Wednesday, February 10, 2010

rasa best tetiap minggu ada progress meeting

actually pagi tadi ade progress meeting ngan my boss a.k.a supervisor. saje je boss suruh datang kul 8 pagi.. macam la tak boleh wat petang sket ke. haishhh... ni mesti boss tau anak2 buah dia ni liat datang lab. kalo tak kul 9 lebey baru sampai lab... hehehe. lately nampak my boss ni sangat serius plak. selalunya progress meeting once a month. sekarang ni tetiap minggu nak wat progress meeting. padahal last week baru je update progress. kompius2... tapi takpe. kita layannnnnn je... :D


night before the progress meeting tak study pon. muahahaha.. sempat abeskan 2 episod cite you're beautiful lagi. hehehe... tapi, sebab esok takot plak bila boss tanya, tak reti nak jawab, so baca jugak la tajuk2 jurnal yang ada. buat syarat. janji baca. mana la tau. moga2 diberikan petunjuk nanti... *menadah tangan dan berdoa*


haaa... meeting pagi tadi my boss plak yang datang lambat. sebab dia terlupa. haha. tapi takpe, sebab tak ready lagi. cuak. tula, malam tadi tak nak study. ni la balasan nya. wuwuwuwu... maka bermula la sesi soal jawabnye....hohohoho


boss (b): so, what did u get?

me(m): erm... aritu...

b: speak english... u hv to prektis...

m: erk... ok... erm... there is no journal on salmonella drug discovery... errr... like TB journal that u gave... basically... err... they focus on.........

b: what?

m: ermmm.... (blur giler. muka cam dah nak nanges. buat eye-contact ngan hadi bagi isyarat "weiii...tolong aku la!!!") haa.. the journal dat i read yesterday... (tetiba tukar topik)

hadi (h): (gigih bukak laptop. tunjuk journal yang sempat dibincang semalam)

m: from this journal, it stated what are the essential genes. but our KAS I and KAS II gene are not really essential. only KAS III are essential. bla... bla.. bla... specific reaction... bla.. bla...

h: KAS I and KAS II... bla.. bla... same reaction... bla.. bla...

b: ok... that's good.....

m: (muka dah tersengih-sengih. tapi cover. tak nak bagi boss nampak)

b: so, i want both of u to start cloning this gene... start all over again... bla.. bla.. back up... bla.. bla.. search for drug discovery... bla.. bla... high troughput screening... bla.. bla.. presentation... bla.. bla..


ok. stop sampai di sini. memang panjang boss cakap tadi. fuhhh... amik kau! memang banyak sungguh new assignment yang boss bagi. huwaaaaaaa.... yang tak leh blah, boss cakap both of us kena wat presentation in one month times.. on salmonella drug discovery... adoiiiii... dah la tak banyak journal pasal ni... entah apa la yang kitorang dua nak merepekkan nanti.. and at the same time, nak kena proceed gak ngan project sedia ada. omaigod! omaigod! memang sangat banyak keje sekarang ni... tapi still malas gak nak wat apa2. bukan malas sangat la. tapi suka wat keje pelan-pelan. hehehehe.


erm....papepon, pas meeting tadi, dapat rasakan bebanan keje makin bertambah and tanggungjawab yang semakin berat. so, pasni takleh nak malas2 dah. boss letak sangat high expectation to both of us. ok, takde masa nak melalut panjang2. i'm a busy career woman now. eceh.... daaaaa~ :)

2 Colonies Tumbuh:

akhis said...

~beban byk kerja dah mula terasa hehehe
~ok la tu kan dia suh baca jurnal jer
~kalo dia suh write proposal nk apply grant?
~kalo nk kene cari org2 yg nk deal masa sampling?hahaha yg awak xde kot
~awak xstart jaga kelas lagi hani...
~hehehe saje nk bg mentally prepared..
~ganbaru yo!

haniey said...

akhis:
memang la aritu boss suh baca jurnal and carik jurnal. then ade gak dia suh apply research grant. wat proposal lagi. wuwuwuwu.. tapi yang tu kne hold dlu. fokus dlu kat presentation. erm, nanti bila dah start klas sure lg bz kan? aiyakkkk!!! >_<

 
Blog Template by yummylolly.com