Saturday, December 4, 2010

special entry : memoirs of Japan

sepatutnya entry ni di update pada bulan lepas bersempena hari kejadian. tapi, sebab dah terlupa, maka di postpone ke bulan ini. takpe jela kan. same je... daripada tak di update langsung. better late than never kan... hehehe..


actually, takde la special mana pon entry kali ni. cuma saje gatal2 tangan nak mengupdate. rasa rindu plak waktu tu.... ouh~~ pejam celik, pejam celik, it has been almost 2 years. tapi rasa cam baru je lagi... :')  do u guys have any idea on what i'm talking about? okla, kalo nak tau kisah nye, boleh kelik kat sini dulu.....


jadi, untuk melepaskan rindu selama 2 tahun ni, aku just nak update few pics yang jadi kenangan sepanjang aku kat sana... saje, nak mengimbas balik nostalgia2 lama... :')


 miss my roomate, shaza <3

 we are SAUJANARIANs~

 udon oishiiii!!

 with japanese ladies + kimono

 with Nanzan University students

 family dinner @ old spaghetti factory

 rindu nak tidor atas futon yang empuk giler

 with my still-beautiful-okaasan

 with my funny otousan

 my first time wearing yukata

 both wearing kain batek + kain pelikat

last day with okaasan :(

last day with otousan :(
kat recycle center

shopping2 with okaasan

terpaksa masuk tarian joget -_-"

okaasan datang tengok performance we all ^^

 shopping omiyage untuk family and friends

 geng ronggeng ku~ :)

 with soeda sensei yang banyak bagi guide

 dapat yukata free!

 geng joget yang over! hehe

 in front of KKR Hotel, Nagoya

 sempat lagi kan.... (-_-")

 Here we are! Changi Airport...

stranded at Changi Airport for 15 Hours... but still happy! ^^

 kipas tu kitorang wat sendiri tau...

 first time naik subway...


arrived at Chubu Airport, Nagoya

finally, arrived at Penan International Airport ^^



erm... banyak gak gambar yang aku post untuk arini kan.. cukup2 la ye.. kang ade plak yang muntah darah tengok pictures aku ni... huhuhu.. 


actually, the motive of this entry, just nak bagitau, kenangan selama seminggu kat sana, cukup untuk buat aku ingat for my whole life. walaupon masa kat sana sekejap je, but it will last in my memory forever.... :)



p/s: Dear Allah, thanks for giving me these wonderful memories......

Wednesday, December 1, 2010

my ULTIMATE bias

untuk entry kali ni, aku nak story pasal sorang mamat ni... mamat yang telah buat aku jadi gila bayang kat dia. ok, gila bayang word yang agak extreme. tukar2... kire "kipas-susah-mati" dia lah! he's my first favourite korean idol.


Inilah orangnya... EUNHYUK! comel tak? comel tak? heeeeee :D he's a part of korean best group, SUPER JUNIOR! ade lagi ke orang yang tak kenal group ni? ala, yang femes dengan lagu "sorry sorry" tu.. aishhhh... memang ketinggalan la korang ni... errr... errr.. actually aku pon agak ketinggalan sebenarnya. before this, i'm not into kpop/kdrama. aku lebey layan jpop and jdrama. sebab japanese nampak lagi cute kot. hihihi...


tapi, lately, dah ter addicted kat kpop pulak. my favourite idol group, of course SHINee (my first love... auwww) and SUPER JUNIOR! my eunhyuk to be exact... yay! kepada siapa2 yang tak tau lagi, SUPER JUNIOR ni ada ramai members. about 13 of them. (but now tinggal 10). among them, he's the one yang paling menarik perhatian aku. (walaupon agak rambang mata tengok ramai pakwe2 handsome). eventhough some people said that there are other member who is much more handsome than him. yeah, nevermind. he still handsome for me. ^^ hm, other than being handsome, he has unique personality which why i admire him a lot! so, why do i like him? wanna know? check this out... ^^


1) he's so cute! :)


2) he's a good dancer - dancing machine, eunhyuk!

3) he got nice abs.. hihi


4) he's such a dork!

5) innocent and shy 

6) too HOT!

7) gummy smile :D

8) too adorable

9) sense of humour - funny hyukkie ^^

10) cheeky ;)



actually, there's a lot more why i like him. i don't know. he's overrated! ^__^



erk... rasanya kalo nak cerita pasal my ultimate bias ni, takkan abes kot. hahahaha.. motif entry ni? just wanna let people know how great he is. lalalala~ u all tak suka? hurm.... takpelah... (-_-")
don't worry eunhyuk oppa, i will always support u! *love*


saranghae oppa~~ ^^


p/s : credit to Google for all the images....

Tuesday, November 30, 2010

bila budak bio masuk workshop...

semalam aku kena attend workshop. bukan macam workshop baiki kereta tu. tapi ni workshop penulisan jurnal and thesis. takde apa2 yang menarik pon nak bagitau. cuma, yang seronok dapat makan free. sedap plak tu. siap boleh bawak balik bekal lagi. hahaha.. sebab tu aku seronok datang workshop, boleh makan free... hahaha.. okla, nak bagitau tu je... kire update la jugak kan.. ngehehehe

 ni la workshopnye.. 

prof jemputan - prof john leslie

Sunday, November 28, 2010

terpaksa mengupdate

assalamualaikum kawan-kawan..


hahaha.. sudah lama aku tak update blog ni kan? biarkan. memang sengaja pon. saja nak tengok ade orang kesah ke tak.. rupa-rupanya, memang tak de orang yang kesah pon kalau blog ni tak berupdate... huh, kecewa~~~ tsk. :(


actually tak tau nak update ape. okla, update jela pape pon kan. hmm... setelah sekian lama aku asyik terperuk je kat dalam lab, akhirnya petang tadi aku keluar dari tempat persembunyian. sempat pergi meronggeng ke BJ dengan si budak Yat. kami berdating 2 orang je. baru la ada privacy kan. kekeke... sampai2 je kat sana, tempat pertama yang dituju untuk melepaskan gian ialah kat BJ BOWL. pergh... lama giler tak main kat sini. nak pilih saiz kasut pon dah tak ingat saiz berapa. punya la lama tak datang sini kan. huhu... dapat la main dalam 3 game.. nasib baik skil2 masih mantap walaupon dah lama tak main kan. hahaha... puji diri sendiri plak. tapi tadi masa last game, aku kalah dengan yat. ceisss... macam mana bley lawan sifu ni? haish... wat malu den je... *geleng-geleng kepala*


lepas abes main boling, mak cik ni (yat) ajak plak tengok wayang. cite NGANGKUNG. memula aku ingatkan ni cite dari siam ke indon ke... rupa-rupanya cite dari malaysia. memang ketinggalan zaman betol la aku ni kan... overall, citer ni bley tahan la gak. cite horror comedy. tapi jalan cerita dia macam tak berapa best. macam tak complete je. ke, aku sorang je yang pikir camtu? huhuhu...


erm, pas dah main boling, tengok wayang, kitorang jenjalan je. pastu gi makan. borak2.. gosip2... berbincang dari hati ke hati. memang macam2 topik la. kalo dah jumpa ngan mak cik ni memang. ade je benda dia nak cerita. and i will always be there to lend my ears for her. awwwww~ so sweeeeet... :') hahahaa... maaf, dah tengah2 malam ni jadi sengal plak.


wah... mata dah tak larat nak bukak ni. asyik salah tekan hurup kat keyboard ni je... maknanya, aku dah kena berenti menaip sekarang. sangat kepenatan. pagi pegi lab, petang meronggeng, malam nak update blog plak. penat2... ok, till then~ daaaaaa!


jom tido!

Saturday, October 23, 2010

toothache :'(


Gigi saya kurang sehat sekarang.
Sila bersimpati... :'(


Arghhhhh......
Hate this!
Dah tak boleh makan sweet food buat masa ni..
Chocolate apetah lagi kan....
Wuwuwuwuwu... :'(


Untuk makluman, saya tak suka pergi jumpa dentist.
Jadi, padan muka saya.
Tolong jangan gelak kuat-kuat, terima kasih.
Haih... entah bila la nak baik camni...
(-___-")

Tuesday, September 28, 2010

oh, aku ada blog rupanya!

walaweiiii...

punya la lama tak update. sampai lupa yang aku ada blog rupanya. muahahaha...

adeh... adeh... nak update! nak update! tapi nak update pasal pe???

haishh....

nampak suram je blog aku ni. follower pon tak bertambah. nak harapkan orang mengomen apetah lagi.

pastu mula la nak kecik ati bila takde orang nak komen.

padahal diri sendiri tak rajen mengupdate. kalo update pon, dah la story tak best. arghhh....

ade tak sape2 nak tolong update kan blog aku? ngehehehe...

pleaseeeeee.... ^_^ (wat muke comey)



p/s: tak suka la perasaan macam ni... haihhh (-_-")

Thursday, September 9, 2010

hello 23!




HAPPY 23rd BIRTHDAY!

Alhamdulilah, dah 23 tahun aku hidup kat muka bumi Allah ni. bersyukur sangat-saangat sebab Allah masih beri aku kesempatan untuk terus hidup, di berikan kesihatan yang baik dan di beri peluang untuk terus membuat amal kebajikan (yela, pahala bukan nye banyak. kesempatan ni la nak tambah pahala)


so, di kesempatan ni, aku nak wish million of thanks to all my family, my friends, my colleague, and to all yang wish for my birthday! tak kesah la, by facebook ke, SMS ke, face-to-face ke, blog ke, ape2 je.. it's the thought that counted... terharu sangat... thankkkkkkk you~~~~~


okla, tak leh lama2 ni. esok dah nak raya. banyak lagi nak kena prepare. anyway, nak wish jugak selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir batin... enjoy your raya! ^_^



p/s: age is just a number..... (-_-")

Saturday, September 4, 2010

September kembali lagi!

assalamualaikum semua :)


sedar tak sedar dah masuk bulan September. rasa cepat je kan.... (yela, kan dah lama tak update blog. huhu) bila masuk bulan September je, rasa gembira lain macam je. eheheheh. mungkin ada yang tak tau sebab apa kan. okla, straight to the point jela... sebab, my birthday is on September 8th. so, kena la happy2 kan? and i think, the date of my birthday is soooooooo special for this year. check this out....


08 September 2010
(08-09-10)

ain't it special??? ^_^


hahaha... suweet je kan? ala... biar la aku nak hepi2 pon... masa ni la senang nak tuntut present. kalo hari2 biasa, takde maknanya aku nak dapat present kan... *sigh* so, korang ape lagi? boley la start prepare carik adiah besdei untuk aku sekarang ek.. kalo ade sapa2 yang perlu kan address, nanti inform aku. hahahaha...


ouh, arini 4th September. HEPI BIRTHDAY TO MY BESTEST FRIEND~ATIKAH!
a simple wish for her; have a great and blissful year ahead, stay healthy, good luck in your future undertakings, and hope we'll always be best friend forever... love u my dear! :)


ok, that's all for now. for those yang sambut birthday dalam bulan September jugak, i just wanna wish u guys HAPPY BIRTHDAY! semoga panjang umor and happy2 selalu ye... live life to the fullest! ^_^

Monday, August 30, 2010

merdeka! merdeka!

just wanna wish...

HAPPY MERDEKA DAY!


I'm so proud to be a Malaysian.. ^_^




Thursday, August 19, 2010

entry pertama untuk bulan ogos

assalamualaikum semua...
rindu aku tak???
ngehehehehe...
memang dah sangat lama tak update kan.
bukan tak tau nak update ape, tapi takde masa.
bukan sebok, malas....
haishhh...
padahal every week ade je mende baru yang berlaku kat aku....
contohnye macam.....


- aku dah beli laptop baru! hihihi *blushing*
- majlis convovation junior2 aku... down memory lane --> tingat camne persiapan konvo aku tahun lepas.. tsk :')
- macam2 peristiwa yang berlaku di lab... sedey, gembira, marah...
- sambutan bulan ramadan al-mubarak...
- jualan hari raya di lab sehari sebelum berpuasa..
- lastly, peristiwa aku di'suspect' denggi...


seee? seeeee?  macam2 je peristiwa yang berlaku kan. cuma aku malas je membebel kat sini. kan best kalo ada orang yang nak tolong taipkan. memang dasar pemalas tak hengat! ehehe. ok2, bulan ramadhan ni, aku try change attitude. tamau malas2. boleh ke??? errrr.... kite tengok la camne nanti. muhahahah...

okla, sampai sini dlu. ade keje lain. daaaaaa~


p/s: jangan abaikan blog aku ni.... uhuk2...

Saturday, July 24, 2010

The Name I Loved...

currently I'm listening to this song.
over and over again.
i'm addicted!!!
ouh~ lagu ni sangat touching.. :')
first time dengar, terus jatuh cinta...
L-O-V-E SHINee!!! ^^
ok, nak start feeling2 sekarang.
enjoy the song!


THE NAME I LOVED - SHINee (ONEW)
*translation*

Both hands trembles as I remembered the cold love memories
Now it is getting weirder, I dont wish to reject you, but I just know that
No matter how close we are, I know that I cant love you anymore
I cant miss you; waiting for you makes me tired
I cant endure anymore and I cant realize this

The name I loved once in this life
Has becoming further and further away from me
I am writing your name on a paper and forever kept it in my heart
From that day I only realized that I will only loved you forever

Love that cant be together can also be known as Love
I cant handle the love memories and feelings alone
I cant start this, I can only miss you secretly in my heart
My heart only left your body fragrance that I missed and always loved

The name I loved once in this life
Has becoming further and further away from me
I am writing your name on a paper and forever kept it in my heart
From that day I only realized that I will only loved you forever

Love that cant be together can also be known as Love
Kept remembering the first time I saw you walking towards me
And stolen an edge of my heart without noticing

The name I loved once in this life (Loved once in this life)
Has becoming further and further away from me
I am writing your name on a paper and forever kept it in my heart
From that day I only realized that I will only loved you forever
Even though it is not long, but my love for you will never change

The name I loved once in this life
Has becoming further and further away from me
I am writing your name on a paper and forever kept it in my heart
From that day I only realized that I will only loved you forever



p/s: cinta tak kesampaian....ouh~~~~

Friday, July 16, 2010

party durian!



kenal tak gambar apa dalam gambarajah di atas ni? ada ke orang yang tak kenal? rasa nya semua orang tau kot. okay, untuk entry kali ni, aku nak cerita sejarah asal usul buah durian.............


eh eh. mesti la tak. mane la aku tau sejarah buah durian ni. yang aku tau, MAKAN je. muahahaha~ actually arini my lab 414 ada wat party makan durian. wooohooo~ setiap sorang kena bayar rm10 je. siapa yang tak makan durian tu, ada option lain. makan buah manggis. siapa yang tak makan buah manggis, lantak dia la. tengok je orang lain makan. hohohoho..


so, petang tadi, abang chai and yifen pegi borong durian sangat banyak. sampai berapa kilo tah tak ingat. tapi agak banyak la. masa aku datang petang tu, bebudak lain dah start makan dah. tapi still ada banyak lagi buah durian. wahhh~ gembira. makan banyak2. seulas, 2 ulas, 3 ulas, 4 ulas, berulas-ulas rasanya. sorang-sorang dah mula menjauhkan diri daripada durian tu. daripada tengah makan berdiri, aku terus dok depan durian. lagi senang. makan lagi, dan lagi, dan lagi, dan lagi. last-last tinggal aku sorang je yang makan durian tu. i'm the last man standing! weehuu~ yang lain sume dah surrender. kekenyangan. aku pon dah agak kenyang, tapi pikir2 balik, tak baik membazir kan. jadi, habeskan jela buah-buah tu. hihihi. (padahal sangat suka makan buah durian). tapi sebab memang dah sangat kenyang, rasa macam durian tu dah sampai ke tekak, terus berhenti. tinggal lagi 2 ulas tak dapat habeskan. aiii... rugi2. tapi nak wat camne. dah sangat kenyang and takde sapa sanggup makan lagi.


alhamdulillah....... kenyang dapat makan durian. tambah makan ramai2 macam tadi. berselera je... seronok. dapat makan mesti la seronok kan. tak payah pikir nak buat kerja lab. hahahaha. eh eh. tak boleh beronok-ronok sangat. sekarang ni dah ada banyak kerja. even time weekend pon kena datang lab. tapi sebab aku lari balik umah dis week, maka encik hadi la yang kena buat kerja lab sorang2. muahahaha.


okla. cukup sampai di sini. sudah mengantok. mahu tido. perut ni sengkak lagi dengan buah2 durian. even sendawa pon bau durian lagi. ngehehehe. see u next time! daaaaa~
 
Blog Template by yummylolly.com