Monday, February 14, 2011

KARA and the lawsuit --- Season 2!

LOL. ni dah macam movie ke hapa...sambungan daripada kisah KARA yang aritu...

before this diorang kan ada masalah dengan company diorang, DSP, bukan semua la. 3 members je. except Gyuri and Hara. ingatkan problem semua dah setel, sebab diorang dah keluarkan statement yang buat masa sekarang ni, diorang akan continue KARA as 5. means that, segala schedule diorang semua akan diteruskan. shooting untuk drama URAKARA pon akan diteruskan sampai la ke sudah. tapi memang diorang tak komen lebih2 la plak pasal nak continue with the lawsuit or cancel the termination contract tu. as for now, just continue their scheduled activities as FIVE.

tup. tup. petang tadi baca kat allkpop.com, keluar satu artikel ni... "KARA's Nicole, Seungyeon & Jiyoung formally file a lawsuit against DSP Media". what the....???? ingatkan dah selesai.... sebab baru2 ni ada terbaca satu artikel yang album diorang kat Jepun "Girl's Talk" ranking no.1 kat Oricon chart Jepun. selama 12 minggu album tu di release, ni baru 1st time diorang dapat no.1. dan nak menambahkan lagi best, diorang dapat no.1 for 3 consecutive days. bukan senang kot nak maintain. tambahan plak diorang k-pop artist. ini menunjukkan betapa diorang sangat popular and disayangi oleh orang Jepun. lepas tu plak, dengar cite diorang akan release satu japanese single song bulan 3 nanti. baru keluarkan ringtone untuk lagu tu, tapi dah dapat no.1 dalam carta ringtone. ni apa kes plak tetiba nak disband kan...? and lagi 1 yang tak boleh blah, bulan 3 nanti jugak, diorang akan buat konsert kat jepun. tiket semua siap dah sold-out dalam masa 10seconds je... (based on the article). macam mana la kalo tetiba diorang dah disband?? konsert tu takkan la senang2 je nak cancel.. ye tak? hmmm... entah la....

pastu, dapat lagi 1 new article kat allkpop lagi. "KARA's trio to hold a press conference this week". hurmm.. bagus la tu. at least orang ramai takde nak wat spekulasi sendiri. tapi yang menjadikan press conference ni tak best, diorang cakap representatives (lawyers, parents, etc) yang akan buat conference ni. the members tak tau lagi akan datang ke tak. again, what the...??? kenapa semua perlu representatives kan? orang ramai and fans nak dengar daripada mulut members tu sendiri. apa pendapat diorang pasal isu ni. apa sebenarnya yang diorang tak puas hati. bukan daripada mulut orang lain. haissssh.. marah ni...apa2 pon, kita tunggu jela hasil daripada press conference tu. apa2 pon, aku harap, both parties will have a win-win situation. aku tak nak la tengok KARA disband. they are my first kpop girl group yang aku minat. KARA isnt KARA without the original FIVE members. but if worse comes to worst, lets say, IF they are really going to disband, 3 (nicole,seungyeon,jiyoung) vs 2 (gyuri,hara), i will always support gyuri and hara. for the trio, good luck and all the best to them. hahaha.. biased much? sorry!!

ok, lets wait for the update tomorrow... hopefully things are going smoothly and we get to hear only the good news...


--| In KARA We Trust |--

0 Colonies Tumbuh:

 
Blog Template by yummylolly.com