Saturday, December 4, 2010

special entry : memoirs of Japan

sepatutnya entry ni di update pada bulan lepas bersempena hari kejadian. tapi, sebab dah terlupa, maka di postpone ke bulan ini. takpe jela kan. same je... daripada tak di update langsung. better late than never kan... hehehe..


actually, takde la special mana pon entry kali ni. cuma saje gatal2 tangan nak mengupdate. rasa rindu plak waktu tu.... ouh~~ pejam celik, pejam celik, it has been almost 2 years. tapi rasa cam baru je lagi... :')  do u guys have any idea on what i'm talking about? okla, kalo nak tau kisah nye, boleh kelik kat sini dulu.....


jadi, untuk melepaskan rindu selama 2 tahun ni, aku just nak update few pics yang jadi kenangan sepanjang aku kat sana... saje, nak mengimbas balik nostalgia2 lama... :')


 miss my roomate, shaza <3

 we are SAUJANARIANs~

 udon oishiiii!!

 with japanese ladies + kimono

 with Nanzan University students

 family dinner @ old spaghetti factory

 rindu nak tidor atas futon yang empuk giler

 with my still-beautiful-okaasan

 with my funny otousan

 my first time wearing yukata

 both wearing kain batek + kain pelikat

last day with okaasan :(

last day with otousan :(
kat recycle center

shopping2 with okaasan

terpaksa masuk tarian joget -_-"

okaasan datang tengok performance we all ^^

 shopping omiyage untuk family and friends

 geng ronggeng ku~ :)

 with soeda sensei yang banyak bagi guide

 dapat yukata free!

 geng joget yang over! hehe

 in front of KKR Hotel, Nagoya

 sempat lagi kan.... (-_-")

 Here we are! Changi Airport...

stranded at Changi Airport for 15 Hours... but still happy! ^^

 kipas tu kitorang wat sendiri tau...

 first time naik subway...


arrived at Chubu Airport, Nagoya

finally, arrived at Penan International Airport ^^



erm... banyak gak gambar yang aku post untuk arini kan.. cukup2 la ye.. kang ade plak yang muntah darah tengok pictures aku ni... huhuhu.. 


actually, the motive of this entry, just nak bagitau, kenangan selama seminggu kat sana, cukup untuk buat aku ingat for my whole life. walaupon masa kat sana sekejap je, but it will last in my memory forever.... :)



p/s: Dear Allah, thanks for giving me these wonderful memories......

Wednesday, December 1, 2010

my ULTIMATE bias

untuk entry kali ni, aku nak story pasal sorang mamat ni... mamat yang telah buat aku jadi gila bayang kat dia. ok, gila bayang word yang agak extreme. tukar2... kire "kipas-susah-mati" dia lah! he's my first favourite korean idol.


Inilah orangnya... EUNHYUK! comel tak? comel tak? heeeeee :D he's a part of korean best group, SUPER JUNIOR! ade lagi ke orang yang tak kenal group ni? ala, yang femes dengan lagu "sorry sorry" tu.. aishhhh... memang ketinggalan la korang ni... errr... errr.. actually aku pon agak ketinggalan sebenarnya. before this, i'm not into kpop/kdrama. aku lebey layan jpop and jdrama. sebab japanese nampak lagi cute kot. hihihi...


tapi, lately, dah ter addicted kat kpop pulak. my favourite idol group, of course SHINee (my first love... auwww) and SUPER JUNIOR! my eunhyuk to be exact... yay! kepada siapa2 yang tak tau lagi, SUPER JUNIOR ni ada ramai members. about 13 of them. (but now tinggal 10). among them, he's the one yang paling menarik perhatian aku. (walaupon agak rambang mata tengok ramai pakwe2 handsome). eventhough some people said that there are other member who is much more handsome than him. yeah, nevermind. he still handsome for me. ^^ hm, other than being handsome, he has unique personality which why i admire him a lot! so, why do i like him? wanna know? check this out... ^^


1) he's so cute! :)


2) he's a good dancer - dancing machine, eunhyuk!

3) he got nice abs.. hihi


4) he's such a dork!

5) innocent and shy 

6) too HOT!

7) gummy smile :D

8) too adorable

9) sense of humour - funny hyukkie ^^

10) cheeky ;)



actually, there's a lot more why i like him. i don't know. he's overrated! ^__^



erk... rasanya kalo nak cerita pasal my ultimate bias ni, takkan abes kot. hahahaha.. motif entry ni? just wanna let people know how great he is. lalalala~ u all tak suka? hurm.... takpelah... (-_-")
don't worry eunhyuk oppa, i will always support u! *love*


saranghae oppa~~ ^^


p/s : credit to Google for all the images....
 
Blog Template by yummylolly.com