Tuesday, March 2, 2010

bila banyak kerja baru teringat nak update blog

assalamualaikum dan selamat sejahtera semua! ^___^


firstly, nak bagitau yang aku malas nak update blog. hahahaha. eh eh. gembira pulak. entah la. macam biasa la kan. setiap kali post entry baru, mesti takde idea. nak cerita apa pon tak tahu la. haishhh.. erm, sekarang dah masuk bulan Mac. tahun 2010. (ok, takde idea sebenarnya)


ahhh... memang tak tahu nak update apa. mungkin agak membuang masa je korang baca post kali nih. tapi takpe lah. alang2 korang dah baca separuh, baca bagi habes terus la entry ni. kan? hehehe...


sebab life aku sekarang asyik bergelumang dengan lab je, jadi aku nak update pasal kerja2 lab aku lah. tak kira. nak cerita jugak. erm, arini aku proceed projek aku. buat pasal protein expression. ni first time aku bergelumang ngan kerja2 protein nih. nasib baik labmate banyak tolong. kalo nak baca sendiri tu, bulan depan la baru leh buat. malas nak study kan. eish2.. so far, ok la kot. cuma ada silap sikit. here and there. takpelah. forgivable. first-timer kan.


suddenly, my boss datang jumpa. tanya pasal progress report and all that. pong pang pong pang aku dok gebang. padahal progress baru seciput. adehhh... ha, entry aku yang lepas kan aku ada cakap yang my boss suh aku buat presentation pasal drug apekebendanyatah tu kan. dia bagi masa sebulan je suh prepare mende ni. tapi 1 benda pon aku tak sentuh lagi. harap2 la dia tak ingat task yang dia bagi tu......................



boss(b): haa... so, camne dengan presentation tu? yang saya suh letak diagram bla.. bla.. dah siap?
me(m): err... still on-going... ada lagi sket2...
b: bila boleh present tunjuk kat saya?
m: ermmm.... aaaa....
b: u give me the date or else i will give the date. ha, faster....
m: end of this month?
b: uishh.. lama sangat tuh...
m: ok2.. another 2 weeks?
b: ermmm... (sebok check schedule) next week jela. boleh? 10hb.
m: ha? next week?
b: alaa... kalo tunggu lama2 pon, kerja macam tu jugak.. just present yang simple2 je. tak payah complicated sangat...
m: erm... okla...............
b: so, 10hb. 8 am. biar kita buat awal skit...datang awal...
*arghh....cam tau2 je aku tak suka datang awal!*
m: okeyhh....... (-_-")


sekarang aku tengah tension. sebab nye, presentation aku tak siap lagi. even 1 ayat pon aku tak karang lagi. padahal dah dekat sebulan my boss bagi task ni. adoi-adoi-yang-adoi... padan muka. tula sapa suh tangguh2 wat keja lagi kan.... ke'stress'an aku bukan takat kena buat presentation je, tapi, the following week tu plak, aku kena prepare journal presentation lagi... adoi-adoi-yang-adoi... pening betol aku dengan presentation ni...


semakin banyak kerja, jadi semakin tak tahu nak buat kerja yang mana 1. semua pon malas. jadi, bila malas nak buat kerja, aku akan update blog. jadi, kalo korang nak aku update blog ni selalu, maka, silalah bebankan aku dengan kerja2 projek yang banyak itu. aku pasti akan mengupdate blog. hahahaha...


ok, bye2. assalamualaikum.... =)

5 Colonies Tumbuh:

akhis said...

~hani...!!!
~gud luck!

nurliani ahmad mustafa said...

berusaha hani!!

haniey said...

akhis:
tanks...!
gud luck to u toooo..
^__^


liani:
baekkkkk!
\(^__^)/

n a r d indie winkie said...

wah hani.. serius betul nmpk tension. memang kita ni pun sama. malas betul nak hapdet blog.

haniey said...

nard:
ini serius!
huhu
ala, jgn la malas2..
i'm looking forward to ur blog! ;)

 
Blog Template by yummylolly.com