Monday, August 31, 2009

happy birthday Malaysia!



merdeka!

merdeka!

merdeka!!!




we LOVE u MALAYSIA!!!

Wednesday, August 26, 2009

blog ini juga berpuasa

since lately takde pape citer menarik yang nak di story mory...
so aku pon dengan rasa berat hati dan berat tulang nak berpuasa untuk seminggu dua daripada aktiviti berblogging ni....
lagipon mood untuk menulis kat blog tersayang ini semakin pudar.... entah la... (-_-")
"ku rasakan pudar dalam hatiku, rasa cinta yang ada untuk dirimu...."
ahh...sudah2... kalo dah start nyanyi kang tak mau berhenti plak... dah lupa daratan la tu.. huhuhuhu
okla...dah tak tahu nak tulis ape lagi...
just nak wish....
selamat berpuasa ye kawan2...
jangan rindu2 aku tau.... (bajet org nak rindu kat die la tu!)
aku "kuarantin" blog ni sekejappppp je.....
semoga jumpa lagi....
take care dear frensssss~


p/s: mencari ketenangan abadi.........

Monday, August 24, 2009

nak makanan yang sedap je

sempena bulan puasa ni...
perut ni asyik mengidam je....(bukan maksud yang 'itu')
teringin nak makan makanan yang sedap2....
tapi dwet takde nak beli....
macam mana ya??
ada sesapa yang kasihan kan saya??
sila lah belanja saya makanan yang sedap2...
saya setia menunggu......

terima kasih.

Friday, August 21, 2009

khas untuk ladies sahaja

Hey Ladies - Rossa


Sudah kubilang jangan terlalu yakin
Mulut lelaki banyak juga tak jujur
Bila sakit hati wanita bisanya nangis

Sudah ku bilang jangan terlalu cinta
Kalau patah hati siapa mau nolong
Seperti langit dan matahari tak bersatu lagi

Hey ladies jangan mau di bilang lemah
Kita juga bisa menipu dan menduakan
Bila wanita sudah beraksi dunia hancur

Hey ladies sekarang cinta pakai otak
Jangan mau rugi hati juga rugi waktu
Bila dia merayumu ingat semua bohong

Memanglah tak semua laki-laki busuk
Namun ladies tetaplah harus waspada
Semogalah kita semua akhirnya
Mendapatkan cinta yang tulus

Sudah kubilang jangan terlalu yakin
Mulut lelaki banyak juga tak jujur
Bila sakit hati wanita bisanya nangis

Hey ladies jangan mau di bilang lemah
Kita juga bisa menipu dan menduakan
Bila wanita sudah beraksi dunia hancur

Hey ladies sekarang cinta pakai otak
Jangan mau rugi hati juga rugi waktu
Bila dia merayumu ingat semua bohong



tag from PUT3

1) APE YG ANDA RASE SKG?
lapar....nak makan kek secret recipe...

2) RATE THAP KEEMOAN ANDA (1-5)
5-sangat emo! hahaha

3)WARNA KESUKAAN ANDA?
black and white...

4)KALAU DIBERI PELUANG, ANDA MAHU JADI ARTIS?
taknak la....sebab jadi artis tak best macam jadi diri saya skarang...

5)BAGI SATU SIKAP YANG ADA PADA ANDA
memendam perasaan....(ini juga satu sikap kan?)

6)ANDA RASE ADE SESEORANG SEDANG MEMINATI ANDA?
mungkin ada.. tapi malu nak cakap... (hahaha...perasan!)

7)KALAU ANDA BERDUKA APEKAH YANG ANDA AKAN BUAT?
menanges....

8) JIKA ANDA WANITA, BERAPAKAH MAS KAHWIN YANG SESUAI UNTUK ANDA??
mas kahwin bukan dah tetapkan ikot negeri ke?entahla.. biar my parents yang uruskan....

9) ANDA SUKA PEMBERI TAG INI KERANA???
sebab dia budak bio ^_^

10) JIKA ANDA MENJADI PEMBERI TAG INI, APAKAH 3 PERKARA PERTAMA YANG AKAN ANDA LAKUKAN
1. siapkan fyp
2. grad!
3. cepat2 kawen


SAYA TAG SEMUA FOLLOWERS.....
(kalo rajin jawab la ye....)


Thursday, August 20, 2009

berjalan-jalan melihat alam

wahhhh....penat2!! semuanya sebab nak amik skrol ijazah dan transkrip akademik... arini asyik berjalan je seharian... bukan jalan2 gi mana2. dalam USM je pon. tapi sebab sekarang tengah cuti mid sem, semua students cuti, jadi tiada pengangkutan bas dalam usm disediakan. terpaksa la berjalan kaki je nak pegi mana2....dah la transport sindri pon takde...(sila kesiankan aku skarang)


sebelum amik transkrip, kena setelkan beberapa perkara dulu. memula kena pergi pulangkan jubah konvo kat bilik jubah. nasib baik bilik jubah ni dekat je dengan lab aku. yes! pastu bila dah setel dengan jubah, plan dengan wawa and farah nak pergi amik transkrip akademik kat Dewan Utama Pelajar (DUP) plak. jarak daripada lab aku ke DUP adalah jauh ok.... amik masa 20minit berjalan kaki...(jauh la tu kan?) nak berjalan di bawah panas terik matahari lagi walaupon waktu tu baru kul 9 lebey... adoiii...


sampai2 je kat DUP nasib baik dewan sejuk.... sejuk sket ati ni... pergi amik gambar konvo on stage dlu... dub... dab... dub... dab... cuak oh nak tengok gambar sendiri...(yang seksi tu) huhuhu.. aku tak suka gambar tu! tak suka gambar tu!! arghhh... nak naik atas stage lagi!!! >_< style="color: rgb(51, 204, 255);font-size:180%;" >seksi terlebey tu.... (-_-") lepas dah setelkan gambar2, pergi ke next dewan plak untuk amik skrol dan transkrip.. ha, part ni yang best nak citer ni... hehehehe... ada sorang abang yang in charge bahagian pengambilan skrol dan transkrip untuk budak2 sains gunaan ni kan, dia HENSEM! hahaha... suka! suka! ^_^ saje je buat2 sembang ngan dia.. tanya itu ini... pastu tetiba ada akak yang in-charge kat meja sebelah datang plak. cakap2 ngan abang hensem tu.. aiii... kacau daun btol la... jeles la tuh! :P lepas dah setelkan semua... dah amik gambar, dah amik skrol dan transkrip, kami bertiga pon berjalan pulang seperti itik pulang petang... time tu dah pukul 11 am. penat berjalan berehat pula di cafe harapan sambil menikmati jus buah... perghh... sungguh nikmat dapat minum jus pada waktu tengah hari setelah penat berjalan di bawah terik mentari...(sambil buat muka penuh kenikmatan) jadi secara tak langsung, masuk lab pon lambat... muahahahaha! (nasib baik dr takde.ngehehe) pastu kul 12.30 dah kuar balik gi lunch. bape jam je dok kat lab. huhuhu... akhis ajak gi lunch kat anjung budi. jauhhhhhhhh jugak...... tapi nasib baik cuaca tak begitu hot. saya je hot... (statement gedik! :P) tempat makan ni best. ala2 cafe dalam taman... tapi jauh la... dah la nak kena naik bukit... adoiii... tapi takpelah, bukan slalu gi makan kat sini... ;) so, inilah hari berjalan saya.... bukan nak kata tiap2 hari tak pernah jalan. tapi hari ni jalan jauh sket daripada biasa. huhuhu... mengada kan? baru jalan jauh sket dah nak update dalam blog... eish2.. tapi bukan ini saje yang saya nak bagitau... sebenarnya nak cite pasal abang HENSEM tu.. hehehe... dah2.. stop dlu. kalau tidak makin galak jadinya aku ni.. hahaha... bye!!


p/s: kempunan nak makan cempedak yang kak hanis bagi aritu..... :'(

Wednesday, August 19, 2009

mari berjoli sebelum terlambat

hai kawan-kawan!!! ^____^
camne hari anda arini?? gembira? hepi bangat? sedey? frust? menyampah? rasa macam nak bunuh diri? nauzubillah... okla, tak kira apa pon perasaan anda.... anda mestila selalu ceria ok?? hadapi hari2 anda dengan senyuman.... (walaupon dalam hati rasa macam nak bunuh orang je)


okla,seperti yang semua tahu, lagi beberapa hari je kita nak menyambut bulan Ramadhan. haaa.. korang semua dah habes ganti puasa ke? siapa2 yang belom habes ganti tu, cepat2 la ganti ye.. ade lagi berapa hari je lagi ni...


oleh kerana bulan Ramadhan hampir tiba, jadi, masa yang ada semakin suntuk. mesti korang tertanya-tanya... masa apa yang suntuk??? yela, nanti dah bulan puasa kan, takkan nak pergi buang masa berjoli jugak... hehehe.. oleh yang demikian, semalam aku dah qadha awal-awal aktiviti ronggeng aku untuk bulan puasa nanti.. aktiviti bermain boling dan berkaroke.. hehehe...


malam tadi ajak shaza, balkhis and yat gi main boling. main 1 game je pon, tapi tak kesah la... lepas ni dah susah nak kuar gi main2.. even 1 game dah cukup nak lepaskan gian... tapi performance aku malam tu agak teruk. camne tah boleh kalah ngan shaza... eish3... tapi takpe, aku still menang lawan dengan yat. muahahahaha~ sebenarnya tak puas pon main 1 game je, tapi sebab faktor masa dan kewangan yang tak mencukupi, terpaksa mengehadkan keseronokan kami... (-_-")


walaupon tak puas bermain, aktiviti menghabeskan dwet masih diteruskan... ngehehehe... kali ni berkaroke plak... ingat nak masuk je karoke jamban dalam BJ tu... but since macam takde orang lain je yang karoke dalam tu, segan plak nak masuk. kang bergema suara kitorang je dalam 1 BJ tu... tak pasal2 ada yang berminat nak amik wat jadi artis rakaman plak... taknak la... saya tak suka publisiti... (bajet je!) demi menjaga reputasi diri, so we all decided nak karoke kat tempan lain. depan BJ je.. tapi tempat dia not bad jugak la... kalo dah start nyanyi, rasa macam taknak balik je.. (over kan?) masa kitorang sampai bilik karoke ni pon dah pukul 10. janji ngan akhis nak balik before kul 10.30pm... tapi, terlebey masa plak... sory ye akhis!! dah la awak penat baru balik sampling. huhuhu... dekat pukul 11 gak la baru kitorang balik. itupon nyanyi dengan mata mengantok... mana tak nya... dekat 12 lagu kitorang nyanyi.. (akhis pon karoke tau! first time dengar dia nyanyi... ada bakat ni... pasni leh ar ajak karoke lagi...hehehe) sebenarnya masing2 dah mengantuk and penat, tapi bukan senang nak kuar camni lagi pasni, terpaksa la berkorban waktu tido sket... huhu...


akhirnya, berjaya jugak kami kuar berjoli sebelum menyambut bulan Ramadhan... anda pula bagaimana?? huhuhu.... nanti dah masuk bulan puasa macam tak elok la plak kan nak bersuka ria. masa yang ada elok di isi dengan perkara2 yang berfaedah dan berilmiah.... jaga diri, hiasi peribadi... so, kalo ada sapa2 yang masih belom sempat berjoli, segeralah berjoli sebelum terlambat.... :P



p/s: selamat menyambut bulan Ramadhan al-mubarak!!! ^_^

Monday, August 17, 2009

unforgettable moments :)

dulu masa aku 1st year, bila aku tengok orang lain grad, aku seperti tak berperasaan. walaupon aku tengok diorang macam sangat hepi, aku macam konfius je... apa yang seronok nya dapat grad? ok, mungkin agak seronok sebab dah abes belajar kan? tapi takde la seronok mane pon... nak pegi amik sekeping kertas je kan... tapi perlu ke celebrate macam tu skali? aku cuba bayangkan aku di tempat diorang pada masa tu... perasaan macam biasa2 je... hurmmmmm.......


okla, seperti yang korang semua tahu... pada 14 ogos 2009 yang lalu, aku berada dalam situasi yang sama seperti apa yang aku cuba bayangkan dulu.... tapi kali ini dengan perasaan yang berbeza.. ye... beza.... memang berbeza!! dulu aku penah tanya senior aku yang baru lepas grad...


aku : akak, apa yang best nye ari convocation tu? saya macam takde perasaan pape je... takde nafsu nak convo pon...
senior : tunggu la time hani convo nanti.... baru dapat rasa.....


kini, baru aku dapat rasakan perasaan itu.... you can never imagine how it feels unless you feel it yourself... there's no perfect word to describe that feelings.... ok, mungkin agak hiperbola statement tu, but seriously, aku tak tahu nak describe feeling tu camne....


actly aku tak tahu nak cerita camne, tapi aku cuba la ceritakan serba sedikit what is happening on that day....14 august 2009.....3.30 pm....sidang ke-6..... ijazah sarjana muda sains gunaan dan ijazah sarjana muda sains dengan pendidikan.....


9.30 am
-bangun tido lambat sebab the night before memang tak boley tido...

11.00 am
-sempat lagi online... check facebook, blogwalking, layan youtube...
-
perasaan ketika ini : masih boley dikawal....

1.00pm
-bersiap2 dengan penuh kekalutan....mandi....dress up....pray....
-perasaan ketika ini : serba tak kena!

2.00pm
-gerak kuar dari rumah ke USM... tempat berkumpul para graduan... dah la jalan kaki je...sambil bawak jubah lagi... cuaca panas plak tu... berpeluh-peluh den... sempat meet with my parents serahkan kad jemputan majlis... sampai je kat DK bersiap2 kat sana... perghhh... ramainya orang.. masing2 nak amik kad nama and bersiap2 dalam DK tu... sesak giler...

3.00pm
-agak2 dah macam cun, gerak masuk dalam DTSP... ohye, aku tak sempat nak mekap pon... sebab sume tukang mekap takde bersama... pakai compact-powder and lipstick je... kesian aku kan?? semua orang mekap lawa2...aku je biasa2... ok, takpe... tunjukkan natural beauty kamu... (nak pujuk hati yang lara)
-masuk je dalam dewan tu, rasa macam nak tengok konsert plak... ramai giler orang... fuhhh... neves2... aku dapat tempat duduk baris 2nd last dari belakang. okla, dekat sket dengan tempat duduk tetamu.. nampak my parents :') huhuhu...

3.30pm-5.00pm
-majlis bermula...perarakan masuk orang2 tertinggi universiti... NC, TNC, dekan2, lecturer2... -nyanyi lagu negaraku, lagu USM
-penyampaian skrol kepada bebudak sains gunaan...

-penyampaian skrol kepada bebudak sains dengan pendidikan...

-ucapan NC

-nyanyi lagu negaraku

-perarakan keluar barisan tertinggi universiti...


5.00pm
-boley kuar dewan!!!


fuhhh....tamat sudah majlis yang simple but penuh protokol.... nasib baik bebudak sains gunaan dapat skrol dulu... takde la penat menunggu turn... huhu.. haaa... ni nak citer sket ni.. sebelum nak naik pentas tu kan, macam2 yang aku pikir... camne kalo aku jatuh? camne kalo aku melakukan kesalahan2 yang tak sepatutnya buat? camne kalo skrol aku terjatuh? camne kalo...? camne kalo....??? tidak! tidak! tak nak naik atas pentas!!! saya pentas-phobic!.... wuwuwuwu.... memang cuak giler ah... sejuk dah tangan ni... makin nak naik pentas, makin gelabah aku jadi... rasa macam nak nanges pon ada... huhu... sebelum naik pentas tu dah set in mind, apa2 yang jadi, senyum je... ok, senyum... senyum.... senyum....


tiba giliran aku amik skrol daripada naib canselor.... ok, senyum.... maintain..... bagus2... jaga sket kain tu, jgn smpai terover selak... ok, senyum lagi.... sampai la aku turun stage, muka asyik senyum je.... tapi senyum yang macam nak nanges... burok!!!! (sila jangan imagine...nanti dapat nightmare!) balik je tempat duduk, aku dapat rasakan senyuman aku tu plastik sangat.... arghhh... mesti burok giler dalam gambar.... kalo sebelom ni aku rasa macam tak nak naik atas pentas, kali ni aku rasa nak naik lagi skali.... T_T


ohye, sepanjang masa dalam dewan tu, sementara menunggu majlis tamat, ada something yang menarik perhatian aku.... seseorang di atas pentas tu... mr.sheffield (bukan nama sebenar)!!! hahahaha... masa yang lama tu rasa macam kejap je..... kalo nak tunggu lagi sejam dalam dewan tu pon aku sanggup... sebab leh tengok mr.sheffield... ngehehehehe....


habes je majlis tu, masing2 sebok dengan family masing2... nak tangkap gambar ngan kawan2 pon tak sempat... ade la sempat jumpa 3-4 orang je... yang lain sume tah menghilang gi mana tah.. agak frust sebenarnya coz tak sempat nak tangkap gambar ramai2 dengan kengkawan.... (-_-") wuwuwuwu.... walopapepon, aku tetap happy sebab dapat jumpa dengan kawan2 yang lain and semua ahli keluarga aku datang to my graduation day! dan tak lupa juga kepada semua yang bagi convocation presents kat aku.... thanks y'all.... ^_^


okla, korang layan jela gambar2 kat bawah ni.... kalo nak tengok banyak2 lagi boley gi kelik kat my facebook account ye.... :)
(gambar time ambik skrol ngan naib canselor akan di upload kat facebook later....sebab tak pegi amik pon lagi gambar tu...hehehe)

-- me --


my beloved parents


my precious family


my bestest buddy


my forever roomate, shaza


with dear asma a.k.a puteri katak


present from my family... fresh roses + teddy
(teddy kaler pink tu asma + ezzah bagi)


p/s: diorang kata aku seksi kat atas stage....uwaaaaaa!!!!! puas control tapi nampak jugak.... harap2 la orang lain tak prasan sangat... (-_-")

Saturday, August 15, 2009

the time has come!!

will update about my graduation day soon~
check it out later guys!!
*wink*

Wednesday, August 12, 2009

kelab ronggeng reunited

weeeeehuuuuu~~
apa khabar semua..??? (bajet macam dalam konsert) hopefully korang semua sehat dan bebas daripada sebarang penyakit. jaga kesihatan diri. kalau tak berapa sehat, cepat2 pergi jumpa doktor and jangan lupa makan ubat. pesanan ini di taja oleh kementerian kesihatan malaysia. terima kasih.


hahahaha...poyo je. maaf2... (sejak bila mintak maaf bila jadi poyo ni??mengada!) okla, bersempena dengan title entry kali ni, aku nak citer sket pasal my reunion. reunion apakah? jeng3... my suweeeeet kelab ronggeng tersayang~~!!! :')


tapi yang sedeynye reunion kali ni tak cukup ahli... me, shaza, ann, ezzah and asma je... si yat tak dapat join... al-maklumlah... orang bz... banyak komitmen... haihhhh... takpelah, takde jodoh bersama kali ni... mungkin lain kali...


so, petang tadi kitorang plan nak kuar sama2... as usual la kan, plan nak kuar, tapi takde hala tuju yang nyata. dah masuk dalam kereta baru decide nak pegi mana... so, we all pon decided nak pegi makan2 kat hammerbay. tepi laut. macam romantik je kan... *wink* dah la kitorang pilih tempat yang baekkk punya. jauh daripada orang ramai. tapi siap ada taik cicak di mana2... fresh lagi... tempat lain takde.. memang spesel btol ah tempat ni.... (-_-")


sebab nak nampakkan keserasian antara kami, jadi kitorang decide nak order makan sama2.. share profit. menu petang tu : nasi putih + tomyam ayam + kailan ikan masin + telur dadar + ikan jenahak masak lamprik... minum : air epal + asam... total = rm74... konon nak jimat, rupanya lagi mahal.... takpelah, skali skala kan..... (-_-")


ezzah and me


shaza--asma--ann


suka je amik pic makanan yang dah abes...lalalala~


gaya cam nak tekel ezzah je...hahaha


letak gambar busuk asma...hahahaha


there's something wrong with this pic...spot the not?


muka teruja ezzah


aku tak mengantok pon sebenarnya (-_-")


ohye, lepas kitorang abes makan, berlaku 1 insiden yang kalau aku citer dalam blog ni, sure ezzah akan marah. tapi sebab ini blog aku, so aku nak citer gak. muahahaha.... (gelak kejam) tadi kan....lepas kitorang makan2 kan....ezzah kan.....dia kan....kena kan...... (saje cite camni nak bagi korang saspen..ngehehehe) okla2, tegak ke titik itu (straight to the point), kan aku cite tadi yang tempat makan kitorang ade najis cicak, nak makan pon penuh berhati2 sebab bila2 masa dan di mana sahaja cicak tu boley lepaskan dia punya tahi. alhamdulillah la, time kitorang makan, pandai plak cicak ni menghormati rezeki. dia tak berak merata2.. tapi, bila kitorang dah abes makan, mungkin dia dah tak tahan, so dia pon "shoot" and mendarat kat atas kepala and baju ezzah.... oh no! kecian ezzah.... kureng asam jawa btol cicak ni... kalo nak berak pon tunggu la kitorang blah dlu. saje la ni nak sabotaj tak bagi kitorang dok lama2 kat situ... huh.... yela2, fine! kitorang pegi la... ezzah mungkin fobia nak datang tempat ni lagi... takpe ezzah... lain kali kita makan kat pondok yang lain plak ey..... :)


lepas dah merajuk dengan cicak tu, kitorang pon pegi ke queensbay mall. semayang maghrib and window shopping. when i said window shopping, i really mean it ok... huhuhu... ezzah jela kot yang terpengaruh untuk beli cardigan rm10... memang sangat murah dan cool ok!! kalo ikotkan hati nak je beli gak. tapi dah takde duet, terpaksa telan air liur jela.... *gulp* actually kitorang datang queensbay memang takde hala tuju pon. bukan nak window shopping sangat pon. tengok2 camtu jela. pastu gi foodcourt beli makanan untuk member2 and trus balik...


sebenarnya memang tak puas pon jalan2 dengan diorang arini, tapi sebab masing2 ada hal lain, so, dapat spent time kejap pon dah kire ok... pasni entah bila dapat jumpa diorang lagi... sedey ah... dah la time aku convo nanti adik2 ku itu tak boley datang... dah la hadiah pon tak nak bagi... perghhh... kecewa giler ahhh... (ezzah,asma...ada maksud tersirat di sini) masa ezzah drop kitorang kat umah sewa tadi, memang aku rasa sebak sebenarnya. tak tahu la. macam la tak boley jumpa lagi kan. tapi rasa camne tah. sedey sket. mungkin sebab nanti tak boley amik gambar konvo same2 kot... dengan asma, dengan ann, dengan ezzah, dengan yat........ hurm..... aku memang sedey sebenarnya.........



ezzah : nape awk balik umah awal sangat??? tak dapat nak amik gambar konvo same2...kecewa! :(

asma : hope dapat jumpa awak time konvo nanti... nak tangkap gambar sama2............boley x??

ann : selamat berkonvo sayang!!! nanti kalo de masa kite jumpa and tangkap gambo bersame k... :)

yat : akak nak awak bagi akak bunga!!!! ini paksaan....!!!

shaza : rumet! selamat berkonvo ye..... jangan lupa bagi adiah kat kite gak ye...hehehe

convo invitation

Tarikh: 14 August 2009
Masa : 3.30pm
Tempat : Dewan Tunku Syed Putra (DTSP) USM
Ijazah : Ijazah Sarjana Muda Sains Gunaan (Biologi)


Semua di jemput hadir ok!
Untuk lebih afdal, sila bawak bunga + hadiah + chocs kepada aku....
kalo tak nak bawak pon takpe, boleh je beli kat tapak konvo sana...
harga pon reasonable...memang berbaloi!!!!
hehehehe....
jumpa korang kat sana ek...
^_^


p/s: kepada semua kawan2 yang bakal konvo, congrats guys!!! selamat berkonvo ye!!! :)

Monday, August 10, 2009

under one roof

semalam sesi pengambilan jubah sidang ke 6 untuk bebudak biologi gunaan. so semua budak sidang ke 6 wajib datang ambik jubah. (kalo nak suh wakil datang amik pon bley je sebenarnya) walaupon konvo kitorang ari jumaat, mana2 budak yang dok jauh dari penang, kena datang awal la kan, pastu stay sampai ari jumaat. sebab aku memang stay kat usm, so ramai la kawan2 aku yang nak tumpang skali dok umah sewa.. memang ramai giler ah yang dok umah tu.. meriah giler! dah la lama tak jumpa, dapat lepak skali... macam2 citer ah leh gossip..best2! :P


aku, shaza, fifi, sya, hema, ina dah memang tuan umah tetap umah tu. tambah plak dengan bazla, tikah, salmi, ijan, nard indie winkie, yana, sue, ijah and kawan hema... perghhh... memang sangat ramai kan? tapi sangat meriah lah... umah sewa kitorang tu pon xdela besar mana, tapi cukup la nak menampung suma yang ada.. suasana dah macam hari raya. masing2 bila dah amik jubah tu dok sebok nak try2 pakai. matching ngan baju ke tak, kasut ok ke tak, belajar camna nak pakai jubah... macam2 kerenah.. dan ramai la jugak yang jadi image consultant.. hehehe... tunggu la ari convo nanti... mesti lagi meriah... :)


tengah hari tu, lepas amik jubah, aku and geng yang dah lama tak jumpa ni, pegi kuar jenjalan kat BJ. diorang teman aku nak carik kasut untuk konvo nanti. naik atas, turun bawah, pusing 1 BJ still xde gak yang berkenan.. last2 beli gak la apa2 yang ada. kasut 1.5 inch kaler grey... mak aihhh... tingginye.. (bagi aku kasut 0.5inch pon dah cukup tinggi ok) ni pon bebudak ni yang tolong pilihkan... baju aku pon kaler grey gak, so boley jela...


lepas dah penat shopping2, ape lagi... masa untuk berjoli~~!!! hehehe.. since dwet pon dah xde sebab berabes beli kasut, so kitorang pon berjoli cara org miskin...(org miskin berjoli gak ke?huhu) ape lagi... gi karoke jamban la... hehehe... aku, shaza and tikah... sorang nyanyi 5 buah lagu... baru nyanyi 5 lagu dah takde suara... mau takde suara, nyanyi lagu suma lagu2 yang nak pecah anak tekak... hahaha... release tension la kan... puas ati dapat jerit... ngeeeeeee~ :D


lepas sakit tekak menyumbangkan lagu sampai takde suara, kitorang pon balik umah. malam tu kitorang gi makan plak kat berkat. dah lama tak pekena tomyam... sedapnye!!! (tapi seriously, sangat rindu tomyam restu...huhuhu...) lepas makan tak trus balik umah. pegi plak ziarah plak umah jue and geng kat u heights.. borak2 ngan diorang, sampai aku sindri tertido kat sana. bebudak ni kalo dah sembang, tak hengat nak balik. hehehe.. dekat kul 12 malam baru la kitorang balik umah bali2.. sampai je umah, siap2 barang untuk keje sok, trus tido tak hengat dunia...... zzzzzZZZZZZZZZ


p/s: tak semangat nak datang kerja dah..... :(

Saturday, August 8, 2009

award from CIK F

dapat award from




nyatakan 5 fakta menarik mengenai pemberi award ini

1. merupakan bekas housemate saye
2. seorang yang kecik molek + comel orangnye
3. sekarang sambung master kat usm
4. suka simpan rahsia....
5. saya sayaaaaaaaang dia.. :)


setiap blogger harus menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya

1. nama saya nurulhani shakila fadzil
2. baru je abes degree kat usm
3. nak convo 14 ogos 2009 nanti
4. now jd RA dr.razip
5. bercita2 nak sambung master kat usm gak
6. seorang yang emo
7. sangat menyayangi family dan kawan2
8. masih single dan available...
9. agak choosy dalam membuat pilihan...
10. sedang dlm proses utk cuba melupakan my HNZ... :'(


anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya,dan describe tentang mereka

1. balkhis - geng makan tengahari + shopping!
2. asuma chan - puteri katak yang emo + stress
3. liani - kipas-susah-mati SuJu
4. shazzy - roomate sejati dulu kini dan selamanya
5. hani syahida - so-called twins :)
6. syafarah - my sweeeeeetie ^_^
7. sasha lee - kekasih penyakit putera...malu tapi mahu...hahaha
8. virginbitter - sahabat blogger
9. aswar - member mrsm pendang+usm
10. anirda - rain.....rain.....rain.....


p/s: thanks cik f!!! saya sayang kamu tahu! :)

mimpi best!

semalam mimpi best... muahahahaha.... sila jangan imagine mimpi yang bukan2.... (fikah,i tak mimpi ape yg kite sembang dgn chee wah semalam k..) aku mimpi best sebab dapat mimpikan my HNZ! yessssssss!!!!! sangat heppppppiiiii~~~


petang semalam dah berjanji kepada diri sendiri... ok, lepas ni, sila lupakan en.HNZ... lupakan dia... lupakan!!!! jangan ingat lagi...!!! ok2... baik... mulai dari hari ini, mari kita lupakan dia.... tup2....


ambik kau! malam tadi kan dah termimpi dia... hahaha... mesra plak tu... dalam mimpi tu, boley plak kitorang sembang pasal wonderpets... siap nyanyi2 lagu wonderpets lagi... apakah??? hahaha.... ok, dah nama pon mimpi kan... hanya mainan tido... tah pape je...


tapi.... lepas bangun tido pagi tadi... rasa bahagia la jugak... macam betol2 je dapat sembang2 ngan dia... rasa macam tak nak bangun tido. nak trus tido dan bermimpi... mimpikan my HNZ lagi..... *pejam mata kuat-kuat*


paksa diri untuk tido, tapi dah tak boley.. tengok jam dah pukul 10 pagi.... alamak!!! owh, nasib baik arini weekend... phewwwww~~~


p/s: ok, lepas ni betol2 nak lupakan my HNZ... saya cuba! T_T

Friday, August 7, 2009

entry pasal kak hanis

entry ni saje2 tulis... seriously dah tak tahu sangat nak update ape... so, nak cite la pasal Kak Hanis. sapekah kak hanis yang dimaksudkan? model Hanis Zalikha tu ke? oh,tidak2.... beliau ialah nor hanis mohamad razali... errr...betol ke nama kak hanis camni? kalo salah, sorry ye.. hehehe.. ape pasal tetiba nak cite pasal kak hanis plak ni??? errmmm.... biar la aku nak cite pasal ape pon, ye tak? kalo rasa malas nak baca tak payah baca. takde paksaan untuk membaca... as easy as that kan... :)


ada orang kata, aku dengan kak hanis ni macam sama. apa yang sama pon tak tahu la. ada yang kata muka sama... ada yang kata badan kitorang kurus dan tinggi yang sama.. hmm.. ape2 jela.. yang penting, nama je la kot yang nak sama... hani hanis. okla tu.. untuk pengetahuan korang, aku dengan kak hanis ni dah lama berjiran masa dok kat usm dlu. kitorang dok kat cluster yang sama. selang beberapa bilik je. since aku first year lagi. time tu kak hanis second year. kebetulan kak hanis ni pon course biology gak.. kire senior aku la ni.. tapi biasa la kan, masa first year dlu, junior mana berani nak sembang2 ngan senior. selisih jumpa dalam toilet pon tak berani nak senyum. korang tak kenal lagi roommate kak hanis sorang ni camne. muka garanggggg gila ah.. tak bley blah... kalo jumpa tak penah nak senyum.. kerek memanjang.... takpela, aku junior..dia senior... sabau jelah~


pastu dah lama2, tetiba macam dah rapat ngan kak hanis... jumpa dalam toilet pon dah bley senyum2.. borak2... kadang2 aku slalu lepak bilik kak hanis... bile bosan dok sorang2, aku terjah bilik dia. bila malas study, aku terjah bilik dia gak. ske ati je terjah bilik orang kan? hehehe... secara tak langsung, rapat ngan roomate kak hanis skali yang garang tu... nama dia kak nani... budak bio jugak... bila dah kenal betol, baru la tau yang diorang ni takde la 'garang' mane pon. tapi saje wat kerek ngan junior.. ceisss... haaa... ingat lagi, dlu kalo kami bertiga dah masuk dalam toilet, kecoh je toilet tu. dah macam ape je... main curik2 towel la, tutup lampu toilet la... aiii.... dalam toilet pon jadi... hahaha...


selangkah ke alam second year, aku still dok kat bilik yang sama... roommate yang sama... dan jiran pon yang sama gak... akak2 jiranku dah final year... jadi, mereka jarang berada di bilik... kali ni, kalo aku bosan pon, dok la terperap dalam bilik sorang2. my roomate ni kadang2 bz. yelah, orang kuat desasiswa saujana kan... so, jarang la ade dalam bilik.. ermm... kadang2 kak nani ade gak lepak bilik aku.. itupon bile die dah kebosanan dalam bilik dia ataupon dia terlupa nak bawak kunci. terpaksa la tunggu roomate datang jemput... kesian.... :P hmm...pastu plak weekend slalu je kak hanis balik umah. tak habis2 ngan homesick. dah tua bangka pon homesick lagi.. ooops... sorry kak! hahaha.. :P


semakin lama kitorang jadi makin rapat. ingat lagi dekat2 nak abes sem aritu, kak hanis ade wat makan2 kat bilik dia. dia wat choc fondue. kitorang makan biskut cicah choc... nyum3.... dah lama tak makan... :( lepas aku dah naik third year, akak2 ni pon dah takde... aku pon tak dok lagi kat bilik tu...membawa diri bersama roommate ke bilik lain... memulakan hidup baru di bilik baru... huhu.. sejak daripada aritu, dah lama tak jumpa kak hanis and kak nani.... kak hanis ade la jugak terserempak ngan dia kat dalam usm ni, sebab dia still sambung master dalam usm, tapi kak nani memang terus tak jumpa dia dah.. lepas grad terus tak penah datang penang dah... entah bila dapat jumpa lagi :(


anyway, lunch tengahari tadi kak hanis ajak makan skali dengan dia.. makan soto kat cafe bakti. kak hanis blanje... yeeehuuuu!!~ ^_^ sonok betol bila ada org nak blanje ni.... lagipon dah lama tak sembang2 ngan kak hanis. banyak betol story yang kitorang share. yela, walopun skang masing2 ada kat USM, still susah nak jumpa. kak hanis ni punya la bz.. since dia undergrad student lagi.. asyik pegi fieldwork la, pegi sana la, pegi sini la... haihhh.. ni pon nasib baik dpt jumpa kejap. nanti next week dia ade hal nak pegi somewhere lagi... adoii...tak reti dok diam la kak hanis ni.. asal jangan lupa hadiah konvo saya dah la...hehehe...


okla, dah tak tahu nak bebel ape lagi dah pasal kak hanis ni. tak pasal2 kak hanis femes... aku dok cite pasal dia... kak hanis lagi femes daripada aku? owhhh...tak bley jadi ni... hehehe.. papepon, sonok sangat dapat kenal kak hanis. actually dia banyak ajar aku yang kurang di ajar ni...(apakah??? hahaha) since aku 1st year lagi... kalo aku tak paham ape2, gi carik dia... lagipon she's one of the malay student yang terhebat dalam batch dia... budak pandai ah dia ni... slalu je dapat high pointer... hebat2!!! sesape yang berminat bley ah try ushar2.. she's single and available... *wink* hmm... actually, sampai la sekarang ni pon... if aku ada pape masalah or sebarang kemusykilan, slalu je aku rujuk kat dia lagi... (gedik kan? bajet macam budak 1st year lagi la konon...) yela, dia dah banyak pengalaman kan... x salah nak tanya pendapat dia... aku berpegang pada kata2 kak hanis dlu.... "kalau ada pape masalah, tanya la akak..." yup....i still remembered that words.. i appreciate that! :)


p/s: thanks for everything kak hanis!!! ^_^ errr....bila nak bawak saya rempit ni???

Wednesday, August 5, 2009

long silence...

hello semua~!
first of all nak mintak maaf banyak2 sebab dah lama biarkan blog ni berkulat berulat dan tidak terurus... mesti korang tertanya-tanya kan...

"mana la makcik sorang ni pegi....??"

"entah hidop lagi ke x tuan blog ni..."

"bile nak update woi..!! berkulat dah blog ko ni...!!"


relax2....jangan marah2....jangan emo2....cool je ^_^
actually sepanjang ketiadaan aku slama beberapa hari adalah di sebabkan aku kurang sehat sket sebenarnya... demam + batuk + selsema = simptom2 demam biasa.... :)
but...not to worry, not to sorry.... i feel much better now... syukur alhamdulillah... (tiru gaya iklan bio aura)

ohya, untuk pengetahuan korang, gaji aku dah masuk 31 julai 2009 aritu... trima kasih kepada semua yang mendoakan...korang memang best ahhh....ni yang rasa nak blanja korang skali ni... *wink*

okla, nanti bila aku dah betol2 sehat, aku akan update balik blog yang dah berkulat ni....wat masa sekarang takde mood lagi nak bersihkan blog ni dengan update2 yang baru... tunggu ye....

nway,tima kasih kepada sume readers yang slalu menjenguk ke blog buruk ni.... korang memang best ahhh...! nanti aku melawat balik ye blog2 korang yang best tu... ;)
 
Blog Template by yummylolly.com