Sunday, April 4, 2010

celebrate birthday prof!

HAPPY BIRTHDAY PROF NAZALAN!
KE-52...? =)


yup... today is my prof's birthday. 3rd of April. so, all Lab 414 members decided to makan-makan together with prof. the place ----> Ilyana's Cafe @ Teluk Kumbar!


gerak dari skool pukul 8. with 3 biji kereta. not including prof's. me, fikah, chee wah and MC in one car. erm, nearly 30-40mins gak kot baru nak sampai. sebab tak ikot jalan alternatif. time ni memang dah kelaparan sangat. tengahari sempat makan maggi je. sebab simpan perut untuk malam ni. ceh..konon alasan. hehe.. sampai2 je sana prof and his family dah ada. later bebudak lain pon sampai...tapi makanan tak sampai2 lagi. lambat betol. masing2 dah kelaparan ni... >_<


setelah penat menunggu, akhirnya sampai jua... :') ada nasi putih, tomyam campur, ikan masak apa-tah, kailan ikan masin, sayur campur, lala, udang, ayam masak apa-tah, and apple juice. sampai2 je terus serbu sebab dah tak tahan lapar. malas nak amik gambar makanan. sebab dah sangat lapar siap tambah nasi lagi. dan lauk pon sangat sedap. oh ya, kitorang booking 2 meja. sebab ahli lab yang ramai. our meja semua ladies. so ingatkan tak habes la suma makanan ni. tapi tidak. memang licin habes semua. tukang perabis makanan- personaliti 414- yifen! siap amik lauk2 meja sebelah yang tak habes lagi. aku memang dah surrender. kenyang sangat2...


tetiba, diorang ni order plak mee udang. 1 bowl untuk 4 orang makan. ingatkan kecik jela. rupa-rupanya besar gak. 9 orang pon tak leh nak habeskan. maybe sebab semua dah kenyang kot. so dok main cuit sikit2 je. tak habes jugak mee tu... boleh la tahan, not bad rasa dia.. lastly before balik, we all ramai-ramai nyanyi lagu "happy birthday" to our beloved prof. sure beliau rasa terharu kan? hehehe.. semoga prof dipanjangkan umor, di murahkan rezeki, diberikan kesihatan yang baik and maintain awet muda sentiasa =)


then, sempat lagi dok tangkap gambar kat depan restoran tu. pose sana, pose sini. muka hepi je sebab kekenyangan... ^__^ hmmm... dah makan kat restoran mahal, kena la makan banyak2. baru la berbaloi. eh? mahal ke? each person dalam rm30.... kire mahal la tu kan... takpe2, yang penting makan sedap dan perut kenyang. boleh tido dengan senang hati... ^__^


haaa.. time balik kali ni dah ikot jalan alternatif. so, it took only 15 minutes... sebab dah kenyang, so banyak cakap plak dalam kereta. hahaha. first time kot sembang2 dengan MC. before this tak pernah sembang. cakap bila perlu je. biasalah, senior! huhu.. actually she's not that 'garang'. maybe kena ikot mood dia jugak kot. malam tadi kira ok la. boleh sembang gelak-gelak. by the way, i really had so much fun today. even just makan-makan je, tapi rasa happy. dapat kumpul ramai-ramai macam ni. even dah selalu jumpa dalam lab pon, rasa happy seeing each other. or is it just me....? hahahaha. lantak lah. janji aku happy. who cares? =)


oklah, aku dah ngantok bangat nih. ni je gambar yang aku sempat captured. gambar lain kat kamera Chek. kalo rajin nanti upload lagi. ok, bai.

excited dapat makanan =)

fikah and sya

fifi and kak kem

diva lab414 @ cover girl - Yifen!

MC and Luan

Chek - Peter - Abang Chai

Kak Kem - Kak Aini - Me - Yifen



p/s: gambar birthday boy takde... (-_-")

2 Colonies Tumbuh:

akhis said...

~dr awal muda sthn dri dr ct =)

syafiqz said...

dr razip x join ke..?
sampai ati x ajak kite pon...
ye laa...
sape la kte ni kan kat dlm lab tu...
tau nyusahkan senior je ka..
uhuk2...

 
Blog Template by yummylolly.com