Saturday, June 26, 2010

hari ini dalam sejarah --part 2--

assalamualaikum..^^


haaa.. mesti korang tertanya-tanya kan (kalo tak tertanya pon, sila bertanya kepada diri sendiri sekarang) kenapa title kali ni "hari ini dalam sejarah -part 2-? jika kita imbas kembali entry terdahulu, ade diceritakan bagaimana keterujaan aku melawat muzium usm yang pertama kali aku masuk setelah 4 tahun.


so, entry kali ni pon lebey kurang macam tu jugak la. hehehe.. kali ni dah masuk kali kedua aku datang ke muzium dan galeri tuanku fauziah usm ni... tapi kali ni lain sket. sebab aku datang bertujuh. with my labmates and practical students. me, afiqah, zafiah, syafarah, neeq, aishah and wan. yela, diorang tak pernah datang sini. so, bawak la melawat muzium usm. kang kesian plak, nama je budak usm kan, tapi tak pernah datang muzium usm. hohoho.. yang bestnye trip kali ni, cuma kitorang bertujuh je yang ada dalam muzium ni. so, buat macam rumah sendiri la. hahaha.. ohye, sebab kitorang datang pon dah petang, so brader yang jaga muzium ni bagi kitorang masuk free je kat "pameran dunia yang hilang". jimat RM1. pastu bawak kamera pon tak payah bayar. dah jimat RM2. muahahahaha~


masuk dalam muzium tu jalan-sana-jalan-sini-baca-itu-baca-ini-try-itu-try-ini-naik tangga-turun tangga. phewwww~ penat2. before this masuk muzium lupa nak bawak camera. kali ni, memang tak lepas ah camera. ade je nak amik gambo. banyak gak ah. tapi malas nak upload kat sini. okla2. kesian korang. upload jela 1 photo nih.. sangat like this photo... ^_^

sayang kamu~~~


almost 1 hour gak la kitorang pusing2 dalam muzium ni. itupon tak puas lagi. terpaksa balik cepat atas sebab-sebab tak dapat dielakkan. takot lion king mengamuk!! >_< huhuhu.. 


papepon, sangat hepi arini. betol-betol hepi dapat hangout ngan kanak-kanak 414 ini. betol! tak tipu. seriously... >_< kepada kamu, kamu, kamu dan kamu yang berkenaan. thanks so much for today. i had a great time. really great time.. ^____^


ok, skip that emo-feeling part. sebab before this dah pernah cerita gak pasal muzium usm, so, takde ape sangat nak update. almost semua menda sama je cam dulu. tapi yang paling menarik, PERAK MAN la. hehehe... (neeq + aisyah mesti suka yang ni jugak.hahaha) yang lain-lain tu, still sama. kalo nak tau camne rasanya muzium usm ni, boleh datang sindri ye. tak rugi punya! ^_^


huwaarghh... (menguap) bila balik dari muzium je, mesti kepala pening2. banyak sangat dapat information kot.. huhuhu (-_-") okla, dah ngantok jugak ni. mahu tido. besok mahu datang awal ke lab. ceisss... selamat malam semua. 




p/s: dapat tau 'something' today. ok, memang kecewa. puas ati?

1 Colonies Tumbuh:

aishah (◕‿◕✿) said...

wahhhhhhhhhhhhh!! sy juga sangat2 epy on that day!! wuu3.. syg kamu juga!! ^_^

 
Blog Template by yummylolly.com