Wednesday, February 3, 2010

"masalah aku, masalah kita. masalah kau, kau sendiri setel.."

entry kali ni agak emotional.. entry lepas geram.. harap maklum...


aku benci orang yang mungkir janji. cakap tak serupa bikin. masa senang, nak bersama-sama. bila susah, "ok, bye-bye". ingat best ke jadi camtu? bagi orang yang camtu memang la dia rasa best. sebab apa? sebab dia selfish. pentingkan diri. asalkan hidup dia senang, bahagia. so tak kesah dengan masalah orang lain. "jangan ganggu hidup aku sudah. itu masalah kau. kau sendiri yang setel. aku tak nak masuk campur. ok, babai.." perlu ke ada mentaliti macam ni. sedangkan dia tak sedar yang dia la yang jadi punca masalah tu... then senang2 je nak lepas tangan. yela, watpe nak kusutkan fikiran pikir masalah orang lain, ye tak? that's your problem.. not mine!


arghhh... siot ah. aku tengah serabut sekarang. entah pe benda yang aku merepek ni. tak reti nak explain. ayat berterabur. actually banyak lagi mende aku nak citer. tapi, otak tak leh nak pikir dengan waras. kalo ikotkan hati, mau entry ni jadi entry memaki hamun secara terbuka. tapi sebab blog ni rate U (umum), so, strictly no caci-maki are allowed! sesuai je untuk semua peringkat umur nak baca..


so, as for the conclusion (ceh..tetiba je) cuba la jangan jadi selfish. ingat, hidup kita ni macam roda. kadang2 kat atas, kadang2 kat bawah. mungkin arini ari kau, seronok la kan. dapat dok kat atas, rilek je dok atas tu. sedangkan aku, dok terpenyek kat bawah, kena menanggung beban sorang2. but it's ok, it's alright... your turn will come. and when your turn comes, be prepared for it. masa tu, pandai2 la kau setel sendiri. ok? good luck then.



p/s: why it has to be me?

8 Colonies Tumbuh:

ardinihumaira said...

:) moga masalah2 ittew cepat setel ye... amin :)

laila said...

hmmm stuju nan hani!
their turn will come.
xpe2, sabar je ek hani..
biase la tu..bila kte susa...org yng kte nk mtk tulun tu wat tatau je..tp klo ade prob tau lak cari kte..kan..

akhis said...

~hani jom la g tgk wayang...release tension sket...
~tapi kita n awak pun same2 byk keje
~eh awak byk keje ke?tiap2 mgu nk balik umah hehehe

daLYaLaMHa said...

hani, abaikan org selfish.kita jgn selfish sudah.hehe.

dear, cantek la layout awak.kita suke :)

fresh-o-range said...

y?

puteri katak said...

kak hani.. chill :)

errr bila nak ronggeng ni???

kikikiki.. :P

nurliani ahmad mustafa said...

yeay!layout dah tukaq!cantik!!

haniey said...

ardinihumaira:
insyaallah..amin... :)


laila:
hm..biase la.. lumrah manusia kot.. asal dia senang, takpe.. tak peduli masalah org len...


akhis:
bz pagi petang je...malam free..
so bley la tgk wyg..
weekend harus la balik umah..
hehehe


dalyalamha:
insyaallah. cuba untuk jadi tidak selfish. huhu

canteq? thankkssss :)


fresh-o-range:
y?
u?


puteri katak:
nak ronggeng? kamu tu bz je...
x ym akak pon...
:(


liani:
hahaha...
thanks to u...
:D

 
Blog Template by yummylolly.com