
jusco seberang perai....

12) Is someone on your mind right now?
my dad....kejap lg nak jumpa die...hehehe

13) Who was the last person who text you?
zue san!

Ten LUCKY person to do this quiz.
i- Akhis
ii- Teh ais
iii- Nard
iv- Ticnube
v- Sasha Lee
vi- Shaza Roomate
vii- Asuma-chan!
viii- Raha-chan!
viiii- Misz Irdawaty
x- Adlan Halim

14) Who is no.2 having a relationship with?
with somebody la~

15) Is no.3 a male or a female?
F.e.m.a.l.e

16) If no.7 and no.1 get together , would it be a good?
Entah la...dah kenal nnt ok la kot.... :)

17) What is no.1 studying about?
Ijazah Sarjana Muda Sains Biology (Zoology)
Study pasal binatang2 kot....

18) When was the last time you chatted with them?
baru2 la jugak....

19) Is no.4 single?
tanya tuan empunya diri...ticnube..ko single lg x? hahaha

20) Say something about no. 2.
teh aih+bdk bio+klakar+comey = aden!

21) What do you think about no.3 & no.6 being together?
dua-dua budak biotek...bley imagine tak ape yg berlaku?

22) Describe no.9.
budak sabah...kenal melalui blog...blog die kaler putih+light blue...klik sini

23) What will you do if no.6 and no.7 fight ?
Shaza and Asuma? owhhh....tak mungkin kot... masing2 perlu bersatu sebab nak korek rahsia pakwe masing2...hehehe

24) Do you like no. 8?
SUKA!!! sebab kak raha janji nak bg adiah time konvo nnt...kan3???

25) How about no. 10?
tukang format laptop aku...ngehehehe~ :P


ok...sila la jawab tag ni ye kawan2....
daripada biar blog korang tu bersawang tak update....
meh jawab tag ni....
hehehehe

Wednesday, July 1, 2009

award from anak ikan



this award is from ANAK IKAN
thanks so much dear
really appreciate this ^_^

my lucky day

sorry guys... dah lama tak update blog kesayangan ramai ni....(apakah??) actly takde cite menarik yang nak diceritakan... nothing interesting... setiap hari pergi kerja, buat kerja, balik kerja... sampai umah dah penat. pastu tido. hmm... camtu jela rutin seharian... takde life langsung! haihhhh....nak kuar jenjalan, dwet plak takde... so, memerap jela kat umah.... bosan2..


haaa... tapi semalam aku rasa hepiiiiiiiiiiiiii sangat... what a lucky day!!!! ^________^


FIRST :
i got my first ever gaji!!! (sambil menangis keterharuan) seblom ni aku tak pernah dapat gaji ok.. kalo stakat dwet blanje from parents or scholar tu, adela... tapi tak sama dengan dwet gaji yang aku dapat ni... tak de la banyak mana pon... tapi memang rasa terharu + hepiiiii sangat dapat pegang my own money... dwet hasil kerja aku slama ni... rasa segala penat lelah slama ni, membuahkan hasil dan dwet... hehehe... dwet gaji ni cukup la nak menampung hidup sendiri and tak menyusahkan parents buat masa skarang...(gaji dah habes nnt, boley try mintak sket kot..?) huhuhu... memang my 1st gaji ni dah lama ku nanti2 kan... tak sabar nak kuar meronggeng... kaki ni dah tak boley dok diam... hehehe..

SECOND :
dapat cheque from Pusat Bahasa dan Terjemahan USM bernilai RM150! hohohoho... sebab ape dapat cheque? well.... ingat tak in my previous entry, aku ada citer yang aku kena jadi student buddy for Nanzan University students?? haaaa... rupa2 nya, jadi buddy ni dapat dwet... slama ni tak tahu pon... aku join program ni bukan sebab nak dwet.. pengalaman dan kenangan tu yang paling penting... tapi, kalo diorang nak bagi dwet tu, kira bonus la... aku dengan berbesar hati akan menerimanya... hehehe... thanks!!! ^______^


p/s: sape2 yang nak suh aku blanje die, sila angkat tangan 5 saat dari sekarang...... 1...2...3...4...5.... tetttttttt.... masa dah tamat... aku tak nampak sapa2 yang angkat tangan.. ok, the deal is over... thank you.
 
Blog Template by yummylolly.com