Saturday, July 24, 2010

The Name I Loved...

currently I'm listening to this song.
over and over again.
i'm addicted!!!
ouh~ lagu ni sangat touching.. :')
first time dengar, terus jatuh cinta...
L-O-V-E SHINee!!! ^^
ok, nak start feeling2 sekarang.
enjoy the song!


THE NAME I LOVED - SHINee (ONEW)
*translation*

Both hands trembles as I remembered the cold love memories
Now it is getting weirder, I dont wish to reject you, but I just know that
No matter how close we are, I know that I cant love you anymore
I cant miss you; waiting for you makes me tired
I cant endure anymore and I cant realize this

The name I loved once in this life
Has becoming further and further away from me
I am writing your name on a paper and forever kept it in my heart
From that day I only realized that I will only loved you forever

Love that cant be together can also be known as Love
I cant handle the love memories and feelings alone
I cant start this, I can only miss you secretly in my heart
My heart only left your body fragrance that I missed and always loved

The name I loved once in this life
Has becoming further and further away from me
I am writing your name on a paper and forever kept it in my heart
From that day I only realized that I will only loved you forever

Love that cant be together can also be known as Love
Kept remembering the first time I saw you walking towards me
And stolen an edge of my heart without noticing

The name I loved once in this life (Loved once in this life)
Has becoming further and further away from me
I am writing your name on a paper and forever kept it in my heart
From that day I only realized that I will only loved you forever
Even though it is not long, but my love for you will never change

The name I loved once in this life
Has becoming further and further away from me
I am writing your name on a paper and forever kept it in my heart
From that day I only realized that I will only loved you forever



p/s: cinta tak kesampaian....ouh~~~~

Friday, July 16, 2010

party durian!



kenal tak gambar apa dalam gambarajah di atas ni? ada ke orang yang tak kenal? rasa nya semua orang tau kot. okay, untuk entry kali ni, aku nak cerita sejarah asal usul buah durian.............


eh eh. mesti la tak. mane la aku tau sejarah buah durian ni. yang aku tau, MAKAN je. muahahaha~ actually arini my lab 414 ada wat party makan durian. wooohooo~ setiap sorang kena bayar rm10 je. siapa yang tak makan durian tu, ada option lain. makan buah manggis. siapa yang tak makan buah manggis, lantak dia la. tengok je orang lain makan. hohohoho..


so, petang tadi, abang chai and yifen pegi borong durian sangat banyak. sampai berapa kilo tah tak ingat. tapi agak banyak la. masa aku datang petang tu, bebudak lain dah start makan dah. tapi still ada banyak lagi buah durian. wahhh~ gembira. makan banyak2. seulas, 2 ulas, 3 ulas, 4 ulas, berulas-ulas rasanya. sorang-sorang dah mula menjauhkan diri daripada durian tu. daripada tengah makan berdiri, aku terus dok depan durian. lagi senang. makan lagi, dan lagi, dan lagi, dan lagi. last-last tinggal aku sorang je yang makan durian tu. i'm the last man standing! weehuu~ yang lain sume dah surrender. kekenyangan. aku pon dah agak kenyang, tapi pikir2 balik, tak baik membazir kan. jadi, habeskan jela buah-buah tu. hihihi. (padahal sangat suka makan buah durian). tapi sebab memang dah sangat kenyang, rasa macam durian tu dah sampai ke tekak, terus berhenti. tinggal lagi 2 ulas tak dapat habeskan. aiii... rugi2. tapi nak wat camne. dah sangat kenyang and takde sapa sanggup makan lagi.


alhamdulillah....... kenyang dapat makan durian. tambah makan ramai2 macam tadi. berselera je... seronok. dapat makan mesti la seronok kan. tak payah pikir nak buat kerja lab. hahahaha. eh eh. tak boleh beronok-ronok sangat. sekarang ni dah ada banyak kerja. even time weekend pon kena datang lab. tapi sebab aku lari balik umah dis week, maka encik hadi la yang kena buat kerja lab sorang2. muahahaha.


okla. cukup sampai di sini. sudah mengantok. mahu tido. perut ni sengkak lagi dengan buah2 durian. even sendawa pon bau durian lagi. ngehehehe. see u next time! daaaaa~

dunia ini tak adil!

"Because you had a bad day,
You're taking one down
You sing a sad song just to turn it around..."


hmmm.. semalam sangat happy sampai rasa nak terkinja-kinja. harini dah rasa sangat down pulak.. haishhhh~


pagi tadi ada meeting untuk bebudak USM fellowship holders. setiap student kena in charge lecture or lab. ok, this is my first time. aku memang tak suka mengajar. tapi terpaksa kot, sebab dah dapat fellowship ni kan. haishhhh. pastu plak diorang akan assign kat kita any subject yang diorang rasa sesuai dengan course kita. contoh, aku budak biotech. maka, sepatutnya aku akan mengajar subject2 yang related to biotech la. tapiiiiiiiii......!!!!! since sekarang ni fellowship holder sangat ramai plus bukan aku sorang je budak biotech, maka kena bersaing nak dapat 'favourite' subject tu.


erm, aku bajet nak amik subject "Genetic Engineering". first, sebab ni kelas 'papa' (my supervisor). so, macam senang la kalau nak prepare apa2. second, sebab dulu aku penah belajar subject ni. so, senang la sebab aku dah ada sket basic2 nye. third, sebab aku leh score untuk subject ni dulu. hohoho. leh kata, sesuai dengan jiwa aku la...


tapi....!!!!! orang cakap, tak semestinya apa yang kita nak tu, kita akan dapat kan. camtu la nasib aku. my favourite subject tu, dapat kat orang lain. bukan orang lain, one of my labmates jugak. tsk. terguris rasa. ok, takpelah. mungkin 'papa' randomly je pilih antara we all 4 orang ni. dia nak pakai 2 orang je. tak termasuk aku and hadi. fine. okay2. think positive. try pilih subject lain lagi yang ada.


subject2 lain nampak macam tak best. tak sesuai dengan jiwa aku. urghhh~ camne nih. dah mula rasa cuak. sebab orang lain sume dah dapat pilih subject diorang. ada la tinggal lagi beberapa orang yang tak dapat. lepas tu, encik tu cakap dia akan go through semula each subject tu. kalau ada tempat lagi, nanti dia boleh tambahkan student lagi. aku and hadi pon bersedia. dok bincang nak pilih subject2 yang agak sebati dengan jiwa. tapi, setiap subject yang kitorang dah stand-by nak meng'offer' diri, boleh plak ada ada orang yang potong line. encik tu dah cakap suruh duduk dulu, nanti dia akan go through one by one. ni belom sampai subject tu lagi, dah pegi kat encik tu bagitau subject yang diorang nak. weiiiii!!! ape ni kawan? sabar la. lu ingat lu sorang je nak subject tu? dah encik tu suruh tunggu, yang lu sebok2 jugak kat depan tu ape kes???? memang aku hangin betol la time tu. nama je budak U, tapi tak reti nak dengar cakap. suka ikot kepala sendiri. yang penting, dia dapat apa yang dia nak. tak kesah dah orang lain. aiii... ni yang tetiba rasa nak jadi racist ni. lu suruh orang respek kat lu, but at the same time, lu tak respek orang lain. camni ke cara nak suruh orang respek kat lu? sorry la kawan! aku dah rasa makin menyampah dengan 'orang2' camni. BIADAP!


last2 end up aku kena mengajar subject MYCOLOGY. actually aku penah amik subject ni jugak during my 2nd year undergraduate. tapi sebab subject ni study more on kulat2, maka aku tak berapa berminat. if tak salah, aku score B je kot untuk paper ni. muahahaha~ tapi takpe lah. aku terima je seadanya. better mengajar subject MYCOLOGY ni daripada dapat subject BIOSTATISTIC. phew~ subject tu lagi jiwa kacau. aku dapat C+ kot dulu. muahahahahaha~ eh eh. macam bangga pulak dapat C+ kan. haishhhh~ takpe lah. lupakan je. mungkin ada hikmah lain kan. yoshhh!


haaa... pastu petang tadi kena brainwashed + brainstorm + troubleshoot project dengan seniors. wuwuwuwu~ selepas hampir sejam berdiskusi, rupa2 nya memang banyak masalah project aku before this. patot la asyik tak dapat result. haishhh... so, conclusion nya, HARUS repeat semula. start all over again. T___T it's okay la kan. nasib baik sedar sekarang. kalau tak, setahun pon tak siap2 lagi projek aku tu kot. adeh, esok sangat la banyak kerja yang perlu di buat. 8 sample plasmid nak kena extract + transformation. uwaaaaa~ banyak nye kerja.... takpe2, kena kuat. buat kerja banyak2, cepat dapat result. cepat siap. cepat publish paper. cepat buat thesis. cepat viva. cepat grad. ameeeeeeeen~


ayuh, berusaha!!! ^_____^




p/s: Sesungguhnya Allah itu Maha Adil...

Wednesday, July 14, 2010

happy mOde!

mari kita mulakan entry dengan gelak sepuas-puasnya. macam ni...
MUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA~ (10 harakat)


dah puas gelak? ok, mari teruskan membaca...


HAHAHAHAHAHA~
kenapa gelak lagi? sengal betol minah sorang ni. sorry sorry. i can't help it. rasa nak tergelak lagi. HAHAHAHAHA~


*tiba2 budak kat sebelah tanya* : apa yang kelakar sangat nye? cuba cite sket. kalau tak kelakar siap ah ko!


HAHAHAHA... rasa nak gelak lagi!!! suka hati aku la kan nak gelak ke, nak tersengih ke. nak menangis ke kan. anyhow, aku rasa arini memang sangat happy. tak lain tak bukan sebab........ ehe. malu la nak cerita.. *blushing*


ok2. straight to the point jela. aku pon malas nak melalut panjang2. banyak lagi kerja lain nak buat ni. sebabnya, pagi tadi...... aku jumpa MY HNZ! MUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA~ seriously. sangat happy kot.


tapi........ haishh~ *sigh* aritu kan dah janji nak lupakan dia. tapi, bila dah jumpa ni, rasa happy balik. urghh~ tak suka la camni.... (tapi dalam hati sangat happy)


kenapa perlu jadi sangat close arini? kenapa perlu sangat charming arini? kenapa perlu nampak sangat admirable arini? kenapa perlu jadi sangat gentleman arini? kan dah berdebar-debar je rasa. rasa nak tersengih sepanjang hari. everything seems so so so fine today! :D


walaupon result transformation tak bape nak menjadi gara-gara encik e.coli yang degil nak grow. tapi sebab dapat jumpa my HNZ arini, tak jadi nak marah encik e.coli. selamat la beliau daripada maki hamun aku arini. hahahaha~


okay2. tamau happy2 sangat. tengah dalam proses meng"format" my HNZ from my memory. huhuhuhu. dah2, mari kita melupakan my HNZ. bermula arini, aku nak fokus kat encik e.coli je. nak belai dia dengan penuh kasih sayang, beri sepenuh perhatian. moga2 dia dapat membantu projek aku and aku cepat2 dapat habeskan my M.Sc study ni. ayuh, encik e.coli~ mari kita sama2 BERUSAHA!!!! ^^




p/s: okay. entry mungkin tak kelakar mana.... (-_-") tapi aku happy! ^_^

Monday, July 12, 2010

kecik ati.

okay, tema kita untuk arini ialah 'kecik ati'.


warghhhh... arini asyik nak kecik ati je. dengan semua orang. dengan semua benda. dengan semuanya. huk huk huk. sampai ati~


memula datang lab dengan penuh harapan, nak menemui encik e.coli yang tersayang. semalam dah bermesra-mesra, beri sepenuh kasih sayang dengan harapan arini beliau akan grow dengan jayanya. tahniah. beliau memang grow. tapi itu bukan aku nak! kenapa perlu beliau grow skali dekat negative control plate..?? arghhhhh~ nak merajok dengan encik e.coli ah camni. kecik ati dah. kecewa~~~


pastu time lunch petang tadi, nak gi amik duet kat mesin atm desa bakti. kebetulan pulak time tu ada orang masukkan duet. bukan mesin cash deposit tu. tapi orang bank yang datang masukkan stok duet2 dalam atm machine tu. haishhh..tatau la nak explain camne. paham2 sindri la ek. haa.. sambung cite balik. boleh pakai 1 mesin je. jadinya ramai la orang tunggu turn. pastu ade la pulak sorang mamat ni potong turn. dah la datang lambat. sesuka hati je. dekat 15 minit aku tunggu baru dapat turn. itu pon kena tunggu lagi sebab sorang budak depan aku ni entah bape kali try kuarkan duet tak dapat2. memang bikin gua panas je. grrrr... grrrr....


pastu kan. petang tadi kat lab, kecik ati jugak dengan seseorang. sebab blog ni mungkin di baca oleh 'silent reader' bebudak lab aku, maka tak payah la mention nama orang itu. just nak bagitau yang aku telah kecik ati dengan beliau. uwaaaa... yela, sapa la aku ni kan. baru setahun jagung je dalam lab tu. nak compare dengan 'budak' itu yang dah lagi lama dok dalam lab tu... aku ni experience pon tak banyak. jadi, mungkin tak membantu langsung. yela2, tape la. makan ati sorang2 je. kecik ati tau~ T___T


pastu tadi baca status ym seseorang. ok, lagi kecik ati. haish~ f.r.u.s.t (-_-")


ok, ni nak lari topik sket. *serious mode*

esok. adalah harinya. aku tak tahu apa yang aku rasa sekarang. marah? sedih? simpati? kecewa? nervous? yup. semua ada. tapi orang kata, berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikulnya. kalau aku kat tempat tu, mungkin aku tak mampu nak hadapinya. tapi aku tahu, beliau kuat. aku selalu berpegang teguh prinsip ni. "Allah takkan bagi ujian pada hamba-Nya yang tak mampu". so, aku percaya. beliau mampu hadapi semua ujian ini. dun worry! "setiap perkara yang berlaku, pasti ada hikmah-Nya". walaupon tak dapat keadilan di dunia, insyaallah di akhirat nanti, segalanya akan terungkai. ALLAH MAHA ADIL!


betol ke setiap ujian dari Allah ni, dapat menghapuskan dosa-dosa seseorang?

"Seorang hamba akan sentiasa diuji sampai dia akan dibiarkan berjalan di muka bumi tanpa membawa dosa kesalahan. – Hadis riwayat Imam al-Tirmidzi (no: 2322)"


insyaallah. let's hope for the best, preparing for the worst. ameen.


erm.... dah tatau nak tulis ape lagi. entry asyik nak kecik ati je kan. biasa la, orang cakap, bila dah makin berumur ni, hati cepat terasa. wah, dah tua ke? ok. jangan jawab. nanti aku kecik ati lagi.. >_<




p/s: all the best. we will always be your best supporter no matter what. be strong!

Sunday, July 11, 2010

can you feel my heartbeat?

Korang dah penah dengar lagu 2PM - Heartbeat? kalau sape peminat k-pop tu for sure la dah penah dengar kan. lagu ni agak femes jugak la. so, untuk entry kali ni, aku nak share lirik lagu heartbeat ni. apasal upload lirik ni? erm... entah la. jiwa tengah kacau kot. so rasa macam sesuai je dengar lagu ni. hahaha. takde ah. anyway, lagu ni memang best pon. kalo tak pecaya cuba dengar. ok, layan~ (^__^) *entry tak berfaedah*


2PM-Heartbeat

Can you feel my heartbeat?
Heart beat heart beat
Niga jitbarpgo tteonan simjangi
Ajikdo ttwigo isseo geugeotdo neoreul hyanghae

Ijeuryeogo amuri noryeokhaebwado
Saeroun saramdeureul amuri mannabwado
Gyesok dasi tto dasi doraseomyeon wae nisaenggangman naneunji
Anhallae geumanhallae amuri naejasineul
Dallaego tto dallaebwado amu soyongieobseo
Nae simjangi gojangna beoryeosseo wae

Wae ajikdo nan ireon babogateun jiseul haneunji
Meoriron algenneunde gaseumeun wae jimamdaeronji
Neoreul japgo nochireul motae
Jigeumdo niga naui gyeote inneun geot gatae
Geureul mitjimotae

Nugu mannado maeum sok han goseun yeolji motago
Gyesok nijaril biwona

Olliga eomneunde oljido moreundago
Wae mitneunji gaseumi wae mareul andeutni

Listen to my Heartbeat (It's beating for you)
Listen to my Heartbeat (It's waiting for you)
Kkeutnatdaneun geol ajikdo molla
Wae ireoneunji ihaega anga
Listen to my Heartbeat (It's beating for you)
Listen to my Heartbeat (It's waiting for you
Neoui saenggage ajikdo apa
Gaseumi ttwil ttaemada saenggangna

Ijeoyahae ijeoya salsuisseo
Jiwo beoryeoyamanhae an geureomyeon naega jugeo
Stop trying to get her back she ain't coming
She's gone gotta keep moving on
Gasseo ojianha geunyeoneun nisaenggak haji anha

Geunyeoneun naega gidarineungeol
Jeonhyeo moreunchae jal salgo isseo
Geunyeoneun imi nal ijeosseo wanjeonhi jiwosseo
Wae nan geureoke motani

Listen to my Heartbeat (It's beating for you)
Listen to my Heartbeat (It's waiting for you)
Kkeutnatdaneun geol ajikdo molla
Wae ireoneunji ihaega anga
Listen to my Heartbeat (It's beating for you)
Listen to my Heartbeat (It's waiting for you
Neoui saenggage ajikdo apa
Gaseumi ttwil ttaemada saenggangna 


2PM - Heartbeat *translation*

can you feel my heartbeat
Heart beat Heart beat
the heart that you stepped all over and left
is still beating. and it's beating for you

no matter how hard i try to forget
no matter how many new people i meet
why do i keep thinking of only you when i turn around
i don't want to do this anymore. i want to stop.
no matter how many times i try and try to stop myself
it's no use. my heart is broken. why

why do i keep doing such foolish things
i know in my head, but why is my heart rebelling
i'm holding on to you and can't let go.
it still feels like you're next to me.
i can't believe in farewell

no matter who i meet, i can't open up one part of my heart and i keep your place empty
there's no reason for you come back, but why do i keep thinking that you might come back
why isn't my heart listening

listen to my heartbeat. it's beating for you
listen to my heartbeat. it's waiting for you
don't i know that it's over. i don't understand why i'm like this
listen to my heartbeat. it's beating for you
listen to my heartbeat. it's waiting for you
it still hurts thinking of you. i think of you every time my heart beats

i have to forget. i have to forget in order to live
i have to erase it. if i don't, i'll die
stop trying to get her back. she ain't coming
she's gone, gotta be moving on
she left. she won't come back. she doesn't think of you.

she doesn't know that i'm waiting for her, she's doing well
she already forgot about me, totally erased me.
why can't i do that

listen to my heartbeat. it's beating for you
listen to my heartbeat. it's waiting for you

my heart is beating faster and faster



p/s: lately sangat suka layan lagu-lagu jiwang. haihhhh~

Friday, July 9, 2010

sudah berpindah!

selamat tinggal bali-bali!!!~


seperti yang korang tau, before this, aku stay kat bali-bali. bukan BALI ok. tapi bali-bali je. sebab nama kedai tu bali-bali, sebab tu panggil camtu. hehe. oh, itu bukan isi yang aku cuba sampaikan. apa yang aku nak bagitau, selepas setahun, aku dah tak dok kat bali-bali dah. sob! sob! sedih je rasa nak tinggal bali-bali ni. memang banyak sangat kenangan, pengalaman dan peristiwa penting berlaku kat umah ni. ini la rumah sewa pertama aku selepas aku grad. first time nak belajar hidup sendiri. mula-mula tu memang "sakit" jugak la. lama-lama, rasa OK je. cuma ada "something" yang sampai sekarang aku tak boleh terima lagi. grrrr... satu je aku nak cakap, "hidup 'kau' takkan berkat sebab buat orang camtu!". dah la buat salah, pastu buat macam tak berdosa je. memang hampeh. buat masa sekarang memang aku tak bley nak maafkan dia. serious. memang macam-macam masalah dia bawak kat dalam umah tu. especially kat aku. tapi, mana la tau, satu hari nanti ada gak kemaafan untuk dia, baru aku leh maafkan. sekarang ni, SORRY! aku takkan maafkan kau!!! menyesal kot dapat housemate macam kau! jangan bagi aku jumpa kau lagi! grrr... grrrr... >_<

ok, lupakan peristiwa buruk itu. bila ingat rasa sakit hati je. tapi tak semuanya pasal umah tu buruk. sebenarnya bali-bali sangat best. sangat strategik. dah la dekat dengan USM, harga pon reasonable, fully-furnished, ada astro, tv 32", dekat dengan tesco, dekat dengan kedai2 fast food, mini market, nak tunggu bas pon senang. leh kata, strategik lah! tapi tula, ada sket masalah dalaman, dah rasa tak syok nak dok kat umah sewa. so, decide pasni nak stay kat dalam hostel je. tak yah pikir banyak2. tup2. dapat stay kat desasiswa aman damai. alhamdulillah... :D


dan yang membuatkan lagi best, dapat new roomate.. SITI JUHANA! :D dia ni, kire "geng" jugak la masa undergrad dlu. kebetulan pulak dapat sebilik. memang seronokkkkk sangat! :D oh, lagi satu. one of my closest fren, ZUE pon dapat stay kat aman damai jugak. dan dia stay kat depan bilik aku je. hehehe.. bagus2.. nasib baik ade gak geng2 yang aku kenal kat sini. pastu kat desa aman ni takde la jauh sangat dengan school aku. boleh la penat mencungap2 dalam 5 -10min camtu je. so far, agak bahagia stay kat sini. hopefully, everything will be fine until the end of my study..


hm... lagi ape ek? oh about my project? i'm still struggling with it. asyik tak dapat je. urghhhh~ entah bila la nak berjaya men"transform" nih. haishhh~ memang nak kena tau encik e.coli nih! biasa dia!! >_<


oke la. dah tatau nak membebel ape. lately sume entry2 ni agak membosan kan je kan. sorry la. my bad! haishhhhh~ tape la. tunggu entry seterusnya k... daaaaaa~


assalamualaikum! ^^

Saturday, July 3, 2010

missing you. missing them~


"A part of you has grown in me, together forever we shall be, never apart, maybe in distance, but not in the heart."


<< Hani - Neeq -Syaf - Feyka - Aishah - Wan - Zaf >>

~thanks for all the sweet + wonderful + unforgettable memories~

so gonna miss you guys! :)

-LAB 414/2010- 


"The time we spent together, will last in our memory forever..."
 
Blog Template by yummylolly.com